Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τέλος οι κυρώσεις ΗΠΑ σε Κίνα & Σιγκαπούρη για το ιρανικό πετρέλαιο



Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ θα εξαιρέσουν την Κίνα και τη Σιγκαπούρη από τις οικονομικές κυρώσεις τους, που έχουν στόχο την αγορά ιρανικού πετρελαίου.
Σε ανακοίνωσή της, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διευκρινίζει ότι ο λόγος για την εξαίρεση αυτή είναι ότι οι δύο χώρες μείωσαν σημαντικά τις εισαγωγές τους ιρανικού αργού πετρελαίου. 
ΠΗΓΗ:/www.zougla.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Ο Π.Σ.Χ.Μ. καταγγέλλει την αντισυνταγματική, αντεργατική και αντικοινωνική 
απόφαση της Κυβέρνησης για τις κλαδικές συμβάσεις και την κατάργηση της 
μετενέργειας.
Οι πρωτοφανείς και απαράδεκτες προβλέψεις των Μνημονιακών νόμων 3845/10 
& 4046/12 καθώς και η πράξη του Υπουργικού συμβουλίου Ν 6/2012 για τις 
ΣΣΕ, δε μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστούν μιας και δεν είναι υποχρεωτικοί 
για τους εργοδότες. 
Δεν θα επιτρέψουμε τον εξευτελισμό των συναδέλφων μηχανικών, τεχνικών 
υπαλλήλων και την επιβολή ενός κράτους αναξιοπρέπειας και δουλείας από τους 
εργοδότες του κλάδου.
Απαιτούμε την απόσυρση της καταγγελίας της ΕΚΣΣΕ και την έναρξη διαλόγου για 
την εξεύρεση μιας ρεαλιστικής και κοινά αποδεκτής λύσης.
Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων της ΟΣΕΤΕΕ. 

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΑΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


Η εργατική τάξη της χώρας μας θρηνεί έναν ακόμα νεκρό εργάτη.


Ο συνάδελφος μας Χρήστος Ξηρομερίτης έχασε τη ζωή του σε «ατύχημα» που συνέβη χτες το πρωί, κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην Εγκατάσταση Εμφιάλωσης Υγραερίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης της Εταιρείας ΕΚΟ ΑΒΕΕ.


Το νέο ατύχημα φέρει τη σφραγίδα της ασυδοσίας της εργοδοσίας των ΕΛΠΕ, η οποία δε διστάζει προκειμένου να εξασφαλίσει σταθερά κέρδη να λειτούργει με μειωμένο προσωπικό και εργολάβους για φτηνή εργατική δύναμη σε άκρως επικίνδυνες εργασίες.
Η πολιτική συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης, εντατικοποίησης της εργασίας, ελαστικοποίησης του χρόνου εργασίας, τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς, ανατροπής εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, που ακολουθούν ΕΕ, κυβερνήσεις και εργοδότες, ανατρέπει τα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης εργασίας, συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία εργασιακού περιβάλλοντος ζούγκλας, δολοφονίας εργατών και επαγγελματικών ασθενειών.
Το ΠΑΜΕ ενέργειας εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτησή τους στην αντεργατική πολιτική σε οργανωμένο αγώνα εναντίον τους.
Να μετατρέψουν την ανησυχία τους για το αύριο σε οργανωμένη πάλη ενάντια στους εργοδότες και κυβερνήσεις του κεφαλαίου που μετατρέπουν τους εργασιακούς χώρους σε κρεματόρια θανάτου. 
ΠΗΓΗ:/leninreloaded.blogspot.gr

Το Μνημόνιο του 1843!


Το Μνημόνιο του 1843!
Διαβάστε τι έγινε στην ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετε το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων. Η σύγκριση, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει.
Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να,,, καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος. (Σας θυμίζει τίποτα;) Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Αυτό μήπως;) 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΧΕΔΙΟ



Αύξηση του αφορολογήτου ποσού κατά 1.000 ευρώ το χρόνο, προκειμένου το 2015 να φθάσει τα 8.000 ευρώ, προβλέπει σχέδιο που επεξεργάζεται το νέο οικονομικό επιτελείο για την ανακούφιση των νοικοκυριών.
Παράλληλα, σε περισσότερες από τρεις δόσεις θα έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φετινό φόρο εισοδήματος χιλιάδες φορολογούμενοι που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία. 
Οι δόσεις που εξετάζει να καθιερώσει το υπουργείο Οικονομικών θα είναι τουλάχιστον έξι και δυνατότητα ένταξης σε αυτό το πρόγραμμα των δόσεων θα έχουν κυρίως οι οικονομικά ασθενέστεροι αλλά και αυτοί που εκτός από τον φόρο εισοδήματος έχουν να πληρώσουν και τα άλλα «χαράτσια» του Μνημονίου ( ΕΤΑΚ 2009, ΦΑΠ 2010 – 2011, Τέλος Επιτηδεύματος. κλπ.)  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αλλαγή «Φρουράς» στις ΔΕΚΟ - Ποιοι Έρχονται, Ποιοι Φεύγουν



Εσπευσμένες αλλαγές, ίσως και σαρωτικές, ετοιμάζονται σε ΔΕΚΟ και τράπεζες κατ' εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η πρώτη κίνηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα με την αλλαγή σκυτάλης στην Εθνική Τράπεζα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και σε άλλες μεγάλες ΔΕΚΟ. Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι οι ανακατατάξεις να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Ιουλίου, ώστε να μην χαθεί χρόνος και ταυτόχρονα να μην υπάρξει στασιμότητα με διοικήσεις που θα τελούν υπό προθεσμία.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία πάντα με τον πρωθυπουργό ετοιμάζουν λίστες με επιχειρήσεις και τράπεζες στις οποίες θα γίνουν αλλαγές και μάλιστα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές θα γίνουν κατά κύματα. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται εκείνες οι διοικήσεις που θα αντικατασταθούν άμεσα. Έτσι μετά την Εθνική Τράπεζα αναμένεται να ακολουθήσουν, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ. Στο δεύτερο κύμα θα περιλαμβάνονται ΔΕΚΟ που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση ή προχωρά πρόγραμμα εξυγίανσης τους, όπως οι συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΤΑ κ.λ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βαρδινογιάννης: Ό,τι καλό μπορούμε για τη χώρα μας θα το κάνουμε



«Ζούμε όλοι την κατάσταση, ό,τι καλό μπορούμε για τη χώρα μας θα το κάνουμε και όλοι πρέπει να το κάνουν αυτό γιατί η χώρα μάς έχει ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μότορ Όιλ Βαρδής Βαρδινογιάννης, μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα «να πάνε όλα καλά». Απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων ο κ. Βαρδινογιάννης δήλωσε ότι «Ως Μότορ Όιλ έχουμε τον σεβασμό και δεν έχουμε πρόβλημα να βρίσκουμε χρήματα για να δουλεύει η εταιρεία, προς το παρόν», ενώ σε ερώτηση αναφορικά με τις κεφαλαιακές ανάγκες της εταιρείας, τόνισε ότι αυτές αντιμετωπίζονται, παρά το γεγονός ότι τα κεφάλαια που απαιτούνται είναι τεράστια, καθώς για να εισαχθεί ένα φορτίο αργού απαιτούνται 200 εκατ. δολάρια.
Για το εμπάργκο στο Ιράν, είπε ότι αποτελεί διεθνή υπόθεση και ότι αυτήν τη στιγμή το Ιράν έχει δυσκολία να διαθέσει στην αγορά την παραγωγή του, ενώ σχολιάζοντας το γεγονός ότι αρκετά διυλιστήρια στην Ευρώπη έχουν κλείσει, ο κ. Βαρδινογιάννης είπε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της πτώσης της διεθνούς κατανάλωσης.
Για τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά επισήμανε ότι τα πρατήρια σήμερα χάνουν χρήματα, καθώς η κατανάλωση πέφτει και οι τιμές μειώνονται, ενώ σε ερώτηση για τη νοθεία στα καύσιμα τόνισε ότι μπορεί ορισμένα πρατήρια να κάνουν «κομπίνες», αλλά δεν φέρει ευθύνη η εταιρεία.
Τέλος, για τις εξελίξεις στην ηλεκτροπαραγωγή, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται από κοινού με τον όμιλο Μυτιληναίου, ο κ. Βαρδινογιάννης ανέφερε ότι η επένδυση έγινε επειδή η χώρα μας είναι ελλειμματική σε ηλεκτρική ενέργεια, σχολίασε ωστόσο ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προβλήματα και «μας χρεώνει πολύ περισσότερα».
Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διάθεση μερίσματος ύψους 0,4 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ στους μετόχους, τον προσεχή Νοέμβριο. 
ΠΗΓΗ:/www.express.gr

ΕΛΠΕ: Ξεκινά τον Ιούλιο η Λειτουργία του Διυλιστηρίου της Ελευσίνας



Σε εμπορική λειτουργία αναμένεται να τεθεί τον Ιούλιο το αναβαθμισμένο διυλιστήριο στην Ελευσίνα, της ΕΛ.ΠΕ. Από τη λειτουργία του η διοίκηση του ομίλου προσδοκά ενίσχυση του EBITDA και αύξηση των εξαγωγών, οι οποίες φέτος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στο 28% από 20% το 2011. Στόχος του ομίλου της ΕΛ.ΠΕ. είναι οι εξαγωγές της το 2015 να αντιπροσωπεύουν το 40%.
Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν κατά τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων από τον πρόεδρο Χρ. Κομνηνό και το διευθύνοντα σύμβουλο Γ. Κωστόπουλο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε. 
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ∆Η ∆ΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ




Εκ µέρους όλων των συναδέλφων της Ελληνικά Καύσιµα, το ∆Σ του Σωµατείου εκφράζει τη
βαθιά του θλίψη και τα θερµά του Συλλυπητήρια στην Οικογένεια του Συναδέλφου Χρήστο
Ξηροµερίτη. Το ∆Σ εξουσιοδότησε τον Αντιπρόεδρο του Σωµατείου κ. Λευτέρη Βαλσαµή να παραστεί στην κηδεία του συναδέλφου µεταφέροντας την συµπαράσταση στην  Οικογένεια του Εκλιπόντος εκ µέρους όλων των συναδέλφων .    
Η Ανθρώπινη Ζωή είναι πάντα πάνω από όλα. Για αυτό θέλουµε να πιστεύουµε ότι τα αίτια αυτού του τραγικού συµβάντος που είχαν σαν αποτέλεσµα τον χαµό του Συναδέλφου µας, θα µας προβληµατίσουν και θα διερευνηθούν. 

Έμφαση στις εξαγωγές από τα ΕΛΠΕ



Έμφαση στις εξαγωγές με στόχο το 2015 να φτάσουν το 40% δίνει στο εξής ο Όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων, όπως προανήγγειλαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Χρήστος Κομνηνός και Γιάννης Κωστόπουλος.
Όπως ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος, η έναρξη εμπορικής λειτουργίας του διυλιστηρίου της Ελευσίνας, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο έλλειμμα σε diesel στην Ευρώπη, δημιουργεί θετικότατες προσδοκίες για την εξέλιξη των μεγεθών του ομίλου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, τα ΕΛΠΕ ήδη δέχονται κρούσεις από μεγάλους διεθνείς traders, οι οποίοι ζητούν να δεσμεύσουν ποσότητες από το diesel που θα παράγει το διυλιστήριο της Ελευσίνας.
Με βάση την προοπτική που εμφανίζουν η συγκυρία και τα δεδομένα της αγοράς, οι εξαγωγές των προϊόντων το 2012 θα ανέλθουν σε 28% έναντι 20% το 2011, με στόχο το 40% το 2015.
Αναφορικά με τη διαμόρφωση των ταμειακών ροών, ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι με την ολοκλήρωση της επένδυσης στα διυλιστήρια, συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, θα αρχίσει σταδιακή απομόχλευση, θα διασφαλιστεί η ρευστότητα του ομίλου, το EBITDA θα ενισχυθεί κατά 230 εκατ. ευρώ και θα ξεκινήσει η σταδιακή μείωση του δανεισμού.
Σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει στον όμιλο το εμπάργκο της Ε.Ε. στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι ήδη από το Μάρτιο του 2012, όταν δηλαδή το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα δυσχέρανε τις πληρωμές προς τη χώρα αυτή, ο όμιλος διασφάλισε την τροφοδοσία των διυλιστηρίων με φορτία πετρελαίου από τη Βόρεια και τη Δυτική Αφρική, τη Σαουδική Αραβία, την Κασπία, το Ιράκ κ.λπ.
Σε κάθε περίπτωση, ειδική ομάδα στελεχών που έχει συσταθεί αξιολογεί μονίμως τα δεδομένα της αγοράς, συνδυάζοντας τις προσφερόμενες ποσότητες αργού με τα διυλιστήρια του ομίλου, ώστε να προκύπτουν τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα. 
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ


                                                
Αθήνα 28/06/2012
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Το τελευταίο αντίο σε ένα φίλο και συνάδελφο

Η οικογένεια της ΕΚΟ θρηνεί από χθες την απώλεια ενός καλού φίλου και άξιου συναδέλφου, του Χρήστου Ξηρομερίτη.
Το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της και ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού απέναντι στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου αποφάσισε ομόφωνα:
·         Να ορίσει απ’ την πλευρά του Σωματείου πραγματογνώμονα για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος.
·         Να παραστεί αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου στην κηδεία του Συναδέλφου σήμερα στις 18:00.
Το Σωματείο εργαζομένων στην ΕΚΟ εκφράζοντας όλους τους συναδέλφους δίνει μια υπόσχεση στο φίλο και συνάδελφο Χρήστο Ξηρομερίτη:  Ότι θα σταθεί ηθικά και υλικά δίπλα στην οικογένειά του.
Είναι αυτονόητο ότι το τραγικό αυτό συμβάν επιβεβαιώνει περίτρανα ότι οι όροι Υγιεινής και Ασφάλειας πρέπει μονίμως να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας και δεν πρέπει επ’ ουδενί να αποτιμούνται με όρους κόστους, καθώς η αξία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί θεμελιώδη λίθο της κοινωνίας.

Φίλε Χρήστο καλό ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.


Έγγραφο Κύπρου στα ΗΕ για τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ



Εμπεριστατωμένη απάντηση στην πρόκληση της Αγκυρας να εκδώσει, με απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, οδηγίες προς την Τουρκική Εταιρία Πετρελαίου (TPAO), σε σχέση με τη χορήγηση αδειών εξερεύνησης στις θαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που, εν μέρει ή εξ ολοκλήρου, ανήκουν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) και υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσε η κυπριακή Κυβέρνηση μέσω του ΟΗΕ.
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας, Πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, κατέθεσε  στις 15 Ιουνίου, έγγραφο στα Ηνωμένα Έθνη που καταγράφει τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, στα όσα αιτιάζει η Αγκυρα. Το έγγραφο συνοδεύεται από επιστολή του Μονίμου Αντιπροσώπου προς το Γενικό Γραμματέα των ΗΕ και κυκλοφόρησε επίσημα ως έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης κάτω από θέμα της ημερήσιας διάταξης ‘Ωκεανοί και Δίκαιο της Θάλασσας’. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Motor Oil: Από 10/7 η καταβολή του μερίσματος



Από την Τρίτη 10 Ιουλίου θα ξεκινήσει η καταβολή του μερίσματος, ποσού 0,40 ευρώ, που διανέμει για τη χρήση 2011 η Motor Oil, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.
Σημειώνεται ότι η τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ποσού 0,40 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2011, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 25% (ήτοι 0,10 ευρώ ανά μετοχή).
Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της Τετάρτης 4 Ιουλίου 2012 (record date). Από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος χρήσης 2011.  
ΠΗΓΗ:/www.energypress.gr

Γαλλία: Απομάκρυνση της υπουργού Περιβάλλοντος λόγω πετρελαίου



H νέα Σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας έχει κατηγορηθεί ότι υποκύπτει στις μεγάλες επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας και το ενεργειακό λόμπυ αφότου η υπουργός περιβάλλοντος «απομακρύνθηκε» από τη θέση της ως συνέπεια της απόφασής της να παγώσει τη διεθνή έρευνα για πετρέλαιο στην ακτή της Γαλλικής Γουιάνας.
Η Shell, η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου στην Ευρώπη και ο συνεργάτης της, η Total, έχουν πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν την εξόρυξη σε τέσσερα σημεία της γαλλικής Γουιάνας, στη νοτιοδυτική ακτή της Λατινικής Αμερικής.
Αλλά τα μακροχρόνια σχέδιά τους αμφισβητηθήκαν νωρίτερα αυτό το μήνα μετά τον διορισμό της νέας υπουργού περιβάλλοντος της Γαλλίας, Nicole Bricq, που ανακοίνωσε αναστολή αδειών για γεωτρήσεις πετρελαίου, λέγοντας ότι το έργο της Shell «έλαβε υπόψη του ανεπαρκώς τα περιβαλλοντικά προβλήματα». Με την Arnaud Montebourg, Γαλλίδα υπουργό για την επανα-βιομηχανοποίηση, προέβη στην δήλωση ότι: «Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η προστασία της θαλάσσιας ζωής και του περιβάλλοντος, και δεν έχουμε καμία εγγύηση για αυτά» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Energa – Hellas Power: παράταση ηλεκτροδότησης για πρώην πελάτες



Παράταση στην ηλεκτροδότηση των πρώην πελατών των Energa και Hellas Power έδωσε η ΔΕΗ, καθώς τη Δευτέρα έληξε η πεντάμηνη προθεσμία για όσους από αυτούς δεν έχουν ακόμη υπογράψει συμβόλαιο με νέο προμηθευτή της επιλογής τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, η παράταση δίδεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για 3-4 μήνες, μέχρι να εξευρεθεί νέος προμηθευτής υπηρεσιών τελευταίου καταφυγίου και καθολικής υπηρεσίας. Τις υπηρεσίες αυτές καλύπτει σήμερα η ΔΕΗ.
Σημειώνεται ότι η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς πολλοί πρώην πελάτες των δύο εταιρειών, αν και έχουν εξοφλήσει το ειδικό τέλος ακινήτων αδυνατούν να υπογράψουν συμβόλαιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με νέο προμηθευτή, αφού οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν χορηγούν βεβαίωση εξόφλησης του τέλους. 
ΠΗΓΗ:/www.econews.gr

Παρακολούθηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου από ΕΠΑ Αττικής και Vodafone



H Vodafone και η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. (ΕΠΑ Αττικής) συνεργάζονται και παρέχουν στον καταναλωτή φυσικού αερίου στην Αττική την καινοτόμο υπηρεσία τηλεμέτρησης Smart Ecometer για την άμεση παρακολούθηση και ενημέρωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου. Η υπηρεσία τηλεμέτρησης φυσικού αερίου, είναι μία ολοκληρωμένη συνδρομητική υπηρεσία η οποία παρέχεται από την Vodafone και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ενημερώνεται, μέσω του Internet από μια ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα, αλλά και μέσω SMS, για την κατανάλωση φυσικού αερίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στην αγορά καυσίμων»



Την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς καυσίμων ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος από τη νέα κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κρίση και τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπισή της στον τομέα των καυσίμων, έπληξαν βαρύτατα την εθνική οικονομία, τους καταναλωτές και τον κλάδο των πρατηρίων υγρών καυσίμων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ