Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΕΛΠΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από το voria.gr
Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία από το ζήτημα της δυσοσμίας στο Κορδελιό τονίζουν τα ΕΛΠΕ, σχολιάζοντας τις σημερινές ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τη μελέτη που υλοποιείται από το ΑΠΘ και την καθηγήτρια Κωνσταντινή Σαμαρά (δείτε εδώ).

«Αναμένουμε να λάβουμε και επισήμως  γνώση, όπως έχουμε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ

Από το poenergias.gr
Είναι αδιανόητα για τους εργαζόμενους και για τον Ελληνικό λαό συνολικά , όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία δέκα χρόνια στη χώρα μας .
Η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί κατά γράμμα τις μνημονιακές δεσμεύσεις για τηνΙδιωτικοποίηση όλου του πλούτου της χώρας .
Συνεχίζει την πώληση και των Εταιρειών Ενέργειας στα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


           
                    ΚΑΛΕΣΜΑ για ΑΓΩΝΑ σε ΟΛΟΥΣ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του ΚΛΑΔΟΥ

                                         ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την ΠΩΛΗΣΗ της ΔΕΠΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας καταγγέλλει στους εργαζόμενους την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τον Δεκέμβρη του 2018 ιδιωτικοποίησε το εθνικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου της χώρας (66% του ΔΕΣΦΑ πέρασε στη σύμπραξη Snam) και δρομολογεί, με νομοσχέδιο που φέρνει στη βουλή στις 28 Φλεβάρη 2019, νέο διαχωρισμό της ΔΕΠΑ ώστε..

Η Επίμονη Παρουσία των Υδρογονανθράκων στην Ενεργειακή Μετάβαση

Από το energia.gr
Καθώς η κλιματική αλλαγή και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της τείνουν να κυριαρχήσουν στην χάραξη ενεργειακής πολιτικής, έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι τόσο το πετρέλαιο όσο και το φυσικό αέριο πρόκειται σύντομα να εκλείψουν από το ενεργειακό μίγμα των περισσότερων κρατών, με τις ενεργειακές μας ανάγκες πολύ σύντομα να καλύπτονται αποκλειστικά από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Είναι δε τόσο διαδεδομένη αυτή η άποψη, ώστε σε ορισμένα κράτη -συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος- όψιμοι περιβαλλοντολόγοι να φωνάζουν..

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ


                                                                 Α Π Ε Ρ Γ Ο Υ Μ Ε


Συνάδελφοι,

Σε υλοποίηση της ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΠΣΕΦΑ, που
πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, προχωράμε στην πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 με αίτημα τον άμεσο ορισμό συνάντησης της Διοίκησης της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΦΑ και την ενημέρωσή μας για την άμεση..

Στάση εργασίας την Παρασκευή από ΣΕΔΕΣΦΑ

Από το energypress.gr
Σε στάση εργασίας την Παρασκευή προχωρά το σωματείο ΣΕΔΕΣΦΑ από τις 8 ως τις 12 το πρωί.

Ταυτόχρονα, σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στον ΔΕΣΦΑ καταγγέλλουν δημόσια : 

Θα είμαστε όλοι εκεί για τον μικρό Δημήτρη!!!

Από το beneas13.blogspot.com
Υψίστης σημασίας φιλανθρωπικός αγώνας, για μια τεράστια μάχη που δίνει απεγνωσμένα αυτές τις μέρες σε νοσοκομείο της Ιταλίας για τη ζωή του ένα μικρό παιδί, προγραμματίστηκε και θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Στάδιο της Ελευσίνας.

Έπειτα από πρωτοβουλία πολιτών και βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ελευσίνας μ’ επικεφαλής τη μεγάλη δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου Γιάννη Καλλιτζάκη, ορίστηκε φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην ομάδα των ALL STARS της Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, που στελεχώνεται από τα περισσότερα αστέρια των πρωταθλητών Ευρώπης..

Ολο το νομοσχέδιο για τη ΔΕΠΑ: Τι αποσχίζεται, ποιοι αποκλείονται από τη διεκδίκηση των Υποδομών, τι ισχύει με προσωπικό

Από το energypress.gr
Τον αποκλεισμό εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη παραγωγή ή προμήθεια αερίου και ηλεκτρισμού στην Ελλάδα από τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον έλεγχο και να ασκήσουν οποιοδήποτε δικαίωμα στη ΔΕΠΑ Υποδομών, προβλέπει το νομοσχέδιο για τον εταιρικό μετασχηματισμό της επιχείρησης, το οποίο κατατίθεται μεθαύριο Πέμπτη στη Βουλή. 

Σύμφωνα με το κείμενο του σχεδίου νόμου που έχει στα χέρια του το "Energypress" διευκρινίζονται αναλυτικά οι περιορισμοί που..

Κοψοχρονιά κινδυνεύει να πουληθεί η ΔΕΠΑ με επιδείνωση αποτελεσμάτων και απώλεια μεγάλων βιομηχανικών πελατών

Από το worldenergynews.gr
Με σημαντική πτώση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, η ΔΕΠΑ οδεύει προς μια ιδιωτικοποίηση η  οποία δημιουργεί τις προϋποθέσεις είτε για τη μη εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος είτε για την υποβολή εξαιρετικά χαμηλών προσφορών. 

Σε ότι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΠΑ πρέπει να σημειωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο του 2018 με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία, τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα κέρδη του ομίλου κατέγραψαν σημαντική..