Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

EastMed: Ευκαιρία ή πυροτέχνημα;

Από το slpress.gr
Με τυμπανοκρουσίες και βαρυσήμαντες δηλώσεις υπογράφηκε στην Αθήνα η συμφωνία για τον αγωγό EastMed από τους ηγέτες Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Μάλιστα η θριαμβολογία ενισχύθηκε και με μία ατλαντική διάσταση, όταν πριν λίγο καιρό εγκρίθηκε και από το αμερικάνικο Κογκρέσο η νομοθεσία EastMed Act. Αποτελεί όμως αυτό ένα έργο στρατηγικής σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για..

ΔΕΠΑ: Ξεκίνησε ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 65%

Από το iefimerida.gr
Στην έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Εμπορίας ΑΕ», η οποία θα δημιουργηθεί μετά την μερική διάσπαση του κλάδου των υποδομών και την απόσχιση του κλάδου διεθνών έργων της ΔΕΠΑ ΑΕ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου), προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Σήμερα μέτοχοι της ΔΕΠΑ είναι το ΤΑΙΠΕΔ και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), με ποσοστά 65% και 35% αντίστοιχα. Μετά την ολοκλήρωση..

Μετακινήθηκε το «ρολόι του τέλους του κόσμου»: Μόλις 100 δευτερόλεπτα πριν την καταστροφή

Από το bankingnews.gr
Η Επιτροπή των Ατομικών Επιστημόνων ρύθμισε σήμερα το «ρολόι του τέλους του κόσμου» (Doomsday Clock), τοποθετώντας τους δείκτες μόλις 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, το πλησιέστερο που είχαμε ποτέ για την εξαφάνιση της ανθρωπότητας.

Τα μεσάνυχτα στο «ρολόι του τέλους του κόσμου» σηματοδοτούν..

Μανιάτης: Οι αγωγοί είναι κατά 90% πολιτική απόφαση και κατά 10% χάλυβας

Από το energypress.gr
Εμπροσθοβαρής με ιδιαίτερη έμφαση στην μεθοδική προώθηση και εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων χαρακτήρισε την “πρέπουσα” ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας μπροστά στις εξελίξεις που κατακλύζουν την ευρύτερη “γειτονιά” της χώρας, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο συνέδριο του Athens Energy Dialogues.

Όπως τόνισε, ένα απτό παράδειγμα μιας..

Τι φρενάρει… τις γεωτρήσεις στην Ελλάδα

Από το euro2day.gr
Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, διαχρονικά, περί περιορισμού των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων στην αδειοδότηση των εταιρειών που μισθώνουν, κατόπιν διεθνών διαγωνισμών, περιοχές για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχει μπει ούτε ένα γεωτρύπανο στην Ελλάδα.

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε που διενεργήθηκαν..

Καναδάς: Βαριά Καμπάνα στην VW για Υπέρβαση των Εκπομπών Ρύπων

Από το energia.gr
Η Volkswagen AG θα αναγκαστεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 196,5 εκατομμυρίων δολαρίων, το μεγαλύτερο στην ιστορία του Καναδά για περιβαλλοντικά αδικήματα που αφορούν στην εισαγωγή χιλιάδων οχημάτων της εταιρείας που οι κινητήρες τους υπερβαίνουν τα όρια εκπομπής ρύπων της χώρας.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απηύθυνε..

ΕΔΕΥ: Δεκαοκτώ μήνες παράταση σε ΕΛ.ΠΕ – Edison για τη γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο – Οι ελλείψεις υποδομών στα λιμάνια μεταθέτουν μετά τον Οκτώβριο του 2021 το χρονοδιάγραμμα

Από το energypress.gr
Κι επίσημα, με απόφαση που ελήφθη στις 23 Δεκεμβρίου του 2019, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων συναίνεσε στο αίτημα που υπέβαλε στις 10 του μηνός η ΕΛ.ΠΕ ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ Α.Ε. για 18μηνη παράταση, ήτοι μέχρι τις 2 Οκτωβρίου του 2021 για την ολοκλήρωση των εργασιών της δεύτερης φάσης..

Εταιρεία real estate εξαγοράζει το διυλιστήριο της Φιλαδέλφειας – Στα 240 εκατ. δολ. το τίμημα

Από το worldenergynews.gr
Η  Real estate εταιρεία Hilco Redevelopment Partners έκλεισε συμφωνία ύψους 240 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του διυλιστηρίου πετρελαίου Philadelphia Energy Solutions, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο και παλαιότερο στην Ανατολική Ακτή, σύμφωνα με έγγραφα δικαστηρίου την Τετάρτη 22/1/2020.

Η Hilco που εδρεύει στο Σικάγο υπέβαλε..