Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Οι εξαγωγές μαζούτ της Ρωσίας στη Φουτζάιρα των ΗΑΕ αναμένεται να αυξηθούν τον Μάιο

 




(Reuters) - Οι αφίξεις  ρωσικού  μαζούτ στον κόμβο  πετρελαίου   των  ΗΑΕ Φουτζέιρα πρόκειται να εκτιναχθούν απότομα σε περίπου 2,5 MM βαρέλια αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με στοιχεία, σε ένδειξη ότι οι ροές  ρωσικού  πετρελαίου  και διυλισμένων προϊόντων απομακρύνονται από την Ευρώπη.

Οι αφίξεις τον Μάιο είναι περίπου 125% υψηλότερες από τα επίπεδα..

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΣΕ

 




Όπως είναι γνωστό, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Είπαμε και λέμε, ότι έγινε πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ μικρή. Αναντίστοιχη με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων που βιώνουν πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδίως αυτοί που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό λόγω της μεγάλης κρίσης που έχει εκτινάξει και τον πληθωρισμό στα ύψη.

Επιχειρούμε, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, από την οποία όμως έχει αφαιρεθεί νομοθετικά η δυνατότητα..

Νέο ενεργειακό σοκ: Εμφανίστηκε βακτήριο που «τρώει» τα καύσιμα στο ρεζερβουάρ

 


Άγνωστο παραμένει το 99% των μικροβίων των τρισεκατομμυρίων ειδών βακτηρίων, πρωτόζωων και μυκήτων (χωρίς τους ιούς) που κατοικούν στη Γη, σύμφωνα με έρευνα με επικεφαλής τον Kenneth J. Locey του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Rush (Σικάγο) η οποία δημοσιεύτηκε σε Διεθνή Οργανισμό πριν από έξι χρόνια.

Οποιαδήποτε έρευνα..

Ολίγα τινά περί Ελληνικών Πετρελαίων και Motor Oil (από τον ΟΑΚ)



Εδώ και δύο χρόνια μιλάμε για ΜΟΗ και ΕΛΠΕ εξηγώντας στον κόσμο ότι οι δύο εταιρίες κερδίζουν χρήματα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο από 2 ΠΡΑΓΜΑΤΑ. 

1.       Την διαχείριση και αποτίμηση των αποθεμάτων τους. Κοινώς, όταν ..

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 







H μελέτη διερευνά τους παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία της υποκειμενικής αίσθησης της ευτυχίας των εργαζομένων και των πολιτών. Τα αποτελέσματά της εκτείνουν την έννοια της ευτυχίας πέρα από αυτό το ύψιστο, αυταπόδεικτο αγαθό ‒για την ανακάλυψη τoυ οποίου οι ψυχολόγοι, οι οικονομολόγοι και άλλοι επιστήμονες και εμπειρογνώμονες της ευτυχίας επαίρονται συχνά‒, καθώς η μελέτη, μέσω διευρυμένης..

ΕΛΠΕ: Ανεβάζουν ταχύτητα στις ΑΠΕ - Τον Ιούνιο κλείνει η συναλλαγή της ΔΕΠΑ Υποδομών – Ακολουθεί το μέρισμα

 


Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται το κλείσιμο της συναλλαγής για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas όπως ανέφερε η διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσματα του α τριμήνου. Κατά συνέπεια το έκτακτο μέρισμα για τους μετόχους του ομίλου αναμένεται να καταβληθεί εντός του δεύτερου μισού του έτους, εκτίμησε..

Τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια επωφελούνται από τις έκτακτες ανακοινώσεις αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ

 




(Reuters) - Τουλάχιστον τρία πλοία που μεταφέρουν αργό πετρέλαιο από αποθέματα έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ απέπλευσαν για την Ευρώπη τον Απρίλιο καθώς τα διυλιστήρια εκεί προσπαθούσαν να αντικαταστήσουν τις προμήθειες ρωσικού αργού, σύμφωνα με στοιχεία των..

Αλλού ψάχναμε για υπερκέρδη, αλλού εμφανίστηκαν.

 



-- Αλλού ψάχναμε για υπερκέρδη, αλλού εμφανίστηκαν. Ο λόγος για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου των ΕΛΠΕ, με τα κέρδη τους να εκτοξεύονται στα ύψη, με τις στρεβλώσεις που έχει δημιουργήσει η ενεργειακή κρίση, καθώς, μεταξύ άλλων, η μέση τιμή του brent έκανε άλμα από τα 61 δολάρια στα 97 δολ. το βαρέλι. Έτσι, αυξήθηκε θεαματικά η λογιστική αξία των αποθεμάτων αργού πετρελαίου και προϊόντων που..