Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Τη σχιστολιθική παραγωγή κατηγορούν για το δεύτερο μεγάλο σεισμό στην Οκλαχόμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Τη σχιστολιθική παραγωγή
Από το energypress.gr
Σεισμός 5,6 Ρίχτερ χαμηλού εστιακού βάθους χτύπησε πριν λίγες ημέρες την Οκλαχόμα των ΗΠΑ, περιοχή όπου υπάρχουν πολλές πετρελαιοπηγές και συγκεκριμένα γεωτρήσεις σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου.

Πρόκειται για τον δεύτερο σεισμό αυτής της ισχύος που σημειώνεται φέτος, ενώ οι αρχές έχουν θορυβηθεί καθώς ενδέχεται να προκαλούνται από τις σχιστολιθικές γεωτρήσεις. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι αρχές αποφάσισαν την αναγκαστική διακοπή..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για συμμετοχή συναδέλφων στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ


Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Ενόψει των εγκαινίων της ∆ιεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και των κινητοποιήσεων που θα πραγµατοποιηθούν στις 10 και 11 Σεπτεµβρίου, το Σωµατείο αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα του αντίτιµου του εισιτηρίου του τρένου για Θεσσαλονίκη µετ΄ επιστροφής, σε όσους συναδέλφους επιθυµούν να συµµετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο
Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 10 Σεπτεµβρίου και ώρα 18:00 στο Άγαλµα του Βενιζέλου.

Οι συνάδελφοι που επιθυµούν να συµµετέχουν θα πρέπει να το δηλώσουν στις..

Πώς η πολιτική της ΕΕ για τις ΑΠΕ εξοντώνει τους καταναλωτές: Μέρος 1ο, Γερμανία και Ισπανία.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Όταν οι Γερμανοί Πράσινοι μπήκαν το 1998 στην κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες, έθεσαν σε τροχιά υλοποίησής το όραμά τους για το κλείσιμο των πυρηνικών και την ενεργειακή μετάβαση σε σύστημα ηλεκτροδότησης βασισμένο σε αιολικά και Φ/Β. Την άνοιξη του 2000 η κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών/Πρασίνων ψήφισε το νόμο EEG (Erneuerbare-Energien-Gesetz), που έφερε το σύστημα των αδρών επιδοτήσεων (feed-in-tariff) και στα επόμενα χρόνια μια ολόκληρη βιομηχανία κατασκευής ανεμογεννητριών και Φ/Β πάνελ στήθηκε στη Γερμανία, οι περίφημες "πράσινες" θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η άναρχη άνοδος των τιμολογίων για τους καταναλωτές, μέσω της συνεχούς αύξησης της "επιβάρυνσης EEG", αύξηση που..

Μέσα σε 3 Μήνες το Ιράν Μπορεί να Αυξήσει την Παραγωγή Αργού στα 4 Εκατ. Βαρέλια

Αποτέλεσμα εικόνας για Μέσα σε 3 Μήνες το Ιράν Μπορεί να Αυξήσει την Παραγωγή Αργού στα 4 Εκατ. Βαρέλια
Από το energia.gr
Έτοιμο να αυξήσει την πετρελαϊκή του παραγωγή στα 4 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες είναι το Ιράν. Αυτό δήλωσε ο διευθυντής διεθνών υποθέσεων της κρατικής NIOC, Σεγιέντ Γκαμσαρί.

Καθώς σήμερα η παραγωγή της χώρας ανέρχεται σε 3,8 εκατ. βαρέλια, ο Γκαμσαρί τόνισε ότι η απόφαση θα ληφθεί αναλόγως των συνθηκών στην αγορά πετρελαίου.

Σε κάθε περίπτωση, τα 4 εκατ. βαρέλια είναι στόχος της Τεχεράνης, καθώς η παραγωγή της χώρας πριν τις κυρώσεις ανερχόταν σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά. Η δήλωση, πάντως, έχει ενδιαφέρον καθώς γίνεται λίγο πριν την συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών στην Αλγερία, αργότερα αυτό το μήνα, όπου το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει η παραγωγή και οι τιμές που παραμένουν χαμηλές.

Κέρδη για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια παρουσίασε το 2015 ο κλάδος εμπορίας πετρελαιοειδών

Αποτέλεσμα εικόνας για Κέρδη για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια παρουσίασε το 2015 ο κλάδος εμπορίας πετρελαιοειδών
Από το energypress.gr
Συγκεντρωτικά στοιχεία του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών για το έτος 2015 παρουσίασε σήμερα το ΙΟΒΕ. Βάσει αυτών, ο τζίρος των επιχειρήσεων υποχώρησε, αλλά σημειώθηκε κερδοφορία για πρώτη φορά μετά απο πέντε χρόνια ζημιών.

Πιο αναλυτικά, οι πωλήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών υποχώρησαν το 2015 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και διαμορφώθηκαν σε €9,06 δισεκ. έναντι €10,7 δισεκ. το 2014, καταγράφοντας μείωση 15,3%. Ωστόσο, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 4,4% (11.008 χιλ. μ.τ.) σε σχέση με το 2014 (10.547 χιλ. μ.τ.). Επομένως, η πτώση στην αξία των πωλήσεων και το 2015 οφείλεται κυρίως στη μείωση των τιμών πώλησης των προϊόντων.

Το συνολικό κόστος πωληθέντων..

Ανάληψη άμεσων μέτρων από Ρωσία και Σαουδική Αραβία με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στην αγορά του αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανάληψη άμεσων μέτρων από Ρωσία και Σαουδική Αραβία με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στην αγορά του αργού
Από το naftikachronika.gr
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν σήμερα για την ανάληψη άμεσων μέτρων – από κοινού ή σε συνεργασία με άλλες χώρες και εταιρείες-παραγωγούς πετρελαίου – με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στην αγορά του αργού με σκοπό να επανέλθει ένα βιώσιμο επίπεδο στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις στον κλάδο.

Σε κοινή δήλωση που υπεγράφη, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ και ο υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας και Ορυκτών Πόρων Khalid Al-Falih αναγνώρισαν..