Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

No comments...


Υπεράκτια αιολικά; Ποια υπεράκτια αιολικά;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Όσο κι αν κάποιοι πολιτικοί δεν σκαμπάζουν γρυ από ηλεκτρισμό και νομίζουν πως απλώς υπάρχει στον τοίχο, η ηλεκτρική ενέργεια χρειάζεται εργοστάσια για να παραχθεί και καλώδια για να μεταφερθεί και χωρίς καλώδια προκοπή δεν γίνεται. Αυτή την απλή αλήθεια φαίνεται πως την ξέχασαν προς στιγμή οι συνήθως μεθοδικοί Γερμανοί και γέμισαν τις ακτές της Βόρειας Θάλασσας με χερσαία και υπεράκτια αιολικά, ξεχνώντας ή μη καταφέρνοντας να κάνουν έγκαιρα τα αντίστοιχα καλώδια μεταφοράς. 

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν - καθόσον περί κατορθώματος πρόκειται- να έχουν ανεμογεννήτριες που γύριζαν όταν φυσούσε, ανεμογεννήτριες που πληρωνόντουσαν σύμφωνα με τα ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΣΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες-οι

Επειδή αναφερόμαστε σε «θέατρο του παραλόγου» καλό θα είναι, για να αντιληφθεί το «κοινό» (οι συνάδελφοι) την υπόθεση, να διαχωρίσουμε τους ρόλους και να περιγράψουμε τα γεγονότα, όπως πραγματικά έχουν. Κι επειδή το αρχαίο δράμα έχει αρχή – μέση και τέλος, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, παραθέτουμε τα παρακάτω:
·         Οι προηγούμενες υπόγειες επαφές της ομάδας του Προεδρείου του Δ/Σ με τις Διοικήσεις, με συνέπεια τα προγράμματα «εθελούσιων αποχωρήσεων» καθώς και  τη συρρίκνωση των οργανογραμμάτων μέσω της κατάργησης θέσεων εργασίας. Μην ξεχνάμε τη ..

Πετρέλαιο μόνο με εγγυητικές ξένων τραπεζών και σχεδόν… τοις μετρητοίς

Αποτέλεσμα εικόνας για Πετρέλαιο μόνο με εγγυητικές ξένων τραπεζών και σχεδόν… τοις μετρητοίς
Από το energypress.gr
Από χαμηλή έως ανύπαρκτη, παραμένει η εμπιστοσύνη πολλών ξένων προμηθευτών αργού και traders προς τις για 3η φορά ανακεφαλαιοποιημένες ελληνικές τράπεζες, όπως μαρτυρά η καθημερινή εμπειρία των ΕΛΠΕ στις συναλλαγές με τους πελάτες τους.

Από την κρατική εταιρεία του Ιράν NIOC έως τους Σαουδάραβες και τη ρωσική Vitol, πελάτες και traders με τους οποίους ο ελληνικός όμιλος έχει συνεχή "πάρε-δώσε", ο κοινός σύμφωνα με τις πληροφορίες παρονομαστής, είναι ότι εγγυητικές επιστολές από ελληνικές τράπεζες δεν γίνονται δεκτές.

Αν και η ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μαζί με τις αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν ολοκληρωθεί από το Δεκέμβριο, εντούτοις στα μάτια των ξένων, η εμπιστοσύνη τους δεν έχει ακόμη «ανακεφαλαιοποιηθεί».

Το βιώνουν στην πράξη οι ελληνικές επιχειρήσεις, όπως τα ΕΛΠΕ. Όλες οι εγγυητικές επιστολές που εκδίδει ο πετρελαϊκός όμιλος συνεχίζουν..

Ιρανικό ενδιαφέρον για επέκταση συμφωνίας με ΕΛΠΕ-Ίδρυση τραπεζικού υποκαταστήματος

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το reporter.gr
Επέκταση της συμφωνίας ΕΛΠΕ- NIOC, άνοιγμα υποκαταστήματος της Iranianbank στην Αθήνα και ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Ιράν προς την Ελλάδα , ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν χθες στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Majid Takht Ravanchi.

Ο ίδιος, ενημέρωσε επίσης τις ελληνικές αρχές, ότι το υπουργείο Ενέργειας της χώρας του ενέκρινε τη συμφωνία που υπέγραψαν τον Ιανουάριο τα ΕΛΠΕ και η NIOC, ενώ συμφωνήθηκε η υπογραφή της..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελκε ελπε
Συναδέλφισσα, συνάδελφε


             Τα όσα απαράδεκτα διαδραματίζονται γύρω μας τις τελευταίες ημέρες έρχονται δυστυχώς να προστεθούν σε μια μεγάλη σειρά ανυπόστατων θέσεων, κοινών προσβολών, αισχρής κατασυκοφάντησης και μαύρης προπαγάνδας, που μη γελιέσαι, στόχο δεν έχουν ούτε τον Πρόεδρο, ούτε τον Γραμματέα, ούτε το  Προεδρείο  στο  σύνολό  του, αλλά το ίδιο μας το  Σωματείο, ως θεσμό και ως φυσική υπόσταση.  Ας  προσπαθήσουμε  όμως να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά.

              Στο πλαίσιο λοιπόν της «συνδιοίκησης» Σωματείου και Εταιρείας που με την τελευταία ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ καταγγέλλει, η εργοδοσία εξέδωσε μία επιστολή προς όλα (!!!)  τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ  καταγγέλλοντας τη στάση των εκπροσώπων του Σωματείου  μας  στην  Επιτροπή Προσλήψεων για τους χειριστές του Νότου. Οι καταγγελίες αφορούσαν:

Jet Oil: «Μήλον της έριδος» οι δεξαμενές πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Jet Oil: «Μήλον της έριδος» οι δεξαμενές πετρελαίου
Από το euro2day.gr
Προσωρινή «ανάσα» έλαβε τελικώς η Jetoil μετά το επιχειρηματικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε τις τελευταίες ημέρες, γύρω από το αν θα "διασωθεί" μέσω στρατηγικού επενδυτή, ή θα εκκαθαρισθεί με τμηματική πώληση των περιουσιακών στοιχείων της, με τις δεξαμενές πετρελαίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε τελικά την αίτηση ανάκλησης, που κατέθεσαν Αlpha Bank, Πειραιώς και Eurobank, για τα μέτρα προσωρινής προστασίας που έλαβε η Jet Oil, παρέχοντας στην εταιρία προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της, έως την 1η Νοεμβρίου οπότε και διεξάγεται η κύρια συζήτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 99.

Οι νομικοί σύμβουλοι των τριών πιστωτριών τραπεζών υποστήριξαν ότι..

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 3.000 ΧΡΟΝΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ
Από το fimotro.blogspot.gr
Χωρίς την κλιματική αλλαγή, η άνοδος των υδάτων δεν θα ήταν ούτε η μισή, ενώ δεν αποκλείεται να είχε σημειωθεί ακόμη και πτώση της στάθμης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων. Μεταξύ 1900 - 2000 η παγκόσμια στάθμη των ωκεανών...
και των θαλασσών αυξήθηκε κατά περίπου 14 εκατοστά. Μετά το 2000 ο ρυθμός ανόδου των υδάτων φαίνεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Για τον 21ο αιώνα, η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τον 'Αντερς Λέβερμαν του Ινστιτούτου Κλιματολογικών Ερευνών του Πότσνταμ στη Γερμανία, θεωρεί πιθανό ότι..

Πετρέλαιο και LNG στο επίκεντρο της συνάντησης Σκουρλέτη με τον Ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Πετρέλαιο και LNG στο επίκεντρο της συνάντησης Σκουρλέτη με τον Ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών
Από το energypress.gr
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Ιράν, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και Αμερικής, MajidTakht Ravanchi, επικεφαλής αντιπροσωπείας της χώρας του, παρόντος και του Πρέσβη του Ιράν στην Ελλάδα, Majid M. Shabestari. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, συνεργάτες του υπουργού και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση δόθηκε η..

Τρείς π@@τάνες στην Συγγρού..



Από το mandatoforos.blogspot.gr
 Το πρόβλημα είναι πως θεωρούμε εκ προοιμίου την Δικαιοσύνη αδέκαστη.
     Ότι την θεωρούμε τίμια και άτεγκτη.
     Λάθος!

     Η δικαιοσύνη είναι έργο ανθρώπων και απαρτίζεται από ανθρώπους, όπως άλλωστε και οι άλλες διακριτές εξουσίες του
κράτους, η νομοθετική και η εκτελεστική.
     Έχοντας λοιπόν σαν κριτήριο τις δύο τελευταίες, που δρούν και κινούνται σαν μία, και μαζί απαρτίζουν την συμμορία (τουλάχιστον στον τόπο μας) που καταδυναστεύει αντί να υπηρετεί τους πολίτες,
     ..δεν έχουμε λόγους να μην πιστέψουμε πως και η Δικαιοσύνη (και πάλι στον τόπο μας) είναι εξ ίσου διεφθαρμένη, αργυρώνητη και αναξιόπιστη.

     "Ξεχνάνε" οι τρείς "διακριτές" τάχα εξουσίες πως..