Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η βιομηχανία των Βαλκανίων δίνει ραντεβού στο 4ο Balkans Oil & Gas Summit


Έχοντας λάβει την επίσημη υποστήριξη από όλες τις Βαλκανικές κυβερνήσεις, το 4ο Balkans Oil & Gas Summit αποτελεί τον πιο αξιοσημείωτο θεσμό στην Βαλκανική χερσόνησο. Από το 2012, το Συμπόσιο παραγματοποιείται κάθε χρόνο από την IRN στη χώρα.

Φέτος, η IRN θα συμπεριλάβει στην τριημερή ατζέντα της συνόδου θέματα σχετικά με την εξορυξη υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα και την Αδριατική. Την τρίτη μέρα της συνεδρίασης θα...

Καλιφόρνια: πότε και γιατί έφτασαν οι τιμές του ηλεκτρικού στα ουράνια;


Η Καλιφόρνια έγινε παγκοσμίως διάσημη το 2000-2001 για τα παρατεταμένα μπλακ άουτ, που βίωσε όταν η παραγωγή δεν έφτανε να καλύψει τη ζήτηση και αφού πρώτα οι τιμές του ηλεκτρικού εκτινάχθηκαν κατά 800% μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου 2000. Οι, ιδιώτες βεβαίως-βεβαίως, παραγωγοί ενέργειας απέσυραν εργοστάσια για "συντήρηση" την περίοδο αυξημένης ζήτησης, προκειμένου να επηρεάσουν τις τιμές του ηλεκτρικού προς τα πάνω. Η περιορισμένη χωρητικότητα των δικτύων υψηλής τάσης σε συνδυασμό με το ρυθμιστικό πλαίσιο επέτρεψαν την πλήρη χειραγώγηση της αγοράς από "επενδυτές" με τα "όμορφα" ονόματα "Fat Boy", "Death Star", "Forney Perpetual Loop", "Ricochet", "Ping Pong", "Black Widow", "Big Foot", "Red Congo", "Cong Catcher" and "Get Shorty". Τότε εμφανίστηκε κι ο όρος "Megawatt laundering", ανάλογος του "Μoney laundering", που είναι βεβαίως το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος".

Τα μαθήματα απ' την Καλιφόρνια έκαναν το γύρο του κόσμου, καθώς δεν είναι μικρό πράγμα να μένει από ρεύμα μια απ' τις μεγάλες βιομηχανικές περιοχές του κόσμου, που φιλοξενεί και τη φημισμένη Silicon Valley, την κοιτίδα της βιομηχανίας των υπολογιστών. Θέλοντας να λύσει τα προβλήματα και να διατηρήσει την τεχνολογική πρωτοπορία η Καλιφόρνια στράφηκε προς...

Στον αέρα η μισθοδοσία των εργαζόμενων

Στον αέρα η μισθοδοσία των εργαζόμενων
Μετά τις καταγγελίες συνδικαλιστών ότι λόγω της «τραπεζικής αργίας» μικρομεσαίοι και βιοτέχνες κυρίως θέτουν τους εργαζόμενούς τους σε διαθεσιμότητα ακόμη και σε «υποχρεωτική άδεια» το Υπουργείο Εργασίας γνωστοποιεί ότι δε θα γίνουν αποδεκτές παράνομες ενέργειες στην αγορά εργασίας με πρόσχημα τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Πολλοί εργοδότες επίσης σύμφωνα και με επίσημες καταγγελίες προς το ΣΕΠΕ έχουν...

Τι μπορεί να κάνει ένας Έλληνας με 60 ευρώ την ημέρα

Πως ορίστηκε το πλαφόν του capital control στα 60 ευρώ και ποιες ανάγκες μπορούν να καλύψουν οι Έλληνες πολίτες
Η τρομοκρατία των ΑΤΜ συνεχίζεται ακάθεκτη. Χθες από νωρίς το μεσημέρι δελτία ειδήσεων και sites «ενημέρωναν» τον ελληνικό λαό πως ετοιμάζεται να ισχύσει κατώτερο πλαφόν στις αναλήψεις των ΑΤΜ.

Το capital control ήταν το αντικείμενο συζήτησης του κ. Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη. Το πλαφόν αναμενόταν να πέσει στα τάρταρα, με πηγές να αναφέρουν ότι κατεβαίνει στα 40 με επικρατέστερη εκδοχή τα 20 ευρώ ημερησίως.

Όπως κάθε τρομοκρατική είδηση των τελευταίων ημερών έτσι κι αυτή δεν ίσχυε. Χθες το βράδυ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΗΡΘΕ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Να δοθεί εντολή σε πρατήρια των ΕΛΠΕ, Motor Oil να δίνουν πετρέλαιο στα φορτηγά, ζητούν οι μεταφορείς



Να δοθεί εντολή στα πρατήρια που ανήκουν στα ΕΛΠΕ και στην MOTOR OIL να εφοδιάζουν τα φορτηγά Δημόσιας Χρήσης με πετρέλαιο, με την εγγύηση του κράτους, ζητά το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, ο κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ., αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών, με ορατό τον κίνδυνο «λουκέτου» στις Εμπορευματικές Μεταφορές.


Ωστόσο, με στόχο την...

Σεισμοί τραντάζουν τη Γη λόγω των σπασμένων πάγων της Γροιλανδίας


Σεισμικές δονήσεις προκαλεί η κατάρρευση πάγων από τους παγετώνες της Γροιλανδίας όπως έδειξε μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science.

Επιστήμονες μελέτησαν την εξέλιξη του παγετώνα Χέλχαϊμ, ενός από τους μεγαλύτερους στο παγοκάλυμμα της Γροιλανδίας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τον...

ΤΟ ΕΚΕΔΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Site Logo
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα μας, θεωρεί υποχρέωσή του να συστήσει ψυχραιμία προς όλους, έτσι ώστε ο λαός μας βήμα- βήμα να κάνει ότι ακριβώς χρειάζεται.

Επίσης, επισημαίνουμε σε όλους αυτούς που τέτοιες στιγμές τις θεωρούν ευκαιρία για να βάλουν σε εφαρμογή ιδιοτελείς σκοπούς , που στόχο έχουν τον πλουτισμό τους θα μας βρουν απέναντί τους.

Όπως και οι επιχειρήσεις οφείλουν να αντιμετωπίσουν με νηφαλιότητα την κατάσταση και να μην προβούν σε πράξεις απέναντι στους εργαζόμενους που θα επιτείνουν την αβεβαιότητα.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής θα ανταποκρίνεται σε ότι από τα παραπάνω καλείται να αντιμετωπίσει, συμβάλλοντας στην ηρεμία που χρειάζεται αυτήν την στιγμή ο τόπος.


ΠΗΓΗ:ekeda.gr