Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Αυξήθηκε η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ λόγω Λιβύης και Ιράκ


 

Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε για τέταρτο μήνα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, καθώς η επανεκκίνηση περισσότερων εγκαταστάσεων της Λιβύης και των υψηλότερων ιρακινών εξαγωγών αντιστάθμισαν την πλήρη συμμόρφωση άλλων μελών σε μια συμφωνία περικοπής εφοδιασμού υπό τον ΟΠΕΚ.

Ο 13μελής οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου άντλησε κατά μέσο όρο 24,59 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Οκτώβριο, σύμφωνα..

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

 


Κατά την προσφιλή τακτική των Κυβερνήσεων να δίνουν στην δημοσιότητα μέρος των μέτρων που θέλουν να επιβάλλουν , ώστε να μετρηθούν οι αντιδράσεις ή και να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη, έτσι και τώρα έβγαλαν αλλαγές στα εργασιακά επικαλούμενοι ότι «ο νόμος είναι πλέον ξεπερασμένος».

Έτσι φρόντισαν ή θέλουν να φροντίσουν να τον «εκσυγχρονίσουν» γυρνώντας..

Πόσο ακριβώς μειώθηκαν οι συντάξεις στη δεκαετία 2010-2020



 Το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα κατά την απελθούσα μνημονιακή δεκαετία αντιμετωπίσθηκε από τους δανειστές και τις ελληνικές κυβερνήσεις λανθασμένα και δογματικά. Αντιμετωπίσθηκε ως δημοσιονομική και όχι ως κοινωνικο-αναπτυξιακή συνιστώσα της οικονομικής πολιτικής.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό οι συγκεκριμένοι κοινωνικό-ασφαλιστικοί νόμοι που..

Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων - Έχετε τη γνώμη σας



Έχετε την άποψή σας για την ενίσχυση της κοινωνικής Ευρώπης και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να εκφράσετε την άποψή σας σχετικά με τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η επαγγελματική ασφάλεια και υγεία στον Ευρωπαϊκό Πυλώνα των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Περισσότερο από ποτέ, το COVID-19 έχει δείξει τη σημασία των ασφαλών και υγιών χώρων εργασίας για μια καλά λειτουργούσα κοινωνία. Είτε προστατεύει..

Ζήτηση πετρελαίου: Πού θα κάτσει η «μπίλια»




 Περαιτέρω πλήγμα στη ζήτηση πετρελαίου βλέπουν διεθνείς παίκτες του κλάδου της ενέργειας, δεδομένου ότι σε όλη την Ευρώπη χώρες επιβάλλουν εκ νέου μέτρα lockdown προκειμένου να επιβραδύνουν τους ρυθμούς εξάπλωσης της COVID-19.

Αν και οι εκτιμήσεις..

To βιοπλαστικό είναι εξίσου τοξικό με το παραδοσιακό πλαστικό

 


Το πλαστικό είναι ένας περιβαλλοντικός εφιάλτης. Η παραγωγή του εκπέμπει ρύπους που απειλούν την υγεία και θερμαίνουν τον πλανήτη και η διάθεσή του δεν είναι καλύτερη. Ελλείψει λειτουργικού παγκόσμιου συστήματος ανακύκλωσης, τα πλαστικά απόβλητα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής και αποτεφρωτήρες αποβλήτων που απελευθερώνουν τους ρύπους από το υλικό στην ατμόσφαιρα. Δέκα εκατομμύρια τόνοι πλαστικών καταλήγουν επίσης στον ωκεανό κάθε χρόνο, απελευθερώνοντας..

Προς έξαρση το λαθρεμπόριο στα ναυτιλιακά καύσιμα από προωθούμενη ρύθμιση του ΥΠΟΙΚ

 


Νέα διάταξη που προωθείται από το Υπουργείο Οικονομικών,  απειλεί να αναιρέσει κάθε μέτρο για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου ναυτιλιακών καυσίμων που έχει ληφθεί έως σήμερα. Αυτό σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, συμπληρώνοντας πως η ρύθμιση του ΥΠΟΙΚ θα αφήσει πρακτικά ανεξέλεγκτη τη διανομή του αφορολόγητου πετρελαίου- transit, καθώς αν εφαρμοστεί,  θα επιτρέψει στα πλωτά- εφοδιαστικά μέσα ανεξαρτήτου χωρητικότητας (αίρεται η μέγιστη χωρητικότητα των 2.500 κ.μ.) να αναγνωρίζονται ως φορολογικές αποθήκες και μάλιστα χωρίς..