Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλα αποθέματα σχιστολιθικού πετρελαίου στην Αλμπέρτα του Καναδά

Από το energypress.gr
Μεγάλα αποθέματα πετρελαίου σε σχιστολιθικά πετρώματα, διαθέτει η περιφέρεια της Alberta του Καναδά , σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης επιστημονικής έρευνας.

Τα αποθέματα σχιστολιθικού πετρελαίου στην Alberta συγκρίνονται με τα αντίστοιχα του Τέξας, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του Εθνικού Ενεργειακού Συμβουλίου και της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Alberta.

Η έρευνα εστιάζει..

Κίνα: «Όλα τα Αυτοκίνητα θα Είναι Ηλεκτρικά ή Υβριδικά το 2030»

Από το energia.gr
Σύμφωνα με τον Γουάνγκ Τσουανφού, πρόεδρο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD, όλα τα αυτοκίνητα στην Κίνα θα είναι είτε ηλεκτρικά είτε υβριδικά οχήματα μέχρι το 2030. Αυτό το χρονοδιάγραμμα μετάβασης ακούγεται αρκετά φιλόδοξο, αλλά λαμβάνοντας υπ' όψιν τις τρέχουσες εξελίξεις στην Κίνα και διεθνώς για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων, ίσως είναι ρεαλιστική.

Η Κίνα σήμερα είναι ο κορυφαίος παραγωγός εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως, αλλά ταυτόχρονα είναι επίσης μία από τις χώρες που..

Δυσάρεστα νέα για τη Μεσόγειο

Από το kathimerini.gr
Μετά από δεκαετίες εντατικής -και συχνά παράνομης- εκμετάλλευσης, η «υγεία» της Μεσογείου βρίσκεται πλέον σε σταθερά καθοδική πορεία. Τα οικοσυστήματα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν υποβαθμίζονται δραστικά, θέτοντας σε κίνδυνο τις οικονομίες των μεσογειακών κρατών και όσους εξαρτούν την επιβίωσή τους από αυτή.

Στην περιγραφή αυτή συνοψίζει την κατάσταση που έχει πλέον δημιουργηθεί στη Μεσόγειο έκθεση που συνέταξαν η Θαλάσσια Μεσογειακή Πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF (αποτελείται από τα γραφεία της σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Τουρκία) και η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η έκθεση επισημαίνει ότι ..

Τα διυλιστήρια πετρελαίου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το αυξανόμενο κόστος CO2

Από το energypress.gr
Σε στρατηγική συνεργασία προχώρησαν τα διυλιστήρια πετρελαίου με άλλες βιομηχανίες εντάσεως ενέργειας, προκειμένου να προειδοποιήσουν για τα σχέδια της ΕΕ αναφορικά με την αύξηση του κόστους εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Την ίδια στιγμή, συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών πρόκειται να πραγματοποιήσει το νομοθετικό σώμα της ΕΕ στις 12 Οκτωβρίου σε μια ακόμη προσπάθεια επίτευξης συμβιβασμού για τις μεταρρυθμίσεις μετά το 2020 στο σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ, στοχεύοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, τα διυλιστήρια πετρελαίου μάχονται από ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΛΙΑ ΑΓΩΝΑ στα ΕΛΠΕ

Από το pseep.gr
Η ασφάλεια είναι ένα ζήτημα με πολλές πλευρές. Για την εργοδοσία, στο επίκεντρο βρίσκεται η
τυπική-νομική πλευρά της ασφάλειας. Αυτή προσπαθεί να διαχειριστεί «μεταβιβάζοντας» τη δική
της ευθύνη προς τα κάτω (στους εργαζόμενους) και προς τα έξω (σε εργολάβους, τρίτες εταιρίες
κτλ.). Για τους εργαζόμενους όμως, η δουλειά με ασφάλεια είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Το δικαίωμά μας στην ουσιαστική ασφάλεια είναι το δικαίωμά μας να γυρίζουμε όλοι απ’ τη
δουλειά σώοι και αβλαβείς, να παραμένουμε υγιείς μέσα στις δεκαετίες που δίνουμε δου-
λεύοντας στις εγκαταστάσεις.

Η ουσιαστική ασφάλεια εξαρτάται και επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους. Από τον σχεδιασμό
και την κατασκευή των..