Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Στους δρόμους οι βενζινοπώλες για το πετρέλαιο θέρμανσης



Στους δρόμους βγαίνουν οι βενζινοπώλες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.
Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων, οι Ενώσεις Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης, Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης ο «Άγ. Χριστόφορος» και τα προεδρεία των ενώσεων βενζινοπωλών Μακεδονίας, ζητώντας να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, να μειωθούν οι φόροι στα άλλα καύσιμα και να παταχθεί το λαθρεμπόριο.
«Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα νοικοκυριά σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού σε αδυναμία να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας, άρρωστοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, κινδυνεύουν από το ψύχος» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους. 
ΠΗΓΗ:ipop.gr

"Clear Skies 2012": Κολοσσιαία άσκηση αεράμυνας της ρωσικής Αεροπορίας



Τις μεγαλύτερς ασκήσεις αεράμυνας από το 1990 μέχρι σήμερα πραγματοποιεί από τώρα μέχρι τις 16 Οκτωβρίου η ρωσική Αεροπορία στην κεντρική Ασία, επιστρατεύοντας, εκατοντάδες πιλότους, χιλιάδες προσωπικό εδάφους μεταξύ αυτών και χειριστές αντιαεροπορικών συστημάτων,  δεκάδες αεροσκάφη γενικών μεταφορών και έγκαιρης προειδοποίησης και ένα από τα καλύτερα αναχαιτιστικά της το MiG-31BM Foxhound.
Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται από τη διοίκηση Αεράμυνας (PVO) της ρωσικής Αεροπορίας (VVS) στο δυναμικό της οποίας υπάγονται τα MiG-31BM και τα οποία διαφέρουν σε ότι αφορά τον οπλισμό τους αλλά και τα ηλεκτρονικά τους από τα MiG-31B τα οποία είναι επιχειρούν με τη VVS.
Η περιοχή των ασκήσεων καταλαμβάνει ένα τεράστιο γεωγραφικό χώρο, ο οποίος εκτίνεται από τη Σιβηρία μέχρι τις κεντρικές δημοκρατίες του Καζακστάν,. Κιργιστάν και Τατζικιστάν. Η ασκήσεις φέρουν την επωνυμία Καθαροί ή Ανοιχτοί Ουρανοί 2012, και σε αυτές μετέχουν και οι τρεις χώρες προσφέροντας αεροπορικές βάσεις,, προσωπικό αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.
Εκτός των MiG-31BM στην «Ανοικτοί Ουρανοί 2012» μετέχουν μεταφορικά αεροσκάφη IL-76 και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης A-50U ενώ από πλευρά αντιαεροπορικών συστοιχιών έχουν τεθεί στη διάθεση της PVO συστήματα S-300 και S-400. 
Το σενάριο της άσκησης αφορά διείσδυση απειλών από τα νότια, χωρίς όμως να προσδιορίζει ιδιαίτερα τον τύπο των απειλών, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες όμως εστιάζεται στη «διείσδυση πυραύλων cruise». Να σημειωθεί ότι το Καζακιστάν προς νότο συνορεύει με το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν ενώ το τελευταίο συνορεύει με το Ιράν.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άμα στήλεις μια σελίδα σε μήνυμα στο facebook, τότε έχεις προσθέσει ένα like σε αυτή τη σελίδα



Video που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο από ομάδα προγραμματιστών αποκαλύπτει πως τα όταν στείλετε κάποιο μήνυμα που περιέχει διεύθυνση μιας ιστοσελίδας που διαθέτει μετρητή «likes», τα μηνύματα αυτά αυτομάτως μεταφράζονται ως «likes» στην αντίστοιχη σελίδα.
Συντάκτης του Forbes μάλιστα δοκίμασε να αναπαράγει το συγκεκριμένο πρόβλημα με επιτυχία. Όταν έστειλε link από κάποια σελίδα που διέθετε μετρητή «likes» μέσω προσωπικού μηνύματος σε δυο μέλη της οικογένειας του, αυτομάτως η εν λόγω σελίδα απέκτησε δυο επιπλέον «likes». Το ίδιο μάλιστα συνέβη όταν ανάρτησε στον τοίχο του το ίδιο link. 
Με ανακοίνωση του στο Forbes το Facebook παραδέχτηκε το πρόβλημα και δήλωσε πως αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, τα «likes» θα έπρεπε να αυξάνονται μόνο κάθε φορά που οι χρήστες κάνουν share μια σελίδα και όχι με απλή αποστολή της διεύθυνσης μέσω προσωπικού μηνύματος.
«Απολύτως καμία προσωπική πληροφορία δεν εκτίθεται» αναφέρει η ανακοίνωση, «το Facebook δεν πραγματοποιεί αυτόματα Likes σε καμία σελίδα για λογαριασμό χρηστών.
Πολλές σελίδες που χρησιμοποιούν κουμπιά «Like» «Recommend» και «Share» διαθέτουν έναν μετρητή δίπλα τους. Ο μετρητής αυτός δείχνει τον αριθμό των χρηστών που έχουν πατήσει τα ανάλογα κουμπιά και τον συνολικό αριθμό ατόμων που έχουν μοιραστεί το link της σελίδας στο Facebook (εννοώντας τον τοίχο τους). Όταν ο αριθμός αυξάνεται μέσω share από προσωπικά μηνύματα δεν ανταλλάσσονται πληροφορίες χρηστών ούτε επηρεάζονται οι ρυθμίσεις απορρήτου.
Links τα οποία αποστέλλονται μέσω προσωπικών μηνυμάτων δεν θα έπρεπε να επηρεάζουν την καταμέτρηση των Likes στις σελίδες του Facebook.
Πρόσφατα όμως βρήκαμε ένα σφάλμα στα κοινωνικά plug-in μας όπου μερικές φορές αυξάνει τα Share και τα Likes και δουλεύουμε για να βρούμε την λύση σε αυτό. Για να είμαστε σαφείς, αυτό επηρεάζει μόνο τα κοινωνικά plugins που βρίσκονται εκτός Facebook και όχι τα «likes» των Facebook Pages. Δεν επηρεάζει την εμπειρία των χρηστών στα μηνύματα ή το τι εμφανίζεται στο Timeline τους». 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ο Τσίπρας και το «ώριμο φρούτο».



Από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι δεν ακολουθεί την τακτική του «ώριμου φρούτου». Τα ίδια ακριβώς όμως μας έλεγε παλαιότερα και ένας άλλος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς παρότι εκτόξευε αντιμνημονιακές κορώνες και μας παράπειθε όλους, στην πραγματικότητα πίστευε προφανώς πως....
το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει, ότι θα κρατήσει και έτσι θα έρθει αργότερα στην εξουσία ο ίδιος με πολιτική «ασφάλεια». Ουδέποτε πιστεύουμε φαντάστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατέρρεε με τόση ταχύτητα. Για το λόγο αυτό αιφνιδιάστηκε και πανικοβλήθηκε όταν, κάτω από την πίεση των συγκεντρώσεων των Αγανακτισμένων, τον κάλεσε ο κ. Παπανδρέου για να του παραδώσει ουσιαστικά την εξουσία. Τότε κατάφερε να ξεγλιστρήσει, αφήνοντας τον Παπανδρέου να συνεχίσει μόνος του, όμως πέρυσι το Νοέμβριο εμφανίστηκε τελικά με το πραγματικό μνημονιακό του πρόσωπο και στήριξε Παπαδήμο για πρωθυπουργό.
Το ίδιο κάνει σήμερα και ο κ. Τσίπρας. Ενώ έχει έναν αντιμνημονιακό λόγο, στην πραγματικότητα πιστεύουμε εύχεται να κρατήσει η συγκυβέρνηση και να εισπράξει αυτή όλη την πολιτική φθορά, για να ανοίξει ο δρόμος για τον ίδιο. Έγινε πλέον σε όλους αντιληπτό τελευταία, ότι έχει ρίξει εντελώς τους αντιμνημονιακούς τόνους και περιορίζεται σε κάποια λογίδρια και δελτία τύπου, τη στιγμή που ολόκληρος ο ελληνικός λαός οδηγείται στο ικρίωμα και χρειάζεται πολιτικούς ηγέτες για να τον σώσουν.  
Από την αρχή αυτής της συγκυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε  ότι θα τους «ταράξει στη νομιμότητα», εννοώντας ότι θα εφαρμόσει όλες τις προβλεπόμενες από το ισχύον Σύνταγμα διαδικασίες. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει καμία παραβίαση του Συντάγματος. Δεν βλέπει την αντισυνταγματική εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και ένα σωρό άλλες παραβιάσεις. Δεν βλέπει δηλαδή ότι επί της ουσίας έχει επέλθει πλήρης κατάλυση του Συντάγματος και επομένως δεν βλέπει ότι είναι παράνομη η παραμονή στην εξουσία του πολιτικού συστήματος.
Γιατί όμως να το δει, αφού μέρος του συστήματος είναι και ο ίδιος. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο που απλοποιεί τις ιδιωτικοποιήσεις



Νομοσχέδιο με το οποίο αίρονται μια σειρά από νομικά εμπόδια και διευκολύνεται η αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και το έργο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) κατάθεσε στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο δεν απαιτείται πλέον αυξημένη πλειοψηφία (2/3) για την διατύπωση γνώμης από την επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφέλειας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης σχετικά με την καταλληλότητα των προτεινομένων προς διορισμό ή την ανανέωση της θητείας τους για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.
Ακόμη, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.
Το νομοσχέδιο ρυθμίζει μια σειρά από διοικητικές και φορολογικές εκκρεμότητες σχετικές με τον λεγόμενο θεσμό «επιφανείας».
Μεταξύ άλλων προβλέπεται ρητά ότι τα δικαιώματα της αποκλειστικής διαχείρισης και εκμεταλλεύσεως που έχουν κατά καιρούς συσταθεί υπέρ άλλων φορέων του δημοσίου μπορούν να περιέλθουν στο ΤΑΙΠΕΔ.
Στις δυνατότητες αξιοποίησης προστίθενται η σύσταση και μεταβίβαση ενοχικών δικαιωμάτων, καθώς και η σύσταση της προβλεπομένης επικαρπίας επί δικαιώματος, το οποίο έχει ήδη περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς αντάλλαγμα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Συγκλονιστικό: Επιστολή 18χρονης μαθήτριας στον Παπανδρέου!



Η Χριστιάνα Π. μια μαθήτρια της Γ' Λυκείου, συνέταξε μια συστατική επιστολή για τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να την εντάξει στον ατομικό του φάκελο, που διατηρεί στο Τμήμα Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. 
Αναλυτικά η επιστολή της μαθήτριας:
«Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μου, με τη μεθοδικότητα και την πρωτοτυπία που διέκρινε όλους τους πρώην πρωθυπουργούς της Ελλάδας, οδήγησε τη μητέρα μου στην ανεργία, αν και βρισκόταν πλησίον της σύνταξης. Ο μισθός της μητέρας μου ήταν το μοναδικό οικογενειακό μας εισόδημα, αφού ο πατέρας μου πέθανε όταν εγώ ήμουν πολύ μικρή.
Δεκαπέντε μήνες μετά, τη μητέρα μου δεν τη θέλει κανένας στη δουλειά του. Ο πρώην πρωθυπουργός ξεχωρίζει για την...
αυτονομία του και την πρωτοβουλία του. Το επίδομα ανεργίας των 600 ευρώ που δικαιούταν η μητέρα μου, επειδή ήταν πολύτεκνη, το αναπροσάρμοσε πολύ γρήγορα στα 476 ευρώ.
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει υψηλό βαθμό συναισθηματικής ωρίμανσης και με προέτρεψε να κολλήσω χαρτάκια σε όλες τις στάσεις λεωφορείων και τις κολώνες της περιοχής μου, αναζητώντας μεταχειρισμένα σχολικά βοηθήματα από μαθητές που έχουν τελειώσει το σχολείο.
Παρά την επίπονη προσπάθεια που κατέβαλα, δεν ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα κανένας. Ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει σταθερότητα στις επιλογές του όσον αφορά στη δομή και τη λειτουργία του λυκείου που πηγαίνω.
Με πίστη και εργατικότητα συνετέλεσε στη διαμόρφωση ενός σχολείου αδιάφορου και μίζερου, με κουρασμένους και πνιγμένους στα προβλήματά τους καθηγητές. Ενός σχολείου που μας βλέπει μόνο ως υποψηφίους πανελλαδικών και όχι ως μαθητές που αναζητούν τη γνώση.
Ενός σχολείου που ταυτίζει τις αγωνίες μας και τις αναζητήσεις μας με την επιτυχία ή την αποτυχία σε ένα ομολογουμένως αποτυχημένο από τη βάση του εξεταστικό σύστημα.
Με την ίδια πίστη και εργατικότητα στους στόχους του οδήγησε τον μπαμπά της Φαίης στην εφεδρεία και τον μπαμπά της Ιωάννας στην... Διστάζω να το γράψω και νομίζω ότι δεν θα καταφέρω ποτέ πια στη ζωή μου να γράψω ή να ψιθυρίσω αυτή τη λέξη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Μάρτιο στο Ισραήλ η εξέδρα που θα χρησιμοποιηθεί στο Κοίτασμα Ταμάρ



Το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην ιστορία του Ισραήλ προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα", ανακοίνωσαν οι εταίροι του έργου κατασκευής της εξέδρας γεωτρήσεων που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αερίου στο στο κοίτασμα Ταμάρ στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η Noble και η Delek.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της κοινοπραξίας, η εξέδρα, η κατασκευή της οποίας πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία Keiwit στο Τέξας  βρίσκεται καθ’ οδόν προς το Ισραήλ.
Ο χρόνος ολοκλήρωσης της εξέδρας ανήλθε σε 18 μήνες ενώ η εξέδρα αναμένεται να φτάσει στον προορισμό της τον ερχόμενο Μάρτιο. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν έχετε πετρέλαιο για το χειμώνα; Σε λίγο δεν θα έχετε ούτε ρεύμα! Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Δεν έχετε πετρέλαιο για το χειμώνα; Σε λίγο δεν θα έχετε ούτε ρεύμα!



Απελευθέρωση των τιμολογίων του ρεύματος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στο μνημόνιο...
και άρση των στρεβλώσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προτείνει η ΔΕΗ.
Προειδοποιεί, παράλληλα, ότι «η σημερινή προβληματική λειτουργία της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της ΔΕΗ (αλλά και άλλων φορέων της αγοράς), σε σημείο μάλιστα που να απειλείται η βιωσιμότητα της επιχείρησης και, ως εκ τούτου, του συνόλου του ελληνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας», τονίζει το newsit.gr
Η ΔΕΗ κατέθεσε χθες στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τις προτάσεις της για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας ότι «Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός στις διάφορες δραστηριότητες της αγοράς είναι η πλήρης και ουσιαστική, απελευθέρωση των τιμολογίων προμήθειας σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών και σε όλες τις τάσεις (δηλ. χωρίς ρυθμιστικές παρεμβάσεις, παρά μόνο για τις ειδικές κατηγορίες «ευάλωτων» καταναλωτών οι οποίες καλύπτονται από τις ΥΚΩ).»
Δηλώνει επίσης….. ότι αναμένει την προγραμματισμένη απελευθέρωση των τιμολογίων λιανικής το αργότερο έως το τέλος του Ιουνίου του 2013, όπως προβλέπεται από τους όρους του Μνημονίου με την τρόικα.
Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή δεν προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η απελευθέρωση, η ΔΕΗ προτείνει για το μεταβατικό στάδιο την παραχώρηση ισχύος/ ενέργειας μονάδων της σε τρίτους προμηθευτές, μέσα από διαφανείς «μηχανισμούς αγοράς», όπως είναι οι δημοπρασίες «εικονικών σταθμών παραγωγής» (VPPs).
Η ΔΕΗ ζητά τέλος αλλαγές στους κανόνες υποβολής προσφορών από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στην ημερήσια αγορά ρεύματος και άμεση κατάργηση της προσαύξησης που εισπράττουν οι παραγωγοί με μονάδες φυσικού αερίου (κυρίως ιδιωτικές) για την ενέργεια που εγχέουν στο σύστημα
ΠΗΓΗ:24wro.blogspot.gr/

Eμπρός να καταργήσουμε τα μνημόνια χρεωκοπίας και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού!!!

Δεν θα είναι πια τα πάντα δωρεάν στο Facebook



Η πίεση για αύξηση της κερδοφορίας φαίνεται ότι εντείνεται στο Facebook μετά την αρνητική είσοδό του στο χρηματιστήριο. 
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει στις ΗΠΑ και σε 20 ακόμα χώρες μια δοκιμαστική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν προκειμένου να αυξήσουν τους αναγνώστες των αναρτήσεών τους.
Η νέα υπηρεσία, με την ονομασία Promoted Posts, υποτίθεται ότι προορίζεται για ανακοινώσεις γάμων, προσκλήσεις για πάρτι και άλλες αναρτήσεις ιδιαίτερης σημασίας, χωρίς όμως να υπάρχει περιορισμός ως προς το περιεχόμενο.
Σε πρώτη φάση, η τιμή για τη συγκεκριμένη υπηρεσία καθορίστηκε στα 7 δολάρια ανά ανάρτηση. 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr