Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Αμπού Ντάμπι: Πώληση μονάδων πετρελαίου στη Βόρεια Αμερική σχεδιάζει η Taqa

Από το worldenergynews.gr
Η κρατική εταιρεία Abu Dhabi National Energy Co  γνωστή και ως Taqa, η οποία επενδύει σε μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο εξωτερικό  σχεδιάζει  να πουλήσει πηγάδια, που έχουν υψηλό κόστος, στη Βόρεια Αμερική, μετά τις απώλειες ρεκόρ 5,2 δισεκατομμύρια $ που σημείωσε το  περασμένο έτος.

Σύμφωνα με το Bloomberg μετά από ένα διετές πρόγραμμα για τη μείωση του κόστους, οι επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου  της Taqa στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη έχουν «θετικές ταμειακές ροές,» δήλωσε ο Saeed Al Hamad Dhaheri, Chief Operating Officer της εταιρείας.

Η Taqa σχεδιάζει να επενδύσει..

Η σεισμική δραστηριότητα στις περιοχές των γεωτρήσεων απασχολεί την αλβανική κυβέρνηση

Από το energypress.gr
Μέτρα για τη μελέτη του φαινομένου της σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφεται σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται γεωτρήσεις για την εξόρυξη υδρογονανθράκων παίρνει η κυβέρνηση της Αλβανίας.

Χαρακτηριστική περίπτωση εκδήλωσης του συγκεκριμένου φαινομένου αποτελεί η περιοχή όπου βρίσκονται οι πετρελαιοπηγές στην Zharrëz Fier στην κεντρική Αλβανία.

Όπως ανέφερε ..

24 "μελέτες" για "ηλεκτρισμό από 100% ΑΠΕ" απορρίπτονται "άνευ επαίνων", φυσικά και των WWF - Greenpeace.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Την τελευταία διετία έχουν εμφανιστεί "διάφοροι περίεργοι να πετούν σαπουνόφουσκες" πως ένας κόσμος με 100% ηλεκτρισμό από ΑΠΕ είναι "εδώ και τώρα" εφικτός. Ανάμεσά τους και οι γνωστές βρώμικες ΜΚΟ, που πρότειναν δικά τους σενάρια. Τώρα ωστόσο έρχεται η ώρα της κριτικής των ανοησιών τους απ' το δικό τους "στρατόπεδο", καθώς στο Open Access επιστημονικό περιοδικό Renewable and Sustainable Energy Reviews, (Τόμος 76, Σεπτέμβριος 2017, Σελίδες 1122–1133), δημοσιεύεται η εργασία "Burden of proof: A comprehensive review of the feasibility of 100% renewable-electricity systems" και κυριολεκτικά ξετινάζει όλες τις ανοησίες που έχουν γραφεί.

Οι συγγραφείς της εργασίας δεν προέρχονται απ' την πληθώρα των επιστημόνων που αμφισβητούμε και δεν δεχόμαστε τις απόψεις του IPCC του ΟΗΕ, απόψεις που βασίζονται σε μη επαληθεύσιμα μαθηματικά μοντέλα. Αντίθετα, πρόκειται για επιστήμονες από Αυστραλία & ΗΠΑ, που έχουν δημοσιεύσει πολλές εργασίες υποστηρίζοντας τη θεωρία της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης. Και είναι "ωραίο" πως ξεκινούν την εργασία τους παρουσιάζοντας, με πολύ προσεγμένες διατυπώσεις, ασύνδετα μεταξύ τους γεγονότα,..

Η Eni κλείνει μονάδα επεξεργασίας πετρελαίου στη Νότια Ιταλία

Από το worldenergynews.gr
Η ιταλική εταιρεία Eni ανακοίνωσε την Τρίτη 18/4/2017 ότι έχει αποφασίσει να κλείσει προσωρινά μια μονάδα επεξεργασίας που εξυπηρετεί το μεγαλύτερο εγχώριο τομέα πετρελαίου στη νότια Ιταλία μετά από αίτημα των τοπικών αρχών.
Το κλείσιμο του κέντρου του πετρελαίου στον τομέα Val d'Agri έγινε μετά από αίτημα της περιφερειακής κυβέρνησης της Basilicata καθώς  υπήρξαν διαρροές από τις δεξαμενές αποθήκευσης στο χώρο.
Το κέντρο βρίσκεται..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Χθες 18/04/17 πραγµατοποιήθηκε τακτικό ∆.Σ ΠΣΕΕΠ όπου συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για µία σειρά θεµάτων.

Barkindo (ΟΠΕΚ): Στις 25 Μαΐου θα αποφασίσουμε προς το συμφέρον παραγωγών και καταναλωτών

Από το worldenergynews.gr
Μεγαλύτερη συμμόρφωση στη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου τον Μάρτιο του 2017 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο δήλωσε σήμερα (19/4) ότι δείχνουν τα στοιχεία ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Μπαρκίντο.

Ο νιγηριανός αξιωματούχος σε ομιλία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπενθύμισε, ότι όλες οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, έχουν δεσμευτεί, να μειωθεί ο όγκος των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου κάτω από το μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας και να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην αγορά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να ..