Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Οι μεγάλες επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα, τα private equities, οι κρατικές πετρελαϊκές και στο βάθος ο OPEC



 


Η συστηματική πίεση που ασκούν τα τελευταία χρόνια οι διάφορες οργανώσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και μάχονται την κλιματική αλλαγή και οι επενδυτές που έχουν κάνει το ESG την κυρίαρχη επενδυτική τάση, έχει αναγκάσει σχεδόν όλες τις εισηγμένες σε χρηματιστήρια επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εξόρυξη, επεξεργασία και πώληση των..

ΟΗΕ: Οι G20 απομακρύνονται από το στόχο για το Κλίμα - Περισσότερα ορυκτά καύσιμα το 2030

 



Απομακρύνονται από το στόχο για το Κλίμα και τη Συμφωνία του Παρισιού που υπέγραψαν το 2015, οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου, καθώς το 2030 θα παράξουν υπερδιπλάσια ποσότητα άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου απ΄ ότι είχαν συμφωνήσει για την προστασία του πλανήτη.

Αυτό αναφέρει έκθεση..

ΣΕΕΠΕ: Έως και € 90 εκατ. Ετησίως το Κόστος για τους Καταναλωτές από τις “Πειραγμένες” Αντλίες Καυσίμων

 




Στα 50-90 εκατ. ευρώ ετησίως εκτιμάται η απώλεια των καταναλωτών από τις ελλιπείς παραδόσεις καυσίμων σε πρατήρια με "πειραγμένες" αντλίες, ενώ άλλα 100-150 εκατ. ευρώ είναι η απώλεια εσόδων του Δημοσίου από την παράνομη..

Ανακοίνωση για Ημερίδα ΠΣΕΕΠ για Αιμοδοσία 01/11/21

 

 

READY4H2: Μια νέα πρωτοβουλία για το υδρογόνο από εταιρείες διανομής αερίου 13 ευρωπαϊκών χωρών - Ελληνική παρουσία από την ΔΕΔΑ

 


Οι Εταιρίες Διανομής Αερίου 13 ευρωπαϊκών χωρών, στηριζόμενες στην τεχνογνωσία και τις εμπειρίες τους σχετικά  με το Υδρογόνο ως ανανεώσιμου αερίου καυσίμου, αποφάσισαν να συστήσουν την Πρωτοβουλία "Ready4H2" («Έτοιμοι για Υδρογόνο»), προκειμένου να προτείνουν μία κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση για τους τρόπους με τους ..

Νέα έκθεση προειδοποιεί για τη βιωσιμότητα των νέων μονάδων αερίου στην Ελλάδα - Πολλές κινδυνεύουν να "ναυαγήσουν" μετά το 2030

 



Το φυσικό αέριο έχει βαπτιστεί ως το μεταβατικό καύσιμο για την ενεργειακή μετάβαση μέχρι οι ΑΠΕ, η αποθήκευση και το υδρογόνο να μπορέσουν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της ηλεκτροπαραγωγής. Στη χώρα μας ήδη λειτουργούν σύγχρονες μονάδες αερίου που εδώ και μερικά χρόνια καλύπτουν το μεγαλύτερο μερίδιο, ενώ σχεδιάζονται ..

Η αλήθεια για το “φυσικό” αέριο, vol. I


 


Όταν ονομάζεις κάτι “φυσικό” (κι ας μην είναι, όπως στην περίπτωσή μας), προκαλείς θετικούς συνειρμούς σχετικά με αυτό στο μυαλό του κόσμου. Αυτό συμβαίνει και με το ορυκτό αέριο, γιατί κάτι που απαιτεί την ίδια διαδικασία εξόρυξης όπως το πετρέλαιο, μόνο φυσικό δεν είναι. Τα οικοσυστήματα δέχονται