Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

WWF: Πληγή για την προστασία του περιβάλλοντος η αδιαφάνεια και η εύνοια προς τις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Αδιαφανείς, και ευνοιοκρατικές διαδικασίες έγκρισης για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, η πολύνεκρη δασική πυρκαγιά στο Μάτι, μη συμμόρφωση με αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, ευρωπαϊκά πρόστιμα που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, συνθέτουν τη δυσμενή κατάσταση της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα για τη χρονιά που μας πέρασε.

Η 14η ετήσια έκθεση του WWF Ελλάς «Η περιβαλλοντική νομοθεσία στην Ελλάδα»(1) που φέτος εκδόθηκε σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία περιβαλλοντικού δικαίου «Νόμος + Φύση», παρουσιάστηκε..

Με όρους free on board το υπό διαπραγμάτευση συμβόλαιο ΔΕΠΑ - Cheniere για την προμήθεια αμερικανικού LNG

Από το worldenergynews.gr
Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, χωρίς να έχει πάντως επέλθει οριστική συμφωνία, επισημαίνουν στο World Energy News πηγές της ΔΕΠΑ πως έχει σημειωθεί κατά τις επαφές της εταιρείας με την αμερικανική Cheniere από τον Σεπτέμβριο, όταν και έγινε γνωστό ότι οι δύο πλευρές έχουν στα σκαριά μακροχρόνιο συμβόλαιο προμήθειας αμερικανικού LNG. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο τρίμηνο που μεσολάβησε υπήρξαν αρκετές συναντήσεις εκπροσώπων των δύο εταιρειών, με πιο πρόσφατη..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΣΕΕΠ