Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Barkindo: Με προσοχή παρακολουθούμε την ανάκαμψη στη ζήτηση πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Προσεκτικά παρακολουθεί την πορεία της αγοράς πετρελαίου ο ΟΠΕΚ, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Barkindo, μετά τη συμφωνία που ανακοινώθηκε τον περασμένο Απρίλιο για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.

Ειδικότερα, ο κ. Barkindo δήλωσε ότι «η γραμματεία του Οργανισμού παρακολουθεί προσεκτικά τη σταδιακή ανάκαμψη στη..

Τους Σκούφια και Στεφάτο Προτείνει το ΥΠΕΝ για το "Τιμόνι" της ΕΔΕΥ

Από το energia.gr
Τον κ. Ρίκαρντ Σκούφια και τον κ. Αριστοφάνη Στεφάτο προτείνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογοναθράκων (ΕΔΕΥ), αντίστοιχα

Ο Ελληνο-σουηδός Ρίκαρντ Σκούφιας έχει μεγάλη εμπειρία στον κλάδο τόσο του πετρελαίου όσο και του φυσικού αερίου, έχοντας περάσει..

Έκθεση σε παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου στον χώρο εργασίας — μια νέα έρευνα για την Ευρώπη

Από το osha.europa.eu
Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κατά του καρκίνου  —από τις 25 έως τις 31 Μαΐου— αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης του καρκίνου, πρόσβασης σε αντικαρκινική αγωγή και υποστήριξης των ατόμων που επέζησαν του καρκίνου.

Ενόψει της εβδομάδας αυτής, ο EU-OSHA παρουσιάζει τα σχέδιά του για μια νέα και καινοτόμο Έρευνα για την έκθεση των εργαζομένων σε παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου στην Ευρώπη. Η έρευνα, μέσω της συλλογής αξιόπιστων δεδομένων σχετικά με την έκθεση σε παράγοντες κινδύνου στον χώρο εργασίας, αναμένεται..

Ερχεται κύμα πτωχεύσεων στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ

Από το euro2day.gr
Οι μεγαλύτεροι όμιλοι παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν συνολικά ζημία 26 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς ο τομέας είναι αντιμέτωπος με κύμα χρεοκοπιών την επόμενη διετία.

Η κατάρρευση της ζήτησης αργού που προκάλεσε η πανδημία οδήγησε σε απομειώσεις 38 δισ. δολαρίων στους κορυφαίους παραγωγούς, σύμφωνα..

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΣΕΕΠ-ΠΕΣΥ ΒΕΘ ΣΤΙΣ 2-6-2020

 

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ Γ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Από το gsee.gr
Στη δημόσια συζήτηση, στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ, γίνεται εκτενής αναφορά στην ανάγκη επιστροφής στην κανονικότητα. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται λόγος για την αναπόφευκτη μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα μετά το τέλος της πανδημίας. Επίσης, στη σχετική συζήτηση υπάρχει μια μετέωρη διαπίστωση ότι η πανδημία θα επιβάλει ένα νέο τοπίο στην αγορά εργασίας με αύξηση της υποαπασχόλησης, της τηλεργασίας, με επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, με χαμηλότερους μισθούς και με περιορισμό..

Γ. Θωμάς στη Βουλή: Θα διασφαλίσουμε την λειτουργία του Πρίνου

Από το worldenergynews.gr
Την δέσμευσή του για «την αδιάλειπτη παραγωγή του Πρίνου και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας» εξέφρασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, απαντώντας χθες το βράδυ (25/5) σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σουλτάνας Ελευθεριάδου και του ΚΚΕ Λεωνίδα Στολτίδη.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Τα συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται προτάσεις και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τη μισθώτρια εταιρία για να βρούμε στέρεες λύσεις.
Όσον αφορά..

Τσεχία: ενεργειακό μείγμα ηλεκτροπαραγωγής για Τσέχους, όχι για Γερμανούς!


Από το greeklignite.blogspot.com
Μετά την πτώση του Συμφώνου της Βαρσοβίας η Τσεχία έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη και πολύ καλά οργανωμένη βιομηχανική χώρα. Κάθε τόσο δείχνει πως δεν συμμερίζεται τις ανάγκες των διπλανών τους Γερμανών για την απορρόφηση των εντελώς αναξιόπιστων ανεμογεννητριών, ενώ, δεν πρέπει να ξεχνούμε, ήταν απ' τις πρώτες χώρες που "ζήτησε διαβατήριο" απ' το τυχαίο Γερμανικό αιολικό ρεύμα, όταν αυτό απείλησε τα δίκτυα μεταφοράς των γειτονικών χωρών. Έχω μάλιστα διασχίσει επανειλημμένα..