Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Η Idemitsu Kosan της Ιαπωνίας δεν εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο επανέναρξης των εισαγωγών πετρελαίου από το Ιράν

 




Το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιαπωνίας Idemitsu Kosan δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ότι δεν έχει ακόμη εξετάσει το ενδεχόμενο επανέναρξης των εισαγωγών ιρανικού αργού πετρελαίου, παρά την πρόσφατη κίνηση των ΗΠΑ να χορηγήσουν..

Ενεργοποιείται η e-ψηφοφορία στις συνδικαλιστικές οργανώσεις

 


Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική διεξαγωγή ψηφοφοριών για συνδικαλιστικές οργανώσεις του συστήματος «ΖΕΥΣ», η οποία δίνει τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων, από τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το λογισμικό «ΖΕΥΣ» διατίθεται μέσω του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Για την έγκαιρη..

Ενεργειακή κρίση: Η Equinor έπιασε «ταβάνι» στο φυσικό αέριο



 

Ο νορβηγικός γίγαντας φυσικού αερίου Equinor ASA δήλωσε ότι αντλεί φυσικό αέριο σε πλήρη παραγωγή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για την ενίσχυση των αποστολών στην Ευρώπη σε περίπτωση διακοπής του ρωσικού εφοδιασμού.

Η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία της Νορβηγίας, η οποία..

Κάνε Ότι Κάνει η Γερμανία – Όχι Ότι Λέει!

 




“Στην Πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται” είχε αποφανθεί (παραφράζουμε) επιφανής Έλλην πολιτικός. Οι Γερμανοί πολιτικοί φαίνεται ότι συμφωνούν με την κυνική αυτή παρατήρηση και την εφαρμόζουν πιστά – τουλάχιστον στον τομέα της..

New York Pension Fund To Dump Half U.S. Shale Firms From Its Portfolio



 The third-largest pension fund in the United States, the New York State Common Retirement Fund, will sell stakes and bonds in half the shale companies it is invested in, as it considers them unprepared for a low-carbon future, Reuters reported on Wednesday, quoting documents from New York State Comptroller..

Τα ΕΛΠΕ ξεκινούν σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο, με πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς καμία δημόσια ενημέρωση!

 



Αυτή τη στιγμή, τα ΕΛΠΕ “οργώνουν” το Ιόνιο ανενόχλητα. Για 3 εβδομάδες, έκαναν σεισμικές εκρήξεις στην περιοχή του “οικοπέδου 10” στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, που τους έχει παραχωρηθεί για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, οι οποίες ξεκίνησαν στα κρυφά και χωρίς καμία ανακοίνωση! Μετά από ερωτήσεις, επιστολές και πιέσεις μας, τελικά η πληροφορία επιβεβαιώθηκε. Ακόμα και μετά από αυτό, όπως..

Η Ελβετία και τα δρομολόγια τιμολογίων πετρελαίου με καπέλο έως 1 δολάριο το βαρέλι

 





Η Ελβετία ανέκαθεν αποτελούσε έναν ενδιαφέροντα προορισμό για Έλληνες κροίσους καθώς προσφέρει ελευθερία ειδικά στη μετακίνηση των κεφαλαίων παρά τους περιορισμούς που επιχείρησαν να επιβληθούν τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται όμως ότι ..