Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Το "αντιδίδαγμα" του Μπερνάρ..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Το ότι η οικονομία, η οικονομική "επιστήμη", και οι περίτεχνοι-περίπλοκοι όροι που τις έχουν ντύσει, είναι μία απάτη εφάμιλλη εκείνης του ιησουϊτισμού, το blog χωρίς να είναι οικονομολόγος το υποψιαζότανε πάντα.
     Το πιστοποίησε όμως βλέποντας την περίφημη συνέντευξη του ριζοσπάστη οικονομολόγου Bernard Maris στο περιοδικό
"Charlie Ebdo", που σκοτώθηκε κατά την επίθεση στα γραφεία του περιοδικού το 2015.

     Στην συνέντευξη αυτή ο Maris τραβάει την κουρτίνα στα μυστικά των νεοφιλελεύθερων οικονομικών συστημάτων που θεωρεί υπεύθυνα για την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού και προσφέρει στοιχεία ανεξάρτητης σκέψης σε όλους όσους θέλουν να αμύνονται και να παλεύουν ενάντια στα ψέματα της εξουσίας.
     Μιάς εξουσίας που συντηρείται ,,

Τις εγκαταστάσεις της EnergeanOil&Gas επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου

Από το energypress.gr
Αντιπροσωπεία της Εταιρείας Υδρογονανθράκων της Κύπρου υποδέχτηκε η EnergeanOil&Gas, έπειτα από σχετικό αίτημα της κυπριακής  εταιρείας.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της EnergeanOil&Gas στον Πρίνο και τη Νέα Καρβάλη καθώς και στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας

Την κυπριακή αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν στα γραφεία της Energean ο Διευθυντής Έρευνας Τζέιμς Ευσταθίου, ο Μηχανικός Σχεδίων Βασίλης Ζένιος και ο Τεχνικός Σύμβουλος της EnergeanOil&Gas Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, οι οποίοι, μαζί με τα μέλη του Τεχνικού Τμήματος και της ομάδας Γεωλογίας και Γεωφυσικής της εταιρείας, ενημέρωσαν για τα επιχειρηματικά σχέδια της Energean που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Μεταξύ, δε, των δύο πλευρών υπήρξε εκτενής συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας  για θέματα του τομέα έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων.

Επιπλέον, η κυπριακή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε ..

Η εταιρεία που είχε την επικοινωνία του TAP αποχώρησε – Τώρα εξηγούνται πολλά

Από το kavalapress.gr
Αναφέρθηκε πολλές φορές και όχι μόνο από το Δίκτυο μας, στον TAP τους τελευταίους μήνες κάτι έχει αλλάξει με αποτέλεσμα να εκτίθεται το έργο και η Κοινοπραξία διαρκώς. Πρακτικές οι οποίες είναι πρωτόγνωρες για δημοκρατικές χώρες με την Κοινοπραξία να λειτουργεί αποικιοκρατικά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Απειλές σε εργαζόμενους, χρηματοδοτήσεις εκδηλώσεων χωρίς να διευκρινίζει ποσά και αποδέκτες, ανταποδοτικά χωρίς να έχει γίνει διαβούλευση και ενημέρωση δημάρχων και επίσης, η Κοινοπραξία να μην απαντά σε ερωτήσεις ΜΜΕ και την υπεύθυνη επικοινωνίας της Κοινοπραξίας να μην δέχεται να έρθει σε επαφή με δημοσιογράφους, τουλάχιστον όχι με όλους

Όλα τα παραπάνω δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια με την εταιρεία που είχε το επικοινωνιακό κομμάτι να έχει μια τυπική, καθημερινή και ουσιαστική επικοινωνία με τα ΜΜΕ και τα θέματα που προέκυπταν. Μια λειτουργία που όμως η ίδια ανέφερε σε εμάς αλλά και σε άλλα ΜΜΕ, δεν ήταν η πολιτική της εταιρείας αλλά της ίδιας της Κοινοπραξίας ώστε να ενημερώνεται σωστά η τοπική κοινωνία

Και έρχεται σήμερα αυτή η εταιρεία και με δελτίο τύπου μας ενημερώνει ότι ..

Οι ενεργειακές εταιρείες του Περσικού Κόλπου μείωσαν κατά 26% τον δανεισμό τους το 2016

Από το worldenergynews.gr
Η μείωση του δανεισμού οφείλεται σύμφωνα με το Bloomberg στην αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου κατά 16% το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Οι ενεργειακές εταιρείες του Περσικού Κόλπου μείωσαν τον δανεισμό τους κατά 26% το 2016, καθώς η αύξηση των τιμών του πετρελαίου τους απέφερε τα προβλεπόμενα έσοδα που απαιτούνται για εξερεύνηση και παραγωγή, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού πρακτορείου, το ύψος των ομολόγων που εξέδωσαν και των δανείων που έλαβαν το 2016, μειώθηκε στα 17,5 δισ. δολάρια από το ρεκόρ των 23,7 δισ. δολαρίων το 2015. 

Σημειώνει δε...

Αυξημένες οι προσδοκίες για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο το 2017 στις ΗΠΑ

Από το energypress.gr
Αυξημένες προσδοκίες για το 2017 έχουν οι αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, μετά και τα θετικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2016.

Συγκεκριμένα, από έρευνα που έκανε η Federal Reserve Bank of Dallas με τη μέθοδο των ερωτηματολογίων μεταξύ 147 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στο Τέξας, τη Βόρεια Λουιζιάνα και το νότιο Νέο Μεξικό προκύπτει ότι:

Κλειστές πόρτες στη λιανική αγορά καυσίμων

Από το energy.reporter.com.cy
Μηδαμινός φαίνεται πως είναι ο ανταγωνισμός στη λιανική αγορά καυσίμων καθώς η είσοδος ανεξάρτητων πρατηρίων και πρατηρίων χαμηλού κόστους στην αγορά είναι από πολύ δύσκολη έως πρακτικά αδύνατη. Το γεγονός αυτό επιβάλει αλλαγές στους περί Ρυθμίσεως Πρατηρίων Πετρελαιοειδών Νόμους ώστε να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός υπογραμμίζει στην ετήσια έκθεσή του ο γενικός ελεγκτής, Οδυσσέα Μιχαηλίδης.

Όπως αναφέρει, την χρονιά που πέρασε ο υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, εκπόνησε μελέτη για τα πρατήρια πετρελαιοειδών, εξετάζοντας τη δυνατότητα διαφοροποίησης της μορφής με την οποία αυτά λειτουργούν στην Κύπρο, με απώτερο στόχο τη βελτίωση του ανταγωνισμού στην αγορά.

Στη μελέτη σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με ..

Η Τουρκία εγκαινίασε τον πρώτο πλωτό τερματικό σταθμό LNG

Από το pronews.gr
Τον πρώτο πλωτό τερματικό σταθμό LNG, στο πλαίσιο ενός δικτύου, που σχεδιάζει, εγκαινίασε η τουρκική κυβέρνηση, παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για ένα project, που υλοποιήθηκε από τη γαλλική ENGIE και τις τουρκικές κατασκευαστικές, Kolin και Kalyon.

Ο σταθμός FSRU βρίσκεται κοντά στο Τσαμακλί της Σμύρνης και για την ταχύτατη παράδοσή του -το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε 6,5 μήνες- οι Γάλλοι δέσμευσαν το 145.000 κυβικών μέτρων Neptune, που αποτελεί ένα από τα δύο FSRU του στόλου τους.

Τη fast track διαδικασία βοήθησε...

Μανιάτης: Το «νέφος της φτώχειας» εξαπλώνεται με ευθύνη του "αριστερού" εθνικολαϊκισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για μανιατησ πασοκ
Από το energypress.gr
O υπεύθυνος της Κ.Ο. για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για την αιθαλομίχλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα αποθέματα θράσους και κοροϊδίας της κυβέρνησης δεν επαρκούν για να καλύψουν την εγκληματική και βάρβαρη πολιτική της απέναντι στον δοκιμαζόμενο λαό μας στο κρίσιμο θέμα της θέρμανσης και της αιθαλομίχλης. Όσο η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο και δεν υιοθετεί το μέτρο της δωρεάν παροχής ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά, το «νέφος της φτώχειας» θα εξαπλώνεται και ένα μεγάλος μέρος του κόσμου θα ξεπαγιάζει.", έλεγε η επίσημη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Δεκέμβριο του 2013.

Ποιος μιλούσε... Οι μεγαλύτεροι ψεύτες και πολιτικοί τυχοδιώκτες των τελευταίων δεκαετιών.

Να τους θυμίσω ότι..

Γιγαντιαία μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας ετοιμάζουν στην Καλιφόρνια

Από το worldenergynews.gr
Θα εξομαλύνει τις υποχωρήσεις και τις ροές που σχετίζονται με την αιολική και την ηλιακή ενέργεια με τη συμπλήρωση του πλέγματος όταν οι πόροι δεν είναι διαθέσιμοι
Το καλοκαίρι του 2016 ήταν ένα από τα πιο δραματικά για τους καταναλωτές ενέργειας στη Νότια Καλιφόρνια.
Μια μαζική διαρροή μεθανίου  από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης  φυσικού αερίου Aliso Canyon έξω από το Λος Άντζελες είχε αποστραγγίσει τον εφοδιασμό της περιοχής με φυσικό αέριο,  ενώ οι ελλείψεις φυσικού αερίου θα μπορούσαν να διαταράξουν τις παραδόσεις στην περιοχή και το καλοκαίρι του 2017.
Εν μέσω φόβων για διακοπές ρεύματος στη δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή της χώρας, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως..

Η DNO μεταξύ 29 υποψηφίων για τα συμβόλαια πετρελαίου στο Ιράν

Από το worldenergynews.gr
Η εταιρεία έχει προεπιλεγεί για να υποβάλει προσφορά για τα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Iranian Petroleum Contracts

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Όσλο εταιρεία πετρελαίου DNO είναι μεταξύ των 29 εταιρειών που έχουν προεπιλεγεί να υποβάλουν προσφορά για τα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου, της Iranian Petroleum Contracts, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 2/1/2017 το Ιρανικό Υπουργείο Πετρελαίου στην ιστοσελίδα SHANA.

Τον Νοέμβριο, η DNO υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με την Εθνική Ιρανική Εταιρία Πετρελαίου (NIOC) για να εκπονήσει μελέτη σχετικά με την ανάπτυξη του τομέα του πετρελαίου Changuleh στο δυτικό Ιράν.