Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή ενστόλων προς την Άνγκελα Μέρκελ


Οι ομοσπονδίες των ενστόλων απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ καλώντας την να αλλάξει την προσέγγισή της στο θέμα της διάσωσης της Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:
«Αθήνα 8 Οκτωβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/13/31
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΥΡΙΑ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ
Κυρία Πρωθυπουργέ,
Με αφορμή την επίσκεψή σας στην πολύπαθη χώρα μας, επιτρέψτε μας να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται δήθεν για τη σωτηρία της και να σας καλέσουμε να αναζητήσετε τους υπαίτιους της κρίσης όχι στα συνήθη υποζύγια, δηλαδή σε όλους εμάς τους φορολογούμενους πολίτες, αλλά στους λυμεώνες του εθνικού μας πλούτου, σε όλους εκείνους που εξακολουθούν να θησαυρίζουν από την καταλήστευση του ελληνικού λαού, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Ενώ εδώ και τρία χρόνια, «βομβαρδιζόμαστε» από αισιόδοξες δηλώσεις και νουθεσίες, ότι τα εφαρμοζόμενα οικονομικά μέτρα είναι προς το συμφέρον όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και προς το ευρύτερο ευρωπαϊκό συμφέρον, εντούτοις η ωμή πραγματικότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και αλλού, αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.
Τα μέτρα λιτότητας και οι διαρκείς περικοπές των προϋπολογισμών όλων των τομέων της οικονομίας δημιουργούν ανασφαλές περιβάλλον, γεννούν εγκληματικότητα και διαφθορά, διαλύουν την κοινωνική συνοχή, πολλαπλασιάζουν τη φτώχεια, αυξάνουν τους κινδύνους ατυχημάτων με ανθρώπινες απώλειες, εν ολίγοις βυθίζουν την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το παρόν και το μέλλον εκατομμυρίων ανθρώπων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρελούδιο πολέμου στην Μ. Ανατολή: Κόλαση φωτιάς εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Γάζα



Κλιμάκωση της έντασης στην Μ. Ανατολή σηματοδοτεί η σημερινή επίθεση του Ισραήλ σε στόχους της Hamas και της Jihad Islami στην Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για την σφοδρότερη επίθεση που πραγματοποιεί το Ισραήλ στην Γάζα εδώ και αρκετό καιρό αφού σύμφωνα με πηγές σήμερα από το πρωί μαχητικά της Αεροπορίας του Ισραήλ καθώς και αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χλστ βομβαρδίζουν στόχους στην Λωρίδα της Γάζας.

Είχε προηγηθεί ένα μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών και όλμων από την Γάζα προς την περιοχή Eshkol η οποία βρίσκεται νότιο ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας που διήρκησε 55 λεπτά. Την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς στην περιοχή Eshkol την ανέλαβαν και οι δύο οργανώσεις η Hamas και η Jihad Islami.
Δύο ημέρες νωρίτερα η Ισραηλινή Αεροπορία κατέρριψε ένα UAV το οποίο είχε απογειωθεί από την Λωρίδα της Γάζας και κατάφερε να διανύσει μία απόσταση 65 χλμ φτάνοντας σχεδόν στην Δυτική όχθη αφού είχε πετάξει πάνω από το Ισραήλ για 30 λεπτά χωρίς η ισραηλινή αεράμυνα να έχει καταφέρει να το καταρρίψει λόγω προβλημάτων στο συντονισμό της επιχείρησης μεταξύ της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα στο ισραηλινό χωριού ενώ εκτιμάται ότιο οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί θα έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στους στόχους που είχαν επιλεγεί. Από την 
πλευρά ο ηγέτης της στρατιωτικής διοίκησης της Hamas Abu Obeida δήλωσε ότι η επίθεση του Ισραήλ δεν θα μείνει χωρίς απάντηση, ενώ η από κοινού ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης από τις δύο οργανώσεις σηματοδοτεί την επισημοποίηση της συνεργασίας τους υπό την αιγίδα του Ιράν. 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr    

Αίτημα για απόσυρση διάταξης με την οποία μειώνεται το Επικουρικό Κεφάλαιο, από τον ΔΣΑ.



Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Γιάννης Αδαμόπουλος ζητάει την άμεση απόσυρση διάταξης που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στην Βουλή και με την οποία μειώνεται το Επικουρικό Κεφάλαιο για Ατυχήματα από Αυτοκίνητα, με συνέπεια, όπως αναφέρει, να μην αποζημιώνονται πλέον όσοι τραυματίζονται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
Ο θεσμός του Επικουρικού Κεφαλαίου....
θεσπίστηκε με στόχο «την προάσπιση των συμφερόντων των ζημιωθέντων-παθόντων» από ατυχήματα που προκαλούνται από ανασφάλιστα αυτοκίνητα.
Όμως, σημειώνεται σε ανακοίνωση του κ. Αδαμόπουλου, κάθε ενδεχόμενη μείωση της σχετικής προς αποζημίωση ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου, «ιδίως δε ο αποκλεισμός της υποχρέωσής του προς αποζημίωση για ψυχική οδύνη, αναμένεται -κατά πλήρη βεβαιότητα- να πλήξει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση και κλονισμό της ασφάλειας των συναλλαγών και του δικαίου, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή κατά την οποία ο νομοθέτης σπεύδει -κατά τρόπο πρωτοφανή- να επεκτείνει την εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων και σε εκκρεμείς δίκες επί των οποίων δεν θα έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις μέχρι τη δημοσίευση της εν λόγω νομοθετικής αλλαγής».
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, «καλεί, άμεσα τον αρμόδιο υπουργό να αποσύρει τη σχετική ρύθμιση, αναλογιζόμενος τις συνέπειες που αναμένεται να έχει η θέσπισή της, αναφορικά με τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων που θα αδυνατούν να καλύψουν τη ζημία τους, καταδικαζόμενα στην ανέχεια και στην οικονομική εξαθλίωση κατά τρόπο κοινωνικά ανάλγητο και απάνθρωπο 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr 

ΠΑΜΕ:Η επίδειξη πυγμής δεν θα περάσει



Μόλις εξέδωσε δελτίο τύπου το ΠΑΜΕ όπου αναφέρει:
«Η επίδειξη πυγμής που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση μπροστά στο ερχομό της Μέρκελ στη χώρα μας, για να προστατεύσει τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις δεν θα περάσει .
Η καλύτερη απάντηση της εργατικής τάξης, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας είναι η μαζική, μαχητική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση  στην Ομόνοια στις 1μ.μ.
Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς μέχρι την τελευταία στιγμή να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα την οργανωμένη συμμετοχή στην συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 13.00 μ.μ». 
ΠΗΓΗ:enikos.gr

Αγνοείται Ελληνικό Δεξαμενόπλοιο στις Ακτές της Δ. Αφρικής – Πιθανότερο Σενάριο η Πειρατεία



Το ελληνικό πετρελαιοφόρο «Ορφέας» αγνοείται στην Ακτή του Ελεφαντοστού, όπως ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία Grace Management σήμερα, Δευτέρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλοίο εντοπίστηκε για τελευταία φορά να πλέει προς το Λάγος της Νιγηρίας, ενώ οι προσπάθειες επικοινωνίας έχουν αποβεί άκαρπες, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανώς έχει πέσει θύμα πειρατείας.
Σημειώνεται ότι στο πλοίο επιβαίνουν 22 Φιλιππινέζοι και 2 Έλληνες ναυτικοί. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Σε Δημόσια Διαβούλευση το Προσχέδιο Νόμου για Σύσταση Φορέα Διατήρησης Αποθεμάτων Ασφαλείας Καυσίμων



Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το ΥΠΕΚΑ από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, μέσω της ιστοσελίδας http://www.opengov.gr/minenv/?p=4509, το προσχέδιο Νόμου για την εναρμόνιση του Εθνικού Δικαίου με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2009/119/ΕΚ του Συμβουλίου, της 14ης Σεπτεμβρίου 2009, που αφορά στην υποχρέωση διατήρησης ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου από τα Κράτη-Μέλη. 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, με το εν λόγω προσχέδιο, τροποποιείται η υφιστάμενη Νομοθεσία (άρθρα 12 και 13,ν. 3054/2002) και επιπλέον ενισχύεται η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, στο πλαίσιο ανάπτυξης αποτελεσματικότερου Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων, συμπληρωματικού του μηχανισμού κρίσεων του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ).
Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις:
• Παραμένουν υπόχρεοι τήρησης αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης οι εισαγωγείς αργού, ή ημικατεργασμένων, ή πετρελαιοειδών προϊόντων και οι μεγάλοι τελικοί καταναλωτές που εισάγουν πετρελαιοειδή προϊόντα. Επίσης, το συνολικό επίπεδο αποθεμάτων πετρελαίου της χώρας παραμένει στις τουλάχιστον 90 ημέρες μέσων ημερήσιων καθαρών εισαγωγών.
• Προβλέπεται, για πρώτη φορά, η σύσταση με Προεδρικό Διάταγμα Ανώνυμης Εταιρίας μη κερδοσκοπικού σκοπού (Κεντρικός Φορέας Τήρησης Αποθεμάτων - ΚΦΔΑ), που εποπτεύεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σκοπός της θα είναι η απόκτηση, διατήρηση και πώληση αποθεμάτων πετρελαίου και θα λειτουργεί χάριν του Δημοσίου συμφέροντος.
• Δίδεται η δυνατότητα στους υπόχρεους φορείς να μεταβιβάζουν ένα ποσοστό της υποχρέωσή τους σε οικονομικούς φορείς ή ΚΦΔΑ άλλων Κρατών-Μελών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 της Οδηγίας.
• Εισάγονται νέες μέθοδοι υπολογισμού του ύψους της υποχρέωσης και του συνολικού επιπέδου των διατηρούμενων αποθεμάτων πετρελαίου.
• Προβλέπεται η τήρηση αποθεμάτων στα προϊόντα των κατηγοριών του άρθρου 3 παρ. 1 του ν. 3054/2002.
• Προβλέπονται αυστηρές (ποινικές και διοικητικές) κυρώσεις, για τη παράβαση των υποχρεώσεων τήρησης αποθεμάτων.
Λεπτομέρειες για την εν γένει διαδικασία τήρησης αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης, θα καθοριστούν με τον Κανονισμό Τήρησης Αποθεμάτων, ενώ με το Σχέδιο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης θα ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση σοβαρών διαταραχών εφοδιασμού σε πετρέλαιο ή/και πετρελαιοειδή προϊόντα, που ανακύπτουν στη χώρα ή στα πλαίσια κοινοτικών ή διεθνών υποχρεώσεων. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Απαγόρευση διαδηλώσεων με απόφαση που θυμίζει Χούντα !!



 Πρωτοφανή απόφαση για τα μεταπολιτευτικά δρώμενα από τον  γενικό αστυνομικό διευθυντής της Αττικής, απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο και θα θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή, την ώρα που τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα πολιτικά σωματεία, οι συνταξιούχοι και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προετοιμάζονται για την "υποδοχή" της Γερμανίδας καγκελαρίου.
  Η απόφαση της Αστυνομίας αναλυτικά λέει:.... 
 "Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ''Ελ. Βενιζέλος'' έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών". 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Hillary Clinton: "Στόχος ο έλεγχος του πληθυσμού"


 Κατά τη διάρκεια παρατηρήσεων που έκανε για την 15η επέτειο της Διεθνούς Διάσκεψης για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος που σύμφωνα με την Κλίντον θα γίνει πλέον το επίκεντρο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.
Το νέο αυτό πρόγραμμα είναι ... γνωστό ως η Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Υγεία, και αυτό είναι που απίστευτα καλά-χρηματοδοτείται σε μια εποχή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ πνίγεται στο χρέος.
Σύμφωνα με την Κλίντον, 63 δισεκατομμύρια δολάρια θα δαπανηθούν από τις ΗΠΑ για την "πρόληψη της εγκυμοσύνης και για τη βελτίωση του «οικογενειακού προγραμματισμού»" με υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο για τα επόμενα έξι χρόνια.
Με άλλα λόγια, το νέο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ θα είναι σχετικά με την ευγονική και τον έλεγχο του πληθυσμού.
Mη σας φαίνεται παράξενο λοιπόν το γιατί φορολογούναι τα παιδιά, αφου στόχος είναι η άμεση μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.
Δεν θα σας αφήνουν να κάνετε παιδιά, θα παιθένετε από γρίππη αφού δεν θα υπάρχει ασφάλιση, και από την κάκιστη διατροφή λόγω μεταλλαγμένων τροφίμων. Σε 10 χρονάκια οι μισοί θα έχουν ..."χαιρετίσει".
Στο μεταξύ θα σας πέρνουν τα σπίτια με "πράσινους" φόρους για το καλό του περιβάλοντος. Όπως και να το κάνουμε η διαβίωση σε ..χαρτόκουτο θα είναι οικολογικότερη.
Παρακολουθείστε και το βίντεο που σας εξηγεί τι εστί Agenda 21 και θα καταλάβετε.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !...



Με τόσο ισχυρούς φίλους ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει παρά να ακολουθήσει τη σοφή κινέζικη παροιµία… «Περίµενε υποµονετικά στην όχθη του ποταµού µέχρι την ώρα που το ρεύµα θα κατεβάσει τα πτώµατα των αντιπάλων σου».

Ποιοι είναι οι «ισχυροί φίλοι»; Αυτοί ακριβώς που δηλώνουν σφοδροί πολέµιοι. Η δογµατική τρόικα, η οποία υπερσυνταγογραφεί πακέτα σκληρής λιτότητας χωρίς να δείχνει την αντίστοιχη επιµονή για βαθιές τοµές στο κράτος. Παρά την ορθή διάγνωσή της ότι αυτό αποτελεί τη ρίζα της ελληνικής κακοδαιµονίας. Και παρά το γεγονός του διασυρµού της ως οικονοµικού κοµπογιαννίτη, χαρακτηρισµός που προκύπτει από την επιδείνωση υγείας της ελληνικής οικονοµίας εξαιτίας της ατελέσφορης δίαιτας.
Η οικονοµία χειµάζεται από βαθιά και παρατεταµένη ύφεση. Οι προβλέψεις για επιστροφή στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάµηνο του 2012 έχουν διαψευσθεί παταγωδώς και η τρόικα χωρίς να απολογείται σε κανέναν, δίνει στον εαυτό της διετή παράταση χάριτος για δικαίωση των προφητειών της το δεύτερο εξάµηνο του 2014. Στο µεταξύ κάθε µήνα χάνουν τη δουλειά τους 30.000 άνθρωποι.
Την ίδια ώρα και εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης το δηµόσιο χρέος -παρά το PSI- εκτοξεύεται για το 2013 στο 179% ενός διαρκώς συρρικνούµενου ΑΕΠ, επαναφέροντας τη χώρα σε θέση ικέτη για ένα νέο haircut στα οµόλογα που διακρατούν ΕΚΤ και χώρες της Ευρωζώνης. Θα το κάνουν ή, όπως προειδοποιεί µε συνέντευξή της στο σηµερινό µας φύλλο η Μ. Ξαφά, µπορεί και να εγκαταλείψουν τη χώρα στην τύχη της, όσο στο µεταξύ θα σταθεροποιείται η περιφέρεια της Ευρωζώνης και θα οχυρώνεται η κεφαλαιακή επάρκεια των ευρωπαϊκών τραπεζών, ώστε να αντέξουν τις ζηµίες που θα επέφεραν στα χαρτοφυλάκιά τους τα κρατικά οµόλογα ; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Άγκυρα Επιχειρεί Μέσω ΟΗΕ «Κατάληψη» της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας



Με επιστολή που κατέθεσε ο μόνιμος αντιπρόσωπός της στα Ηνωμένα Εθνη, απαντώντας στην επίσημη διαμαρτυρία της Κύπρου, θέλει να κατοχυρώσει μονομερώς την κυριαρχία της σε περιοχή η οποία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αναγνωρίζεται ως ελληνική.
Σε επίσημη καταγραφή των ορίων της υφαλοκρηπίδας της στην Ανατολική Μεσόγειο, που επικαλύπτουν μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προχώρησε στις αρχές Σεπτεμβρίου η Τουρκία, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε μια στιγμή που το ενδιαφέρον όλων έχει στραφεί στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω των πιθανολογούμενων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Καθώς η επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα την Τετάρτη δεν φαίνεται να έχει τις προϋποθέσεις για υπερβάσεις στα σημαντικά ζητήματα του σκληρού πυρήνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι αξιώσεις επί της υφαλοκρηπίδας, στις οποίες δίνει και επίσημο χαρακτήρα με την κατάθεση του εγγράφου στις 5 Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ, επιβαρύνουν το κλίμα και περιορίζουν τις δυνατότητες συνεννόησης.
Το κείμενο που κατέθεσε στον ΟΗΕ ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας, πρέσβης Ερτουγρούλ Απακάν, και κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης στις 7 Σεπτεμβρίου (Α/66/899) αποτελεί ουσιαστικά απάντηση στην επίσημη διαμαρτυρία της Κύπρου για την απόφαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου να παραχωρήσει για έρευνες στην κρατική εταιρεία ΤΡΑΟ περιοχές που καλύπτουν όμως την κυπριακή υφαλοκρηπίδα 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βενζινοπώλες: Στις 10/10 η Πορεία στο ΥΠΟΙΚ



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων (ΠΟΠΕΚ) ενημερώνει ότι ο προγραμματισμένος αποκλεισμός του υπουργείου οικονομικών για αύριο 9 Οκτωβρίου 2012 αναβάλλεται για την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωϊ, λόγω των δυσκολιών πρόσβασης που θα υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας με την έκτακτη άφιξη της Καγκελαρίου Μέρκελ.
Οι κατά τόπους τοπικές περιφερειακές δράσεις στην υπόλοιπη χώρα (συγκεντρώσεις, αποκλεισμοί περιφερειών, ΔΟΥ, δημαρχείων κ.α.) θα πραγματοποιηθούν κανονικά. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Καταργούνται τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους


Καταργούνται τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους
Έρχεται το τέλος για τα τεκμήρια διαβίωσης.
Με την ενεργοποίηση του Περιουσιολογίου για όλους τους φορολογούμενους από το 2013, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να καταργήσει τα τεκμήρια για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τα τεκμήρια θα διατηρηθούν και ενδεχομένως θα ενισχυθούν για περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες και θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως δικλείδα ασφαλείας για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και των αδήλωτων εισοδημάτων.
«Με την εφαρμογή του Περιουσιολογίου στο οποίο θα περιέχονται όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων, τα τεκμήρια διαβίωσης δεν έχουν πλέον κανένα λόγο ύπαρξης» σημειώνει ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Και προσθέτει ότι «όταν έχεις περιουσιολόγιο, μπορείς να συγκρίνεις εισοδήματα και περιουσία, οπότε δεν χρειάζεσαι τεκμήρια. Από τη στιγμή που θα έχουμε την πλήρη εικόνα της περιουσίας και του ύψους των εισοδημάτων του κάθε φορολογούμενο δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης τα τεκμήρια.».
Τα τεκμήρια διαβίωσης θα παραμείνουν για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους φορολογούμενους που ασκούν ατομική επιχείρηση. Στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να μάλιστα να γίνουν ακόμη πιο αυστηρά για να «πιάνουν» όσους εμφανίζονται στην εφορία με πολύ χαμηλά εισοδήματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Σημειώνεται ότι με βάση τα τεκμήρια που ισχύουν για τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τις πισίνες, τα ιδιωτικά σχολεία, το οικιακό προσωπικό η εφορία προσδιορίζει ένα «τεκμαρτό» εισόδημα. Το εισόδημα αυτό συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος και όποιο από τα δυο εισοδήματα είναι μεγαλύτερο, αυτό φορολογείται.
Στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ότι με τη θέσπιση του νέου τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών θα «φουντώσει» η φοροδιαφυγή. Η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ και η εφαρμογή ενός φορολογικού συντελεστή 35% στο συνολικό καθαρό εισόδημα των επιτηδευματιών αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα την φορολογική τους επιβάρυνση. Όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών πολλοί για να μειώσουν τις φοροεπιβαρύνσεις, θα επιδιώξουν να περιορίσουν τα εισοδήματά τους είτε μη κόβοντας αποδείξεις είτε «φουσκώνοντας» τις επαγγελματικές δαπάνες που αφαιρούνται από τα ακαθάριστα έσοδά τους.
Για το λόγο αυτό τα τεκμήρια διαβίωσης θα αποτελούν μια από τις δικλείδες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής των αυτοαπασχολούμενων.
Το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει από το επόμενο έτος να θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα ελέγχου των εισοδημάτων και της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, μέσω της κατάρτισης του Περιουσιολογίου, ενός ηλεκτρονικού αρχείου στο οποίο θα περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία για όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου, καθώς επίσης και για όλες τις αποταμιεύσεις του, δηλαδή τις καταθέσεις και τις επενδύσεις σε μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ. 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Ο Αστεροειδής (Trojan 2010 TK7) Παγιδευμένος σε τροχιά με τη Γη (VIDEO)



Μια ομάδα Καναδών επιστημόνων έχει ανακαλύψει έναν αστεροειδή που έχει πιαστεί σε μια συγχρονισμένη τροχιά με τη Γη, (μπρος-πίσω σε σχέση με τον πλανήτη μας), καθώς και οι δύο γυρνούν γύρω από τον Ήλιο 
Το αντικείμενο, το οποίο προς το παρόν έχει βαπτιστεί TK7 2010, είναι ένας «Trojan» αστεροειδής, με την έννοια ότι πραγματοποιήθηκε σε μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα σε μια βαρυτική έλξη από τον Ήλιο και από την βαρύτητα από τη Γη. 
Είναι από καιρό γνωστό ότι ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Άρης έχουν Trojans στην τροχιά τους, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάποιος έχει βρεθεί σε τροχιά με τον πλανήτη μας. 
Ο Paul Wiegert ένας καθηγητής της φυσικής και της αστρονομίας από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο και συγγραφέας της μελέτης, που δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό Nature,είπε ότι: 
"Η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο σε ένα κύκλο, και τα αστεροειδή κινούνται μπροστά της, πιο κοντά και πιο μακριά, καθώς περιφέρεται". 
Ο TK7 είναι περίπου 90 μοίρες από τη Γη αυτή τη στιγμή, και η απόστασή του κυμαίνεται από 49,7 εκατομμύρια μίλια έως 12,4 εκατομμύρια μίλια. Τα χαρακτηριστικά και η σύνθεση της επιφάνειας του TK7 είναι ασαφής, αν και πιστεύεται ότι είναι αρκετές εκατοντάδες μέτρα σε διάμετρο 
Επειδή συνήθως παραμένει στην προσήλια πλευρά της Γης,ήταν δύσκολο να ανιχνευθεί μέχρι τώρα. Οι Αστεροειδείς Trojan συνήθως κατοικούν στις πλευρές της ημέρας του πλανήτη τους, και η ύπαρξή τους υποδηλώνει ότι υπάρχουν πιθανώς και άλλοι. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΙΝΥ: Μη ασφαλείς οι εκτιμήσεις για τα αποθέματα υδρογονανθράκων



Τις παρατηρήσεις του αναφορικά με τις εκτιμήσεις που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τα αποθέματα υδρογονανθράκων στο ελληνικό υπέδαφος διατυπώνει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ).
Αναλυτικά, το Ινστιτούτο σημειώνει:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζονται συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο αναφορές σχετικές με τα αποθέματα υδρογονανθράκων που φιλοξενεί το υπέδαφος του ελλαδικού χώρου (θάλασσα και στεριά).
Ειδικότερα μετά τις διαδικασίες που δρομολογήθηκαν από το ΥΠΕΚΑ:
(α) Τη διεθνή δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή σε σεισμικές έρευνητικές εργασίες μη αποκλειστικής χρήσης (θαλάσσια ζώνη Δυτικής και Νότιας Ελλάδας),
(β) Τη διεθνή δημόσια ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (θαλάσσιες περιοχές Δυτικός Πατραικός Κόλπος και Κατάκολο, χερσαία περιοχή Ιωαννίνων) έχουμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:
Είναι κατανοητό να επιχειρείται ο ποσοτικός προσδιορισμός του ύψους των αναμενόμενων αποθεμάτων για μια περιοχή ενδιαφέροντος καθώς επίσης και η καλιέργεια αισιοδοξίας στη φάση που μόλις ξεκινά - μετά από χρόνια - μια νέα ενεργοποίηση του κλάδου της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Σχέδιο Μάρσαλ" για τον εξοπλισμό των ΕΔ με γραμμές χρηματοδότησης σε βάθος 30ετίας...



Αν και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν απέχει από αυτή της πτώχευσης και τα πακέτα των οριζόντιων περικοπών διαδέχονται το ένα το άλλο προκαλώντας ακόμα βαθύτερη ύφεση, εν τούτοις κάποια πράγματα έχουν αρχίσει και γίνονται ιδιαίτερα πιεστικά στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ότι αφορά το απαρχαιωμένο ή απλά επιχειρησικά ακατάλληλο πλέον, υλικό που χρησιμοποιούν, σε σχέση με την απειλή που καλούνται να αντιμετωπίσουν:
Αν μέσα στην επόμενη - ή μεθεπόμενη το αργότερο - χρονιά, δεν ξεκινήσουν διαδικασίες επιλογής κρίσιμων κατηγοριών οπλικών συστημάτων τα οποία σχετίζονται με την ικανότητα αποτροπής και εξασφάλισης της ελάχιστης στρατηγικής ισορροπίας στο Αιγαίο και την Θράκη, τότε η χώρα θα κινηθεί μεταξύ δορυφοροποίησής της ή ακρωτηριασμού του εθνικού της κορμού.
Οι αναθεωρητικές τάσεις της Τουρκίας όχι απλώς αυξάνονται, αλλά πολλαπλασιάζονται κι όλας με γεωμετρική πρόοδο και όσο περνάει ο καιρός, τόσο γίνονται και πιο πιεστικές. Κατ'αυτό τον τρόπο και δεδομένης της κατάστασης στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σχεδιάζεται η υλοποίση ενός "Σχεδίου Μάρσαλ" για τον επανεξοπλισμό τους σε κρίσιμους, όπως προαναφέραμε, τομείς: Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος, νέες φρεγάτες, νέα συστήματα επιτήρησης σε θάλασσα και αέρα και νέα "έξυπνα" όπλα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΗΠΑ: Ενέσεις μολυσμένες με μούχλα προκάλεσαν επιδημία μηνιγγίτιδας



Ενέσεις στεροειδών μολυσμένες με σπόρια μούχλας, οι οποίες χορηγήθηκαν απευθείας στη σπονδυλική στήλη ασθενών για τη θεραπεία πόνων στην μέση, είναι η αιτία της ασυνήθιστης επιδημίας μηνιγγίτιδας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι αρμόδιοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με όσους υποβλήθηκαν στη θεραπεία αυτή σε 23 πολιτείες, ώστε να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα.
Οι ενέσεις διαπιστώθηκε ότι περιείχαν σπόρια του μύκητα Aspergillus, ένα είδος μούχλας που υπάρχει παντού στη φύση, όπως για παράδειγμα στα μουχλιασμένα φαγητά, καθώς και σπόρια του μύκητα Exserohilum, ο οποίος αναπτύσσεται σε νεκρά φύλλα και ξύλα.
Τα σπόρια των μυκήτων υπάρχουν παντού και είναι συστατικό της σκόνης στα σπίτια. Σπάνια προκαλούν προβλήματα, κυρίως σε άτομα με κατεσταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Φαίνεται ότι η χορήγηση με ένεση απευθείας στη σπονδυλική στήλη επέτρεψε στους μύκητες να φτάσουν τον εγκέφαλο και να προκαλέσουν μόλυνση της μεμβράνης που τον περιβάλλει. Είναι εξαιρετικά σπάνιο, αν όχι πρωτοφανές, να προκαλέσει μηνιγγίτιδα ένας μύκητας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ομαδικές επιθέσεις Τούρκων, Σκοπιανών σε διεθνή φόρα



Συνδυασμένες τουρκικές και σκοπιανές επιθέσεις δέχεται η ελληνική διπλωματία σε διεθνή φόρα, που φυσικά προκαλούν υποψίες για κάποιο είδος συντονισμού.
Νέες προκλήσεις από μέλη της λεγόμενης "Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης", που συμμετείχαν στη σύνοδο Εφαρμογών Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ, που οργάνωσε το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του οργανισμού (2.3/10) στην Βαρσοβία.
Οι συμμετέχοντες, κατηγόρησαν την Ελλάδα πως δεν αναγνωρίζει την εθνική ταυτότητα της "τουρκικής μειονότητας" της δυτικής Θράκης, όπως αποκάλεσαν τη μουσουλμανική μειονότητα, και πως μέσω του παλιού άρθρου 19 του κώδικα για την ελληνική ιθαγένεια, είχε αφαιρεθεί η ιθαγένεια σε πάνω από 60 χιλιάδες άτομα, επειδή δηλώνου Τούρκοι.
 Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ κάνοντας χρήση του δικαιώματος απάντησης, ανέφερε πως η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη δεν αποτελείται από μια και μόνη εθνική ταυτότητα αλλά υπάρχουν διάφορα στοιχεία. Αναφορικά με το άρθρο 19 ανέφεραν πως αυτοί που απώλεσαν την ιθαγένεια τους δύνανται μέσω σχετικής προσφυγής να την ξαναπάρουν και ότι σήμερα στο καθεστώς των ανιθαγενών υπάρχουν μόνο 10 άτομα.
Την ίδια ώρα, τα Σκόπια ζητούν από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης- ΚΣΣΕ να υποστηρίξουν το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Μειονοτήτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της σκοπιανής αντιπροσωπείας στη ΚΣΣΕ, Αλεκσαντάρ Νικολόσκι, στο κείμενο του σχεδίου ψηφίσματος η πρώτη που υποσχέθηκε να το στηρίξει είναι η Τουρκία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γερμανική βόμβα από το (κρατικό) IfO: "Η Ελλάδα ή θα βγει από το ευρώ ή θα έχει εμφύλιο"



Σίγουρα "δεν μασάει τα λόγια του" ο πρόεδρος του IfO του κρατικού συμβουλευτικού οικονομικού οργανισμού της γερμανικής κυβέρνησης, Χανς Βέρνεν Σινν, ο οποίος σε συνέντευξή του με τίτλο: «Στοίχημα πως η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη;» στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», επιτίθεται στην Α.Μέρκελ γιατί κατά την άποψή του "χρεώνει με φόρους τους Γερμανούς για να πληρώνει τα χρέη της Ελλάδας που στο τέλος σίγουρα θα βγει από το ευρώ, αλλιώς θα έχει εμφύλιο πόλεμο"!
Ούτε ο Χανς Βέρνεν Σινν είναι τυχαίος ή ένας από τους πολλούς, ούτε το IfO είναι "ένα ακόμα ινστιτούτο": Είναι το κορυφαίο συμβουλευτικό όργανο της εκάστοτες γερμανικής κυβέρνησης.
«Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη και υποτιμήσει το νέο της νόμισμα, οι Έλληνες θα βρουν δουλειές, γιατί θα αγοράζουν και πάλι τα δικά τους προϊόντα και όχι τομάτες από την Ολλανδία.
Η Ελλάδα θα είναι τότε και πάλι σε θέση να πετύχει πλεονάσματα στο εξωτερικό εμπόριο και θα ξεκινήσει να αποπληρώνει τα χρέη της.
Εάν όμως η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, τότε τα ελλείμματα θα παραμένουν και το εξωτερικό χρέος θα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.
Για τη Γερμανία θα είναι φθηνότερο να αποχωρήσει η Ελλάδα προσωρινά, και για τον ελληνικό πληθυσμό είναι ο μοναδικός τρόπος να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. (…) Οι τιμές και οι μισθοί στην Ελλάδα θα πρέπει, όσο παραμένει στην ευρωζώνη, να μειωθούν κατά 30 έως 40%. Κάτι τέτοιο αποτελεί συνταγή για εμφύλιο πόλεμο. Σκεφτείτε τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης»!
Δηλαδή ο Γερμανός επικεφαλής του συμβολευτικού οικονομικού οργάνου της γερμανικής κυβέρνησης, δεν πιστεύει απλά ότι η Ελλάδα βγεί από το ευρώ, αλλά και ότι αν δεν εγκαταλείψει "έστω προσωρινά" την ευρωζώνη θα βιώσει έναν εμφύλιο πόλεμο! 
«Θεωρώ ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν η καλύτερη λύση τόσο για τους Έλληνες όσο και για μας. Όμως η απόφαση ανήκει στους ίδιους τους Έλληνες. Θα δούμε τι θα συμβεί στο τέλος. Η Ελλάδα θα αποχωρήσει (από την ευρωζώνη) και η Καγκελάριος θα αποδειχθεί ότι δεν έχει δίκιο, βάζουμε στοίχημα; Τα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν, εάν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη, είναι απλώς άλυτα. Στην πολιτική υπάρχει πάντοτε η σκέψη ότι έχει τα πρωτεία έναντι των οικονομικών νόμων. Όμως αυτό δεν ισχύει. Σε βάθος χρόνου νικούν πάντοτε οι οικονομικοί νόμοι. Το σημερινό “μπέρδεμα” είναι ακριβώς το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που πίστευε ότι μπορεί να περιφρονεί τους οικονομικούς νόμους». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δημ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση βάζει ταφόπετρα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας



Ο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β’ Αθήνας και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπ. Εργασίας έκανε δήλωση με αφορμή τις εξαγγελίες του Υπουργείου Εργασίας για τον κατώτερο μισθό...
«Η κυβέρνηση, με αποκλειστική ευθύνη και των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν, βάζει ταφόπετρα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, παραβιάζοντας ακόμα και το Σύνταγμα της χώρας,  και στην ίδια τη ΓΣΕΕ, αφού ο κατώτερος μισθός θα καθορίζεται πλέον όχι με συλλογικές διαπραγματεύσεις και συνυπογραφή εργατικών και εργοδοτικών φορέων, αλλά με απόφαση του εκάστοτε Υπουργού Εργασίας.
Η ρύθμιση αυτή προωθείται για να μπορεί η μνημονιακή κυβέρνηση, χωρίς κανένα θεσμικό εμπόδιο, να φτάσει τον κατώτερο μισθό στα επίπεδα Ρουμανίας και Βουλγαρίας, όπως ακριβώς προβλέπει το 2ο Μνημόνιο, την «ιδιοκτησία» του οποίου ανέλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού εργασίας ότι με την απόφασή του δεν θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον κατώτερο μισθό μοιάζει με φθινοπωρινό ανέκδοτο.
Η κυβέρνηση με τη νέα ρύθμιση για τον κατώτερο μισθό ικανοποιεί τις ορέξεις των εγχώριων μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και τις απαιτήσεις των Γερμανών Βιομηχάνων για μετατροπή ολόκληρης της χώρας μας σε μια ειδική οικονομική ζώνη με μισθούς και εργασιακές σχέσεις Κίνας.
Η κυβέρνηση, η τρόικα και η Μέρκελ θα πάρουν από τους εργαζόμενους την απάντηση που τους αξίζει με την πάνδημη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια των επόμενων ημερών στο Σύνταγμα και σε όλη τη χώρα και με την κλιμάκωση των αγώνων τους για να μην περάσει το νέο πακέτο των μέτρων και για να φύγουν το ταχύτερο δυνατό.» 
ΠΗΓΗ:left.gr

Ελλάδα-Γερμανία: ποιος χρωστάει σε ποιον; (1) Η διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο το 1953



Από το 2010, στις ισχυρότερες χώρες της ζώνης του ευρώ, οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες, με την υποστήριξη και των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκθειάζουν με πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία)  την  δήθεν γενναιοδωρία τους προς τον ελληνικό λαό και τις άλλες ευάλωτες χώρες στη ζώνη του ευρώ.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποκαλούν «σχέδιο διάσωσης» μια σειρά μέτρων που βουλιάζουν ακόμη περισσότερο τις οικονομίες των χωρών που τα δέχονται και τις οδηγούν σε  μια άνευ προηγουμένου κοινωνική οπισθοδρόμηση, επιστρέφοντας 65 χρόνια πριν.
Το σχέδιο μείωσης του χρέους της Ελλάδος που υιοθετήθηκε το Μάρτιο 2012 και που προβλέπει τη μείωση των οφειλών της Ελλάδας στις ιδιωτικές τράπεζες κατά 50%, ήταν μια απάτη (1) αφού αυτές οι απαιτήσεις είχαν ήδη χάσει το 65 με 75% της αξίας τους στη δευτερογενή αγορά. Η μείωση των χρεών των ιδιωτικών τραπεζών αντισταθμίστηκε με την αύξηση του δημόσιου χρέους στα χέρια της Τρόικας και οδηγεί σε νέα μέτρα πρωτοφανούς βαρβαρότητας και αδικίας.
Αυτή η συμφωνία μείωσης του χρέους, που στόχο έχει να αλυσοδέσει τον ελληνικό λαό σε μόνιμη λιτότητα, αποτελεί προσβολή και απειλή για όλους τους λαούς της Ευρώπης και αλλού.
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες μελετών του ΔΝΤ, το 2013, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα αντιπροσωπεύσει το 164% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, που σημαίνει ότι η μείωση που ανακοινώθηκε το Μάρτιο του 2012 δεν θα οδηγήσει σε πραγματική ανακούφιση του βάρους που ταλανίζει τον ελληνικό λαό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σοιμπλε: «Όσοι υποστηρίζουν ότι για την ελληνική κρίση φταίει η Ευρώπη λένε ψέματα».



Σόιμπλε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή θέση εξαιτίας των λαθών της»
Με σκληρό τρόπο μίλησε για την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη σύντομη συνέντευξη Τύπου στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Ερωτηθείς για το αν η καγκελάριος της Γερμανίας μεταφέρει «μήνυμα χρηματοδότησης» στην Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε απάντησε:
«Όχι. Η καγκελάριος θα μιλήσει με γνώμονα την έκθεση της Τρόικα και η Ελλάδα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Η χώρα (η Ελλάδα) βρίσκεται σε αυτή τη θέση εξαιτίας δικών της λαθών. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net