Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Επιστρατεύονται νέοι “ράμπο” για το πρόβλημα της δυσοσμίας

Από το makthes.gr
Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν στη δυτική Θεσσαλονίκη προχωρούν το τελευταίο διάστημα επιθεωρητές του υπουργείου Περιβάλλοντος, συνεχίζοντας την αναζήτηση πιθανών πηγών ρύπανσης για την έντονη δυσοσμία που παρατηρείται, κυρίως στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Την ίδια ώρα η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναμένει εντός δεκαημέρου τα πρώτα αποτελέσματα των στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν τα κλιμάκια ελέγχου περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΚΕΠΕ) σε όλες τις βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.

Οι έλεγχοι αυτοί θεωρούνται εξειδικευμένοι και τόσο ο δήμος όσο και η περιφέρεια ευελπιστούν ότι θα έχουν στα χέρια τους κάποια αποτελέσματα που ενδεχομένως θα υποδείξουν τις πιθανές πηγές της δυσοσμίας, πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου εδώ και μήνες. Στο θέμα αναφέρθηκε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι τα ΚΕΠΕ κάνουν σωστή δουλειά και ίσως από τους ελέγχους που διενεργούν να βγουν συμπεράσματα που θα απαντούν στο πρόβλημα της δυσοσμίας. Τόνισε ακόμη ότι, στη διάρκεια συνάντησης που είχε πρόσφατα στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι οι επιθεωρητές ελέγχου που έχουν εποπτεία γα όλες τις βιομηχανίες της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας θα συνεχίσουν εντατικά το έργο τους και το επόμενο διάστημα. Όπως είπε πάντως η κ. Πατουλίδου, από τους δικούς τους ελέγχους δεν βγήκε κανένα ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με το πρόβλημα της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Η ίδια επισήμανε ακόμη ότι

OPEC: Ναι μεν συμφώνησε, αλλά...

Αποτέλεσμα εικόνας για οπεκ
Από το newmoney.gr
Ο ΟPEC μπορεί να πανηγυρίζει, για τώρα.

Το κλαμπ των πετρελαιοπαραγωγών είναι... ζαλισμένο από την επιτυχία της αρμονικής συνάντησης στη Βιέννη, όπου εξέπληξε τον κόσμο με την πρώτη συμφωνία για θέσπιση πλαφόν παραγωγής εδώ και οκτώ χρόνια.

Οι αναλυτές μπήκαν κι αυτοί στο χορό, κάνοντας λόγο για "ανάσταση", ή "επιστροφή" του OPEC.

Όλοι οι αναλυτές; Όχι. Ένα μικρό "γαλατικό χωριό", όπως ο αναλυτής της Natixis, Abhishek Deshpande ανέφερε πως "Ο OPEC επέστρεψε, αλλά προσέχετε".

Ο Deshpande, αν και χαρακτηρίζεται ως ο άνθρωπος που χαλάει το..

Μανιάτης: Χαιρόμαστε που έστω και με καθυστέρηση η κυβέρνηση αναγνωρίζει την προσπάθεια για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του East Med

Αποτέλεσμα εικόνας για μανιατης πασοκ
Από το energypress.gr
Στην επίσκεψη του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, στη Ρώμη και στις επαφές που είχε για τον αγωγό East Med αναφέρθηκε με δηλώσεις του σήμερα ο Γιάννης Μανιάτης.

Ο ίδιος τόνισε τα εξής:

"Με σημερινές δηλώσεις του ο νέος Υπουργός Ενέργειας, κ. Γ. Σταθάκης, από τη Ρώμη μας γνωστοποιεί την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου EastMed που ενώνει τα κοιτάσματα Ισραήλ-Κύπρου με Κρήτη, Πελοπόννησο και Ιταλία. 
Επιβεβαιώνεται έτσι..

ΝΕΟΣ «ΦΟΡΟΣ ΖΩΗΣ» ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το σημερινό δυστύχημα στο ταχυφαγείο EVEREST στην πλατεία Βικτωρίας, που στοίχισε τη ζωή σε μία νέα γυναίκα και οδήγησε στο νοσοκομείο ακόμη 5 άτομα.

Επιβάλλεται να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και φυσικά να διερευνηθεί το εάν και κατά πόσον είχαν προβλεφθεί και τηρούνταν τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Για τη Συνομοσπονδία η..

Ανοίγει ο φάκελος πώλησης Εθνικής Ασφαλιστικής

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανοίγει ο φάκελος πώλησης Εθνικής Ασφαλιστικής
Από το euro2day.gr
Τον φάκελο πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής άνοιξε η Εθνική Τράπεζα, δρομολογώντας σειρά κινήσεων, ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες η διάθεση ποσοστού τουλάχιστον 75% της μεγαλύτερης, σε μερίδιο αγοράς, ασφαλιστικής εταιρείας.

Όπως είναι γνωστό, η Εθνική Τράπεζα υποχρεούται, με βάση το επικαιροποιημένο πλάνο αναδιάρθρωσης, να προχωρήσει στην πώληση πλειοψηφικού πακέτου της Εθνικής Ασφαλιστικής ως το τέλος του 2017.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Εθνική δεσμεύεται να ..

Esplosione in raffineria a Sannazzaro

ΕΛΠΕ: Επιβεβαιώνει την ακύρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το capital.gr
Σε επιβεβαίωση της ακύρωσης της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στη Socar προέβη η Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

Συστήνεται Ομάδα Εργασίας για την Πορεία του Σχεδίου Κατασκευής του East Med

Από το energia.gr
Η δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα παρακολουθεί την πρόοδο του σχεδίου κατασκευής του αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη ΝΑ Μεσόγειο προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, East Med, αποφασίστηκε σε υπουργική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρώμη, στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης για την Ενέργεια, της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο Ευρωπαίος επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας, Κάρλο Καλέντα, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, και εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι, μεταξύ άλλων, να συμπεριληφθεί..

Έκρηξη σε μεγάλο διυλιστήριο της βόρειας Ιταλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Έκρηξη σε μεγάλο διυλιστήριο της βόρειας Ιταλίας
Από το energypress.gr
Έκρηξη σημειώθηκε σε μεγάλο διυλιστήριο της βόρειας Ιταλίας, έξω από την πόλη Παβία. Ένα μεγάλο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί στο ουρανό και οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να μην βγουν από τα σπίτια τους. Περίπου σαράντα πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης, ενώ μέχρι αυτή την στιγμή δεν προκύπτει να υπάρχουν τραυματίες. Οι κύριοι φόβοι, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της Rai, αφορούν τυχόν περιβαλλοντική ρύπανση.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ιταλίας. Οι εργαζόμενοι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.