Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

BP: Με χαμηλό ρυθμό αυξάνεται η ζήτηση για ενέργεια διεθνώς

Με χαμηλό ρυθμό αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση ενέργειας καθώς η ανάπτυξη της κατανάλωσης στην Κίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, αναφέρει σε έκθεση της η BP.

Πιο αναλυτικά, η παγκόσμια ζήτηση σημείωσε άνοδο 1% το 2016, ρυθμός χαμηλότερος από το μέσο όρο του 1,8% της τελευταίας δεκαετίας.

«Είναι η τρίτη χρόνια που βλέπουμε..

Στις 6 Ιουλίου 2017 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Από το bankingnews.gr
Στις 6 Ιουλίου 2017 (ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00), έπειτα από την απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίασή της 12.6.2017, καλούνται σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση οι μέτοχοι των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), για να συζητήσουν την «παροχή ειδικής άδειας σχετικά με τη σύναψη Μνημονίου Συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ, και των ΕΛΠΕ, αναφορικά με την από κοινού πώληση της συμμετοχής τους στον ΔΕΣΦΑ.
Επίσης, όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, θα τεθεί επί τάπητος και η..

Κομισιόν: Δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τον υποθαλάσσιο πλούτο της

Από το worldenergynews.gr
Κοινή απάντηση στα ερωτήματα ευρωβουλευτών αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ έδωσε ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος της ΕΕ Γιοχάνες Χαν εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην γραπτή απάντηση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Χαν υπογραμμίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλευτεί τον υποθαλάσσιο πλούτο της και καλεί την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια εναντίον κράτους της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, η απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου αναφέρει:

IEA: Η κρίση υπερπροσφοράς στην αγορά πετρελαίου θα συνεχιστεί

Η κρίση υπερπροσφοράς στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα συνεχιστεί και το 2017 καθώς οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παραγωγή καταλήγουν σε αδιέξοδο λόγω της αύξησης της παραγωγής σε άλλες περιοχές του πλανήτη, εκτιμά η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA).

Στην τελευταία έκθεση της για την παγκόσμια αγορά, η IEA σημειώνει ότι τα επίπεδα αποθηκευμένου πετρελαίου αυξήθηκαν περαιτέρω τον Απρίλιο κατά 18,6 εκατ. βαρέλια στα βιομηχανοποιημένα κράτη. Τα αποθέματα είναι πλέον κατά 292 εκατ. βαρέλια υψηλότερα από το μέσο όρο πενταετίας, όπως αναφέρει η IEA.

Τα υψηλά επίπεδα αποθηκευμένου πετρελαίου είναι σημάδι ότι..

Το Ιράκ γίνεται ο Νο1 προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας ξεπερνώντας την Σ. Αραβία

Από το worldenergynews.gr
Το Ιράκ διεισδύει όλο και περισσότερο στην πετρελαϊκή αγορά της Ινδίας ξεπερνώντας για τρίτο συνεχή μήνα τον Μάιο την Σαουδική Αραβία ως ο κορυφαίος προμηθευτής του ταχύτερα αναπτυσσόμενου καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Συγκεκριμένα, το Ιράκ εξήγαγε τον Μάιο στην Ινδία 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία ναυτιλιακών μεταφορών του Bloomberg.

Οι ιρακινές προμήθειες πετρελαίου αντιπροσώπευαν ..

Industroyer: Το worm που κατασκευάστηκε για να "ρίχνει" τα δίκτυα ηλεκτρισμού

Από το energypress.gr
Σε λεπτομερή ανάλυση του malware με το όνομα Win32/Industroyer (ή «Crash Override») προχώρησαν η ESET και η Dragos, τονίζοντας ότι είναι ο πρώτος ιός ικανός να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα ενεργειακά δίκτυα. Το συγκεκριμένο κυβερνοόπλο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο δίκτυο της Ουκρανίας τον περσινό Δεκέμβριο και είχε ως αποτέλεσμα διακοπή ρεύματος για μια ώρα στο Κίεβο.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η τότε επίθεση δεν ήταν παρά μια δοκιμή για τις δυνατότητες του Industroyer και δεν αποκλείεται περαιτέρω χρήση του σε μεταγενέστερη μορφή. «Η επίθεση στο ουκρανικό δίκτυο πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση για όλους όσους διαχειρίζονται κρίσιμα συστήματα ανά τον κόσμο», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής ερευνητής της ESET, Αντόν Τσερεπάνωφ.

Οι ερευνητές της εταιρείας ανακάλυψαν ότι το Industroyer μπορεί να..

Αυτές είναι οι πέντε μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια αγορά ενέργειας τα τελευταία 66 χρόνια

Από το worldenergynews.gr
Η BP Plc δημοσίευσε τη Στατιστική Ανασκόπηση της Παγκόσμιας Ενέργειας για 66 χρόνια. 
Τα στοιχεία του τρέχοντος έτους διευρύνουντις επιταχυνόμενες μεταβολές των παγκόσμιων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, καθώς οι οικονομίες κινούνται από ορυκτά καύσιμα σε αιολικές, ηλιακές και άλλες ανανεώσιμες τεχνολογίες.
Το Bloomberg παρουσιάζει σε γραφήματα τις  πέντε από τις πιο εντυπωσιακές τάσεις που καταγράφονται αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά ενέργειας:

Κάτι ψηλώνει πολύ, εκεί ψηλά στην Πτολεμαϊδα.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Μόλις τη Δευτέρα του Πάσχα είχαμε δει φωτογραφίες απ' την πρόοδο της κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα V και η διαφορά με τη σημερινή φωτογραφία είναι κάτι παραπάνω εντυπωσιακή: ένας 2ος τσιμεντένιος πύργος έχει εμφανιστεί, ακριβώς δίπλα στον πρώτο (και δεν είναι "φυτεμένος" με photoshop).

Οι σημερινές φωτογραφίες, που μας έστειλε αναγνώστης και τον ευχαριστούμε, δείχνουν την κατάσταση του εργοταξίου στις 2 Ιουνίου, οπότε μέσα σε μόλις ενάμισι μήνα κατασκευάστηκε ..

Στα βενζινοκίνητα ΙΧ στρέφονται και πάλι οι καταναλωτές - ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα diesel

Από το worldenergynews.gr
Πριν από λίγα χρόνια η αγορά πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου αποτελούσε πρώτη επιλογή των καταναλωτών. Σήμερα αυτή η τάση μετά από τρία περίπου χρόνια ανατράπηκε και πλέον οι βενζινοκινητήρες να παίρνουν και πάλι την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις στην Ελλάδα.

Με βάση τα στοιχεία που επεξεργάστηκε πρόσφατα..