Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Νεκροταφείο αφισών της πάλαι ποτέ αριστεράς... Άραγε, ήταν ποτέ αριστερά;



ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

ΔΕΗ:Εκτός πραγματικότητας οι εκθέσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Από το capital.gr
Νέες προοπτικές ανοίγονται για τους επιστήμονες που παρακολουθούν το θερινό σχολείο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα "Ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας", με την υποστήριξη και χρηματοδότηση και της ΔΕΗ.

Όπως ανακοίνωσε η Μαρία Τολάκη, επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας Εργασίας της ΔΕΗ, με μια μικρή επιμήκυνση στην διάρκεια των σπουδών του σχολείου, οι απόφοιτοί του θα μπορούν να φέρουν την πιστοποίηση του "μηχανικού ασφάλειας", τίτλου απαραίτητου στον ανταγωνισμό της αγοράς εργασίας. Η υγεία και η ασφάλεια αποτελεί προνομιακό πεδίο για την ΔΕΗ, σημείωσε η κ. Τολάκη, και στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης "στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες φορέων όπως του πανεπιστημίου με την λειτουργία του θερινού σχολείου".

Το θερινό σχολείο παρακολούθησαν 43 επιστήμονες, από γιατρούς και νοσηλευτές έως μηχανικούς και περιβαλλοντολόγους που θέλουν να εξειδικευθούν σε θέματα ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας καθηγητής Αντώνης Τουρλιδάκης, δήλωσε ότι..

Ο εγκληματίας επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος; Στον ηλεκτρισμό, μάλλον ναι ...

Από το greeklignite.blogspot.gr
Η φράση του τίτλου υπήρχε από παλιά στα αστυνομικά μυθιστορήματα και τη θυμήθηκα όταν είδα το προχθεσινό "τουιτάρισμα" του νέου αρχηγού της ΝΔ. Πρωί-πρωί δεν είχε κάτι άλλο να συνεισφέρει στο δημόσιο λόγο και το ξεφούρνισε: "Η Ελλάδα πρέπει αμέσως να μπει σε τροχιά σταδιακής απεξάρτησης από τον λιγνίτη", για να συνεισφέρει στην υπόθεση της υποτιθέμενης "κλιματικής αλλαγής".

Τα σχόλια που ακολουθούν είναι..

Ρεκόρ μηνιαίας παραγωγής πετρελαίου για την Petrobras

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρεκόρ μηνιαίας παραγωγής πετρελαίου για την Petrobras
Από το naftikachronika.gr
Η Petrobras παρήγαγε κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου 2,9 εκ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα, καταγράφοντας ρεκόρ μηνιαίας παραγωγής της τάξης των 87 εκ. βαρελιών. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2015, με μέσο όρο παραγωγής 2,88 εκ. βαρέλια ανά ημέρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο βραζιλιάνικος πετρελαϊκός κολοσσός, η παραγωγή πετρελαίου το μήνα Ιούνιο ήταν κατά 2% αυξημένη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Ειδικότερα από το..

Ρωσία: Τρεις νεκροί από φωτιά σε μονάδα πετρελαϊκής εταιρίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρωσία: Τρεις νεκροί από φωτιά σε μονάδα πετρελαϊκής εταιρείας
Από το cnn.gr
Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και ακόμα δύο τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο σε μονάδα υδρογονοπυρόλυσης της εταιρίας πετρελαίου Bashneft, στα Ουράλια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Bashneft, τρία άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. Η εταιρία ενημέρωσε επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος οικολογικής καταστροφής στην περιοχή.