Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΕΚΟ: Στηρίζει τους Πολίτες και τη Δράση «Μένουμε Σπίτι»

Από το energia.gr
Η ΕΚΟ ανταποκρινόμενη στις απαιτητικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και με πρωταρχική της μέριμνα να βρίσκεται πάντα δίπλα σε όλους τους πολίτες, τους δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με μειωμένη τιμή κατά 5%, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ελληνικής τράπεζας. Επιπλέον, με τη χρήση πιστωτικής κάρτας που έχει εκδοθεί από ελληνική τράπεζα, η εξόφληση της..

Vitol: Δυναμική είσοδος στην τροφοδοσία ναυτιλιακών καυσίμων

Από το naftikachronika.gr
Ένας από τους σημαντικότερους commodity traders παγκοσμίως, η Vitol, προχώρησε στην εξαγορά της Sinanju Tankers Holdings, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά της τροφοδοσίας πλοίων με καύσιμα, με σκοπό τη διείσδυσή της στη μεγάλη αγορά της Σιγκαπούρης.

Με την εν λόγω συμφωνία, η Vitol προχωρά..

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ

Από το inegsee.gr
Αυτή την περίοδο, της νέας κρίσης που δημιούργησε ο κορωνοϊός, η κοινωνική οικονομία με τους φορείς της μπορεί, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να συνεισφέρει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και γενικά στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Αναμφίβολα, οι αναμενόμενες σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις φέρνουν στο προσκήνιο την κοινωνική και αλληλέγγυα..

Η μητέρα όλων των ναυλαγορών… απογειώνει τα δεξαμενόπλοια

Από το capital.gr
Έως και 200 υπερδεξαμενόπλοια, ή περίπου το 25% του παγκοσμίου στόλου των Very Large Crude Carrier (VLCC), όπως λέγονται, εκτιμάται πως μπορεί να ναυλωθούν το επόμενο διάστημα σαν πλωτές αποθήκες αργού πετρελαίου καθώς η Σαουδική Αραβία με την απόφαση της να πλημμυρίσει τον κόσμο πετρέλαιο και να ρίξει σε ιστορικά χαμηλά τις τιμές του πετρελαίου έχει αλλάξει την εικόνα της αγοράς.

Η αυξημένη ζήτηση αποθήκευσης αργού υπό..

Κίνα: Η κυβέρνηση εξετάζει αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου λόγω της κατάρρευσης στις τιμές

Από το bankingnews.gr
Την αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου εξετάζει η κυβέρνηση της Κίνας, συμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, λόγω της κατάρρευσης που έχει σημειωθεί στις τιμές του «μαύρου χρυσού» γεγονός που καθιστά οικονομικότερη την αγορά βαρελιών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματα, το Πεκίνο ζήτησε από τις κυβερνητικές υπηρεσίες να..

Βουλγαρία: Μείωση Έως και 80% Προκάλεσε στην Κατανάλωση Καυσίμων η Κρίση του Κορωνοϊού

Από το energia.gr
Μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, η οποία στις μικρές πόλεις ανέρχεται έως και 80% εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο σύνδεσμος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων της Βουλγαρίας

Από την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Βουλγαρία (στις 13 Μαρτίου), η κατανάλωση καυσίμων μειώθηκε..

Οι επιδιώξεις και τα ρίσκα της στρατηγικής των Σαουδαράβων στον πόλεμο τιμών του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Ο πιο σκληρός μήνας αναμένεται να είναι ο Απρίλιος για την παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου. Ήδη περισσότερο από το 65% της βιομηχανίας έχει καταρρεύσει λόγω του κορωνοιού. Το σενάριο των 20 δολ/βαρέλι ανήκε στην σφαίρα της φαντασίας, πριν από λίγους μήνες. Σήμερα, όμως εξετάζεται και αυτό των 10 δολ./βαρέλι., σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το CNBC.

H κερδισμένη προσεχώς Σαουδική Αραβία

Μάλιστα, λέγεται πως η Σαουδική Αραβία θα είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Συναδέλφισσες-οι,

Ο μήνας Μάρτιος του 2020 ήταν ένας πολύ δύσκολος μήνας που τα είχε όλα: Διοικητικούς και Οικονομικούς απολογισμούς του ΠΣΕΕΠ και του ΤΑΑΤ, Διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΣΣΕ και τον ΕΚ, αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και διαχείριση της κρίσης (της πανδημίας) μετά και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση μετά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Σαν υπεύθυνη παράταξη η Δύναμη Ανατροπής, αναγνωρίζοντας ..

Τα πρώτα θύματα από τον πόλεμο των τιμών του πετρελαίου - Η "επανάσταση" του "shale oil" στην εποχή του κορωνοϊού

Από το energypress.gr
Σε ένα αγώνα με τον χρόνο φαίνεται πως εξελίσεται η αγορά πετρελαίου τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους παίκτες της αγοράς με το κρίσιμο ερώτημα να συμπυκνώνεται στα εξής: Ποιος θα είναι εδώ την επόμενη μέρα της κρίσης και με ποιους όρους. Σημειωτέον ότι το εν λόγω ερώτημα δεν αφορά μονάχα την παγκόσμια αγορά πετρελαίου και την ενεργειακή αγορά αλλά ευρύτερα την οικονομία και ιδίως τους σημαντικούς κλάδους αυτής, όπου και ο ανταγωνισμός μεταξύ των παικτών οξύνεται θεαματικά.

Ήδη η αγορά πετρελαίου μετράει..