Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχ/ν για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Κατατέθηκε την 1η Ιουλίου στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου με τίτλο «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του ΠΔ 148/2009 και άλλες διατάξεις».

Όπως σημειώνεται στην Αιτιολογική Έκθεση «στόχος του σχ/ν είναι η (κατά το δυνατόν) μείωση των σοβαρών ατυχημάτων που σχετίζονται με υπεράκτιες εργασίες υδρογονανθράκων και ο περιορισμός των συνεπειών τους, καθώς και η βελτίωση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των παράκτιων οικονομιών από τη ρύπανση, ο καθορισμός ελάχιστον προϋποθέσεων για την υπεράκτια εξερεύνηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο περιορισμός των πιθανών προβλημάτων στην εγχώρια παραγωγή ενέργειας και η βελτίωση των μηχανισμών αντίδρασης σε περίπτωση ατυχήματος.

Το σχέδιο νόμου εφαρμόζεται στις..

ΓΣΕΕ:ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (CETA –TTIP- TISA)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (CETA –TTIP- TISA)
Από το gsee.gr
Το θέμα της εμπορικής συμφωνίας CETA, μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης και δύο ακόμη Εμπορικών Συμφωνιών που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση και θα επιφέρουν ακόμη δυσμενέστερες αλλαγές σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, συζήτησε η ΓΣΕΕ με την Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TISA.
Η ΓΣΕΕ τάσσεται κατά των ..

Στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα η Jet Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα η Jet Oil
Από το energyworld.gr
Σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της έχει υπαχθεί η εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών Jet Oilτου του ομίλου Μαμιδάκη, μετά από σχετική αίτηση που υπέβαλε  στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, η οριστική εκδίκαση της οποίας έχει οριστεί για την 1η Νοεμβρίου.
Η εταιρία που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εδώ και αρκετό διάστημα, το προηγούμενο ενάμιση χρόνο, είχε αποδυθεί σε προσπάθεια αναζήτησης επενδυτών, η οποία ωστόσο δεν τελεσφόρησε, με αποτέλεσμα να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Σύμφωνα με την αίτηση η οποία ..

Ο δράκος στο λιμάνι (και τα απόνερα της οργής του)

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο δράκος στο λιμάνι (και τα απόνερα της οργής του)
Από το naftikachronika.gr
Εν μέσω πανηγυρικών δηλώσεων και υπό το βλέμμα του Πρωθυπουργού υπογράφτηκε στις 8 Απριλίου 2016 η συμφωνία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. στην China Cosco Shipping Corporation Limited. Τελευταίο στάδιο για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η έγκριση της συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή. Μάλιστα, ίσως και σημαδιακά, επιλέχθηκε η σύμβαση να περάσει από την ολομέλεια της Βουλής στις 30 Ιουνίου, μία μόλις ημέρα πριν την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα, σε ένα ταξίδι στο οποίο η κυβέρνηση ποντάρει αρκετά σε ότι αφορά την σύσφιγξη των διμερών σχέσεων αλλά και φυσικά την προσέλκυση επενδύσεων.

Και εγένετο θαύμα! Η σύμβαση που έφερε προς ..

Khalij Fars Oil Port: στόχος να γίνει ο ιρανικός λιμένας πετρελαϊκός κόμβος στον Περσικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Khalij Fars Oil Port: στόχος να γίνει ο ιρανικός λιμένας πετρελαϊκός κόμβος στον Περσικό
Από το naftikachronika.gr
Η χωρητικότητα των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου στον πετρελαϊκό λιμένα Khalij Fars Oil Port αναμένεται να αυξηθεί από τους 300 χιλιάδες στους 1,8 εκατομμύρια τόνους, μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων που έγιναν από τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένων και Ναυτιλίας  του Ιράν (PMO), Mohammad Saeednejad, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις υπό κατασκευή λιμενικές εγκαταστάσεις του Khalij Fars Oil Port στην επαρχία Hormozgan του Ιράν (ιρανικές ακτές των Στενών του Ορμούζ), όπου επιθεώρησε τα έργα των δεξαμενών αποθήκευσης, των αγωγών μεταφοράς πετρελαίου, τις εγκαταστάσεις πυρόσβεσης καθώς και των νέων προβλητών.

Εκτιμάται από τις δέκα νέες προβλήτες του λιμένα θα ..

Ο Γκάμπριελ ήρθε για την ΔΕΗ

Από το papaioannou-giannis.net
Η  συζήτηση μεταξύ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και Αλέξη  Τσίπρα επικεντρώθηκε σε θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης. Προτεραιότητα δόθηκε στην επενδυτική συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ήταν σαφής καθώς ανάφερε την ιδιότητά του ως αντικαγκελάριος της Γερμανίας, και ζήτησε να συζητήσουν για τις δυνατότητες επενδύσεων του Γερμανικού κράτους στην Ελλάδα σε σημεία που αποφέρουν κέρδη για το  ελληνικό δημόσιο. 

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι καιρός να συζητήσουμε για το πρότζεκτ της κοινωνικής Ευρώπης ενω ο Γκαμπριελ αναφέρθηκε  ξανά στο επενδυτικό σκέλος της επίσκεψής του, σημειώνοντας ότι το δεύτερο ζήτημα είναι πώς μπορούμε να φέρουμε κοντά την Ευρώπη, γιατί αυτήν τη στιγμή είμαστε σε διάσταση στην ΕΕ.


Η τρύπα του όζοντος συρρικνώθηκε κατά 4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Η τρύπα του όζοντος συρρικνώθηκε κατά 4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα
Από το newsbeast.gr
Η τρύπα στην στιβάδα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική έχει αρχίσει να συρρικνώνεται, αποτελώντας μια θετική είδηση δεκαετίες μετά από μια διεθνή συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση συγκεκριμένων ρυπογόνων ουσιών, είπαν επιστήμονες χθες σε έκθεσή τους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η τρύπα του όζοντος έχει συρρικνωθεί κατά 4 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα - μια περιοχή σε μέγεθος περίπου όσο η Ινδία - από το 2000.

Είναι μεγάλη έκπληξη, είπε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας σύνταξης της έκθεσης Σούζαν Σόλομον, ειδική στην ατμοσφαιρική χημεία στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) , σε συνέντευξή της στο περιοδικό Science. Δεν περίμενα να γίνει τόσο νωρίς, πρόσθεσε.

Η έκθεση απέδωσε την αποκατάσταση της στιβάδας του όζοντος στη ..

Δρ. Νικολάου: «Ο Ερατοσθένης Είναι το Δάσος και το Ζορ το Δέντρο στην Άκρη του Δάσους- Εκτείνεται στην Κυπριακή ΑΟΖ»

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energia.gr
«Αν ο Ερατοσθένης είναι το δάσος, τότε το Ζορ είναι το δέντρο στην άκρη του δάσους», τόνισε ο Δρ. Ντίνος Νικολάου, μιλώντας σήμερα, δεύτερη ημέρα του 9 th SEEED του ΙΕΝΕ. Ο Ο Γεωλόγος Πετρελαίων – Ενεργειακός Οικονομολόγος και Τεχνικός Σύμβουλος της Energean Oil & Gas τόνισε ότι το τεράστιο κοίτασμα αερίου Ζορ, στην Αίγυπτο, που ανακαλύφθηκε στα τέλη Αυγούστου του ΄15, αποτελεί μέρος της υποθαλάσσιας οροσειράς του Ερατοσθένη, που θεωρείται πλούσια σε δυναμικό υδρογονανθράκων και εκτείνεται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Δρ. Νικολάου τόνισε ότι..

Πρόσωπα εμφανίστηκαν στις οθόνες του CERN - Οντότητες από άλλες διαστάσεις;

Από το pronews.gr
Το CERN είναι γνωστό ότι αποτελεί  ένα από τα πλέον αμφισβητούμενα πειράματα  σωματιδιακής φυσικής που πραγματοποιούνται στον κόσμο σήμερα. Στην προσπάθειά τους οι επιστήμονες να φτάσουν μέχρι το «σωματίδιο του Θεού» δεν αποκλείεται να έχουν σε άγνωστα επίπεδα απελευθερώνοντας άγνωστες δυνάμεις της φυσικής και μαζί με αυτές οντότητες που μπορεί να ζουν σε άλλες συντεταγμένες διαστάσεων από τις δικές μας.

Η λογική της γεωλογικής συνέχειας στους υδρογονάνθρακες

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Τα πήρε, λοιπόν, τα δύο θαλάσσια οικόπεδα η Energean στο Μαυροβούνιο, έστω κι αν από χρονικής πλευράς οι διαδικασίες θύμισαν το δικό μας Open Door του 2012 που είχε κρατήσει δύομιση χρόνια μέχρι να φτάσουμε σε συμβάσεις. 

Στη διάρκεια αυτής της ..