Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ «ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ…ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ…

Από το gsee.gr
Σε Δελτίο Τύπου του Π.Α.ΜΕ, κομματικού βραχίονα του ΚΚΕ, αναφέρεται ότι «Με μια αιφνιδιαστική και πειθαρχημένη κίνηση τις πρώτες πρωινές ώρες οι δεκάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ, μαζί με συνδικαλιστές από συνδικάτα όλης της χώρας έκαναν φύλλο και φτερό τα μαφιόζικα σχέδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που είχε μετατρέψει το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου σε ένα σφραγισμένο φρούριο». Ακολούθησαν δηλώσεις..

Ξενόφος: Σε 1,2 δισ. ευρώ οι ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ φέτος με πώληση της εμπορικής δραστηριότητας της ΔΕΠΑ και δημιουργία υπόγειας αποθήκης αερίου στην Καβάλα

Από το energypress.gr
Την πεποίθησή του ότι μετά το καλοκαίρι θα μπει μπουλντόζα στο Ελληνικό, εξέφρασε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, 'Αρης Ξενόφος, υπογραμμίζοντας ότι το φετινό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που διαχειρίζεται το ταμείο ανέρχεται σε 1,2 δις ευρώ και αφορά περιουσιακά στοιχεία - "ναυαρχίδες".

"Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η εμβληματική αυτή επένδυση", είπε ο κ. Ξενόφος για το Ελληνικό, στη διάρκεια ομιλίας του..

Κινητοποίηση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Από το efsyn.gr
Η Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων καλεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας, ενάντια στην υπογραφή της νέας σύμβασης παραχώρησης για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης ετοιμάζεται να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης στην..

Το τρίτο κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο στην ιστορία της Ελλάδας είναι γεγονός

Από το pronews.gr
Στην παραγωγή βρίσκεται από την 1η Απριλίου το κοίτασμα Έψιλον στον κόλπο της Καβάλας, το τρίτο κοίτασμα που παράγει πετρέλαιο στην ιστορία της χώρας μετά τον Πρίνο (1981) και τον Βόρειο Πρίνο (1996).

Συγκεκριμένα, η Energean ολοκλήρωσε με επιτυχία την οριζόντια γεώτρηση ΕΑ-Η3, η οποία παράγει καθημερινά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τώρα που η πρώτη μεγάλη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του Ομίλου έληξε με απόλυτη επιτυχία για όλους μας, ήρθε η ώρα να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις  σε όλα αυτά που “καταγγέλλει’’ εδώ και δύο μήνες  μια μικρή ομάδα  συνδικαλιστών, που η συνδικαλιστική Ιστορία τους έχει καταγράψει  ως την παρένθεση της απόλυτης ανυπαρξίας.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι..

Η αύξηση των επιπέδων μεθανίου στην ατμόσφαιρα απειλεί τις προσπάθειες κατά της κλιματικής αλλαγής

Από το naftemporiki.gr
Πρόσφατη μελέτη της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης αποκαλύπτει ότι οι παγκόσμιες εκπομπές μεθανίου σημείωσαν αύξηση από το 2014 έως το 2017. Το μεθάνιο είναι ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου που μπορεί να παράγεται από βοοειδή, αποσύνθεση βλάστησης, πυρκαγιές, σταθμούς φυσικού αερίου και ανθρακωρυχεία. Είναι πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα στην πρόκληση ατμοσφαιρικής υπερθέρμανσης, αλλά βρίσκεται..

Και το σενάριο της μη πώλησης των ΕΛΠΕ πάνω στο τραπέζι - Μετά τις Ευρωεκλογές οι όποιες αποφάσεις

Από το energypress.gr
Το μήνυμα ότι δεν συντρέχει λόγος άμεσης λήψης απόφασης για το μέλλον των ΕΛΠΕ, φέρεται να έχει εισπράξει η κυβέρνηση από τους θεσμούς, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, αφού ενημερώθηκαν, της έχουν δώσει πίστωση χρόνου, να υποβάλει έως το Μάιο τις προτάσεις της.

Tα πάντα είναι ανοικτά, ακόμη και το σενάριο να αφαιρεθεί η σχετική αποκρατικοποίηση από το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, όπως τουλάχιστον λένε οι ίδιες πηγές, εφόσον η κυβέρνηση καταφέρει να πείσει γι’ αυτό..

Τι εννοεί ο Σταθάκης για το μέλλον των ΕΛΠΕ λέγοντας ότι, θα το δούμε με τους Θεσμούς και τον ιδιώτη μέτοχο

Από το worldenergynews.gr
Μετά τις εθνικές εκλογές - ακόμη και αν αυτές γίνουν τον Οκτώβριο - και κατά συνέπεια από την επόμενη κυβέρνηση θα γίνουν οι όποιες επιλογές για το μέλλον των Ελληνικών Πετρελαίων. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε στη συνέντευξη του στα Νέα ότι «οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα θα ληφθούν σε συνεργασία με τους Θεσμούς και τον ιδιώτη μεγαλομέτοχο», δεν προσδιόρισε..