Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Είναι η σημερινή έλλειψη ενέργειας χειρότερη από την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1970;

 



Το 1973, μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ μεταξύ του Ισραήλ και ενός συνασπισμού αραβικών χωρών, οι παραγωγοί πετρελαίου της Μέσης Ανατολής κήρυξαν εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες ως τιμωρία για την υποστήριξή τους στο Ισραήλ. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια..

Πρέσβης Ισραήλ: «Σέβομαι Πολύ την κ. Νούλαντ Αλλά για τον EastMed θα Αποφασίσουν οι Χώρες της Περιοχής»



 «Σέβομαι πολύ την υφυπουργό κ. Νούλαντ, αλλά οι χώρες της περιοχής είναι αυτές που πρέπει να λάβουν την απόφαση. Και οι χώρες της περιοχής συζητούν», τόνισε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ (εδώ) στην..

UBS: Από τις πιο εξαρτημένες ενεργειακά χώρες η Ελλάδα

 


Από τις πιο εξαρτημένες ευρωπαϊκές χώρες αναφορικά με τις εισαγωγές ρωσικών ενεργειακών προϊόντων είναι η Ελλάδα, όπως αναφέρει η UBS.

Συγκεκριμένα, το 46% των εισαγωγών (37% πετρέλαιο, 9% φυσικό αέριο) που αφορούν την ενέργεια στην Ελλάδα προέρχονται από τη Ρωσία έναντι 23% για την...

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ με Γνωμοδότηση

 

 




 

Το αιθάνιο θα ξεπεράσει την ανάπτυξη σε όλες τις άλλες καταναλώσεις πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ έως το 2023

 



(EIA)—Η κατανάλωση αιθανίου αυξάνεται κάθε χρόνο από το 2010 στις ΗΠΑ και πλέον καταναλώνεται περισσότερο αιθάνιο στη χώρα από το καύσιμο αεριωθουμένων ή το προπάνιο. Η κατανάλωση αιθανίου, την οποία εκτιμά η ΕΠΕ χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο προϊόν, αυξήθηκε κατά 50.000 bpd το 2021, σύμφωνα με στοιχεία από το μηνιαίο..

Στα ΕΛΠΕ «δεν υπάρχει πωλητής»

 



 Όλο και ακούγονται στην αγορά πληροφορίες ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση υψηλών ποσοστών, στην εισηγμένη. Ανάμεσά τους ακούγεται και το όνομα του ομίλου Μελισσανίδη, κάτι διόλου τυχαίο, αφού ο συγκεκριμένος όμιλος όχι μόνο έχει σοβαρές δραστηριότητες στον..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ.

 

 

Σιάμισιης: Η Ελλάδα καλύτερα τοποθετημένη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο

 



Η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε περίπτωση διακοπής εφοδιασμού με ρωσικό πετρέλαιο ενώ και στον τομέα του φυσικού αερίου είναι καλύτερα τοποθετημένη σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων, Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας σήμερα στο φόρουμ των Δελφών.

«Οι εταιρείες διύλισης στη Μεσόγειο προμηθεύονται αργό..