Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

EΛΠΕ: Άνοδος 4% στα EBITDA στα 128 εκατ. ευρώ - 18% πάνω τα καθαρά κέρδη στα 44 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020

Από το worldenergynews.gr

Βελτίωση αποτελεσμάτων λόγω αυξημένης παραγωγής και εξαγωγών, εν μέσω του αρνητικού περιβάλλοντος διεθνών τιμών πετρελαίου και κρίσης λόγω covid-19
• Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA €128 εκατ. (+4%) και Καθαρά Κέρδη €44 εκατ. (+18%)
• Βελτιωμένες επιδόσεις των διυλιστηρίων και του κλάδου λιανικής εμπορίας
• Περαιτέρω σημαντική ενίσχυση των εξαγωγών κατά 27%
• Αύξηση 9% στις συνολικές πωλήσεις
• Συνολική ενίσχυση της ρευστότητας κατά €550 εκατ.
• Μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 21%
• Συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με δράσεις ΕΚΕ ύψους €8 εκατ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε ..

Οριοθέτηση ΑΟΖ με Ισραήλ θέλουν οι Τούρκοι ως απάντηση σε «συμμαχία του κακού»

Από το sigmalive.com
Νέα επικοινωνιακή προπαγάνδα ξεκίνησαν οι Τούρκοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζοντας χάρτες οριοθέτησης AΟΖ/υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας με Λιβύη αλλά και με το Ισραήλ. Ο χάρτης αυτός, εμφανίζεται ως απάντηση στην πενταμερή διακύρηξη των ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας-Γαλλίας-Ισραήλ-ΗΑΕ την οποία ο Ερντογάν αποκάλεσε ως «συμμαχία του κακού».

Συγκεκριμένα το Eha Medya που ελέγχεται από την Τουρκική Κυβέρνηση παρουσίασε τον πιο κάτω χάρτη στην παράλογη προσέγγιση..

Σιάμισιης: Θα χρειαστούν 6-12 μήνες για την ανάκαμψη στον κλάδο των πετρελαιοειδών

Από το energypress.gr
Στα νέα δεδομένα που δημιουργεί για τον πετρελαϊκό τομέα η κρίση του κορωνοϊού αναφέρθηκε χθες στην εκπομπή "Special Report" του Antenna, μιλώντας στο δημοσιογράφο Αντώνη Φουρλή, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι θα χρειαστούν 6-12 μήνες για την ανάκαμψη της αγοράς πετρελαιοειδών και σχετικά με τη σχέση μεταξύ των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου και των τιμών των καυσίμων στη χώρα μας δήλωσε:

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Από το ekeda.gr
Η επόμενη ημέρα ξεκινάει με άλλο ένα πειραματικό στάδιο που χρειάζεται υπομονή, επιμονή και μελέτη από τους ειδικούς που εμπιστευτήκαμε έως τώρα.

Σαν πρώτη παρατήρηση, θα μπορούσε κανείς να εστιάσει στους κυβερνώντες των τηλεοπτικών παραθύρων, που τόσο σύντομα από το «ευχαριστώ» του Πρωθυπουργού για την σοβαρότητα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, έφθασαν..

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 



Μηδενικοί Ρύποι: Οι Εταιρείες Πετρελαίου Θέλουν, Αλλά Μπορούν;

Από το energia.gr
Οι ισχυρισμοί των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου ότι περιορίζουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σύμφωνα με τους στόχους για μηδενικούς ρύπους υπερεκτιμώνται, σύμφωνα με νέα έρευνα. Νέα ανεξάρτητη ανάλυση για τις επιδόσεις έξι μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών (Shell, Eni, Total Repsol, BP και OMV) αναγνωρίζει ότι έχουν κάνει μεγάλα βήματα για μείωση των εκπομπών CO2 πρόσφατα, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Τον Απρίλιο, για παράδειγμα  η Shell έγινε η τελευταία που ανακοίνωσε φιλόδοξα σχέδια για μηδενικούς ρύπους  για λειτουργικές εκπομπές έως το 2050.

Όμως οι αναλυτές επισημαίνουν..

Στο μικροσκόπιο του ΤΑΙΠΕΔ το «ψαλίδισμα» του προγράμματος ανάπτυξης της ΔΕΔΑ

Από το worldenergynews.gr
Τις εξελίξεις αναφορικά με την απένταξη των 6 πόλεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και της Βέροιας και των Γιαννιτσών από το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, παρακολουθεί σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ.

Με δεδομένο ότι η ΔΕΔΑ ενσωματώνεται στη ΔΕΠΑ Υποδομών, η οποία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί πλήρως, η όποια τροποποίηση του προγράμματος ανάπτυξής της «αγγίζει» και τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την πώληση..

Να κατοχυρώσει κανείς τα κέρδη στο πετρέλαιο ή όχι;

Από το liberal.gr
Όσοι τολμηροί κατάφεραν να διαλέξουν σωστό προϊόν και να επενδύσουν τη σωστή στιγμή, έχουν μια πολύ καλή απόδοση τόσο στο Brent όσο και στο αμερικανικό αργό WTI.

Πλησιάζοντας αμφότερα τις επόμενες αντιστάσεις- των 32,20 δολαρίων /βαρέλι για το πρώτο και 26,90/βαρέλι για το δεύτερο- το μεγάλο στοίχημα είναι η διάσπαση τους, καθώς η επόμενη αντίσταση «φωτογραφίζει» άνοδο πέριξ του 12%.

Το σημείο κλειδί για τους βραχυπρόθεσμους είναι..

Η άρση του lockdown περιόρισε τις απώλειες πωλήσεων των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών

Από το energypress.gr
Μικρή βελτίωση στις πωλήσεις καυσίμων, είδαν οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών κατά τις πρώτες 13 μέρες της άρσης των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, οι πωλήσεις των βενζινών ήταν μειωμένες 30% σε σχέση με τον Απρίλιο οπότε και η πτώση είχε φτάσει στο 60%. Μικρότερη ήταν και η υποχώρηση των πωλήσεων του ντίζελ κίνησης. Στις πρώτες αυτές μέρες..