Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΑΣ

image
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την απόφαση της Διοίκησης της ΕΑΣ – κατόπιν Κυβερνητικής εντολής – να προχωρήσει σε αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, με αστείες δικαιολογίες τύπου «άρσης εμπιστοσύνης».

Οι παραπάνω απολύσεις έρχονται σε μια περίοδο που διαπιστωμένα πλέον απαξιώνεται η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία της χώρας, ενώ η ηγεσία των Ε.Α.Σ ουδόλως κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, αλλά ακριβώς αντίθετα, ακολουθώντας μια εξόχως αντιαναπτυξιακή στρατηγική.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο...

To πετρέλαιο είναι τόσο φθηνό που ακόμα και οι πειρατές δεν το θέλουν πια

To πετρέλαιο είναι τόσο φθηνό που ακόμα και οι πειρατές δεν το θέλουν πια
Το αργό δεν είναι πια... "μαύρος χρυσός" για τους παραγωγούς ενώ τελευταία αφήνει αδιάφορους ακόμα και τους πειρατές.

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, οι επιθέσεις πειρατών σε τάνκερ στον κόλπο της Γουινέας στην Δυτική Αφρική μειώθηκαν το περασμένο έτος κατά 1/3, με φόντο την δραματική πτώση των τιμών του πετρελαίου.


Ο κόλπος βρίσκεται στον Ατλαντικό, νότια της Νιγηρίας, της μεγαλύτερης πετρελαιοπαραγωγού χώρας της Αφρικής και μέλους του ΟΠΕΚ και αποτελεί μέρους της ρότας των τάνκερ στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική.


Την περιοχή λυμαίνονταν πειρατές οι οποίοι καταλάμβαναν τα πλοία και ζητούσαν λύτρα για τη απελευθέρωσή πληρώματος και πλοίου.


Σύμφωνα με το Bloomberg, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, μετά και την συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, μπορεί να οδηγήσει ξανά σε έξαρση της πειρατείας στην περιοχή.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Φοιτητές Δημιούργησαν Εφαρμογή για Πρατήρια και Τιμές Καυσίμων σε Όλη την Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικο
Η άλλη Ελλάδα είναι εδώ και το δείχνει καθημερινά, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα αισιοδοξίας προς κάθε κατεύθυνση… Φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εφαρμογών Φώτη Κόκκορα, δημιούργησαν την εφαρμογή fuelGR, όπου οι χρήστες smartphone ή H/Y μπορούν δωρεάν να δουν σε χάρτη τα πρατήρια και τις τιμές καυσίμων σε όλη την Ελλάδα. Η δωρεάν εφαρμογή υπάρχει σε εκδόσεις για Android, Windows 8/8.1/10, Windows Phone 8, καθώς και σε web έκδοση (χρήση με browser). Ο καθηγητής Εφαρμογών δημιούργησε το μηχανισμό τροφοδοσίας δεδομένων και όρισε τις λειτουργικές προδιαγραφές των εφαρμογών.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Ντέμος υλοποίησε τις εκδόσεις για Windows (πτυχιακή εργ.) και Android, με επιπλέον σημαντική συμβολή στις υποδομές υποστήριξης της εφαρμογής, ο Τάσος Θεοδοσίου υλοποίησε την έκδοση για Windows Phone 8 (πτυχιακή εργ.) και ο Θάνος Πηγαδάς υλοποίησε την έκδοση για Web browser (πτυχιακή εργ.).

Τι είναι ακριβώς το fuelGR; Πρόκειται, σύμφωνα με..

Σε συμβολικό αποκλεισμό των ΕΛΠΕ προχώρησαν οι κάτοικοι των Διαβατών


Σε συμβολικό αποκλεισμό των εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΠΕ. στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι κάτοικοι των Διαβατών που αντιδρούν στην δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο Διαβατών και έκαναν πορεία μέχρι τα ΕΛ.ΠΕ. φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό που έγραφαν, μεταξύ άλλων “Κάντε τα σχολεία και παιδικές χαρές, όχι στρατόπεδα και φυλακές” και “Όχι άλλη υποβάθμιση της περιοχής”. Η τροχαία προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μπορεί 4 «ισχυροί» του ΟΠΕΚ να συμφώνησαν για μείωση της παραγωγής, ωστόσο το Ιράν διαφωνεί


Μια μέρα μετά τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας, Ρωσίας, Κατάρ και Βενεζουέλας να «παγώσουν» την παγκόσμια παραγωγή αργού, στα επίπεδα του Ιανουαρίου, το Ιράν φαίνεται να διαχωρίζει τη θέση του και να παίρνει αποστάσεις από θέμα.

 «Το να ζητούν από το Ιράν να «παγώσει» το επίπεδο της παραγωγής πετρελαίου του είναι παράλογο... όταν το Ιράν βρίσκονταν σε καθεστώς κυρώσεων, ορισμένες χώρες αύξησαν την παραγωγή τους και προκάλεσαν τη πτώση των τιμών του πετρελαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΠΕΚ, Mehdi Asali, σύμφωνα με την εφημερίδα Shargh.

«Πώς μπορούν να..

29οC στα μέσα Φλεβάρη στην Κρήτη το 2016, ακριβώς όπως στα μέσα Φλεβάρη του ...1960!


29οC έδειξε το θερμόμετρο χθες στην Κρήτη, προς μεγάλη χαρά των πράσινων παπαγάλων, τα τροπικά πουλιά πάντα χαίρονται με τις υψηλές θερμοκρασίες. Επιχαίρουν επίσης κι όσοι αποδίδουν τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στην "ανθρωπογενή υπερθέρμανση" του πλανήτη, μια "υπερθέρμανση" βέβαια που, όπως είδαμε πρόσφατα, ουδόλως συγκινεί τους παγετώνες είτε των Ιμαλαΐων είτε της Μοντάνα. Ευτυχώς που πλέον το διαδίκτυο επιτρέπει να ρίξουμε απ' τον καναπέ μας μια ματιά σε παλιές εφημερίδες και συγκεκριμένα στο Φλεβάρη του 1960, για να αποδειχθεί ξεκάθαρα πως ο καιρός έκανε, κάνει και θα κάνει τα δικά του τερτίπια, ανεξάρτητα απ' την προπαγάνδα της κλιματικής παράνοιας.

Όπως βλέπουμε στην πρώτη εικόνα, που δείχνει τη "Μακεδονία" της 10ης Φλεβάρη 1960, πριν 56 χρόνια και με το CO2 στην ατμόσφαιρα σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα απ' τα σημερινά, στα περίπου 316ppm έναντι περίπου 401ppm σήμερα, "τραγική κατάστασις επικρατεί" στη Θεσσαλία μετά από παρατεταμένη χιονόπτωση, με πέντε μέτρα χιόνι και -18οC στο ανατολικό Πήλιο.



Πάμε στην "Ελευθερία" της 13ης Φλεβάρη 1960, για να δούμε στην πρώτη σελίδα τον ..

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

cover meleti 46
Η μελέτη χωρίζεται σε τρία μέρη. 

Στο πρώτο γίνεται επισκόπηση της βιβλιογραφίας αναφορικά με τους παράγοντες που επιδρούν στην υγεία των εργαζομένων και τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της. 

Στο δεύτερο μέρος περιγράφονται οι θεσμικές ρυθμίσεις για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, τα ευρήματα των προηγούμενων ερευνών και οι ανεπάρκειες που διαπιστώνουν πληροφορητές-κλειδιά στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας της εργασίας. Κατόπιν, αναπτύσσεται η συγκριτική ποιοτική ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί στους κλάδους των κατασκευών, της ενέργειας, της υγείας, των ασφαλειών, του εμπορίου, του μετάλλου, των τροφίμων-ποτών και των ξενοδοχείων, εστιατορίων και δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας, με βάση το περιεχόμενο 48 συνεντεύξεων βάθους, με εργαζομένους και συνδικαλιστές. Ένα από τα συμπεράσματα αυτού του μέρους είναι ότι η παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων σε συνδυασμό με τα Ομαδικά Μέσα Προστασίας αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, διαπιστώνεται ότι η ευέλικτη απασχόληση επιβαρύνει πολλαπλά την υγεία των εργαζομένων.

 Το τρίτο μέρος αναφέρεται στην ανάλυση των στοιχείων που περιέχονται στις περιοδικές έρευνες του Eurofound για την εικόνα που έχουν οι εργαζόμενοι για την υγεία τους και την επίδραση της εργασίας τους σε αυτή και καταδεικνύονται οι διαφορές που παρατηρούνται στους διαφορετικούς οικονομικούς κλάδους και επαγγέλματα. 

Τέλος, διατυπώνεται σειρά προτάσεων πολιτικής για τη βελτίωση της προστασίας της υγείας των εργαζομένων στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ:inegsee.gr

ΙΚΑ: Πως συνυπολογίζεται η στρατιωτική θητεία για την προσαύξηση της σύνταξης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΚΑ
Εγκύκλιο για τον τρόπο με τον οποίο συνυπολογίζεται η στρατιωτική θητεία στο ποσό της σύνταξης που παίρνει ένας ασφαλισμένος εξέδωσε το ΙΚΑ.   

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο αυτή αναφέρεται πως :

- Καταρχήν η αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής υπηρεσίας αποβλέπει στο δικαίωμα προσαύξησης του ποσού της σύνταξης, ενώ μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις ο χρόνος αυτός είναι επιτρεπτό να υπολογιστεί και για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, οι οποίες αναφέρονται ρητά:

α) λόγω γήρατος, εφόσον ο ασφαλισμένος έχει ..