Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Σωµατείο µας είχε πάντα τα θέµατα Υγιεινής και Ασφάλειας στην καθηµερινή του προσοχή και διεκδίκηση και δεν τα ανακάλυψε τώρα. Σε συνεργασία µε τις κατά τόπους Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας (ΕΥΑΕ) συζητούσαµε,προγραµµατίζαµε και θέταµε στην Εταιρεία µέσω των τριµηνιαίων συναντήσεων όλα τα θέµατα.

Φτάσαµε λοιπόν να προγραµµατίζουµε..

Χωρίς Βενζινοκίνητα Αυτοκίνητα το Παρίσι Μετά το 2030

Από το energia.gr
Οι δημοτικές αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν σήμερα ότι επιθυμούν να βάλουν τέλος στην κυκλοφορία βενζινοκίνητων οχημάτων στην πρωτεύουσα μέχρι το 2030 και στην κυκλοφορία οχημάτων ντίζελ το 2024, χωρίς ωστόσο να τα απαγορεύσουν, ώστε το Παρίσι να γίνει «μια πόλη με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Οι δημοτικές αρχές αυτής της μητρόπολης, στην οποία ζουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι, διευκρίνισαν πάντως ότι ..

Η Σαουδική Αραβία στρέφει το βλέμμα της στην Ινδία

Από το naftikachronika.gr
Η Saudi Aramco επιδιώκει την δημιουργία κοινοπραξιών με διυλιστήρια της Ινδίας με στόχο να επεκτείνει την παρουσία της στην χώρα, η οποία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη στην κατανάλωση πετρελαίου παγκοσμίως.

Ο CEO της Saudi Aramco, Amin Nasser, σε δηλώσεις του πρόσφατα στο India Energy Forum στο Νέο Δελχί ανέφερε ότι..

Think tank για το νομοθετικό πλαίσιο για τους υδρογονάνθρακες φτιάχνει η ΕΔΕΥ

Από το energypress.gr
Στη σύσταση μιας Δεξαμενής Σκέψης (Think Tank), με σκοπό τη διαμόρφωση προτάσεων για την αναμόρφωση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον τομέα των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα προχωρά η ΕΔΕΥ.

Η πρόθεση αυτή είχε διατυπωθεί στην τελευταία ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥ ήδη από τον Ιούνιο του 2017.

Το επόμενο διάστημα, η ΕΔΕΥ θα απευθύνει ..

Τι έκπληξη: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο απ' όλους τους Ευρωπαίους (και πληρώνονται λιγότερο)

Από το pronews.gr
Έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζεται ο μέσος όρος εργασίας την εβδομάδα στην Ευρώπη δημιούργησε ο γλωσσολόγος και μαθηματικός Jakub Marian.

Δεδομένου ότι περιλαμβάνει εργαζομένους με μερική απασχόληση, οι αριθμοί είναι χαμηλότεροι από τις 40 ώρες που πολλοί υπάλληλοι γραφείου συμπληρώνουν κάθε εβδομάδα.

Τα στοιχεία είναι τα πιο πρόσφατα από τον ΟΟΣΑ, τα οποία έδειξαν τις συνολικές ώρες εργασίας ανά εβδομάδα σε κάθε χώρα. 

Σύμφωνα με ..

Μείζονα κρίση ετοιμάζει η Τουρκία: Αγόρασε γεωτρύπανο από τη Ν.Κορέα και αρχίζει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ!

Από το pronews.gr
H Τουρκία ετοιμάζεται να προκαλέσει μείζονα κρίση καθώς αγόρασε γεωτρύπανο από την Νότιο Κορέα ώστε στην αρχή του νέου έτους να ξεκινήσει γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ!

«Το πρώτο δικό της γεωτρύπανο αγόρασε η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου Τουρκίας (TPAO) από τη Νότιο Κορέα και αρχές του 2018 θα..

Περισσότεροι από Μισό Εκατομμύριο οι Πρόωροι Θάνατοι Λόγω Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στην Ευρώπη Κάθε Χρόνο

Από το energia.gr
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, η ρύπανση της ατμόσφαιρας εξακολουθεί, παρά τη μικρή βελτίωση της ποιότητας του αέρα, να προκαλεί περισσότερους από 500.000 πρόωρους θανάτους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Είναι ενθαρρυντικό ότι παρατηρούμε πως..

Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Η οριστική απόφαση για την πώληση του ΔΕΣΦΑ θα εξαρτηθεί από το τίμημα

Από το energypress.gr
Τα Ελληνικά Πετρέλαια αναζητούν τίμημα "τουλάχιστον αντίστοιχο" της προηγούμενης προσφοράς των 400 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ, αναφέρει ο αναπληρωτής CEO της εισηγμένης, Ανδρέας Σιάμισιης σε συνέντευξή του στο Reuters. 

"Πρέπει να εκτιμήσουμε τις κυρίαρχες τάσεις στην αγορά σήμερα και θα περιμέναμε να πετύχουμε τίμημα αντίστοιχο της προηγούμενης συμφωνίας" ανέφερε ο κ. Σιάμισιης. 

Εχουμε αποφασίσει..