Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Συνάντηση ΕΛΠΕ-Μπαλάφα για το προσφυγικό


Συνάντηση με τη διοίκηση του Ομίλου “Ελληνικά Πετρέλαια” (ΕΛΠΕ) είχε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό δράσεων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Οπως αναφέρται στην ανακοίνωση του υπουργείου, “ο Πρόεδρος των ΕΛΠΕ Στάθης Τσοτσορός και ο Διευθύνων Σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης ενημέρωσαν ..

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΠΕΚΟ





Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε την 15.03.2016 η Ετήσια Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση Σωματείου μας.

Η Συνέλευση αποφάσισε την προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, Αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία και το ΕΚΑ, την Τρίτη 24 Μαΐου 2016.  Επίσης την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν εκλογές για εκπροσώπους στο Δ.Σ. της ΕΚΟ Α.Β.Ε.Ε, και εκπροσώπους Υγιεινής και Ασφάλειας.

Στο τέλος των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης διεξήχθησαν ψηφοφορίες για Διοικητικό Απολογισμό 2015 και Έγκριση Πρακτικού Συμφωνίας για νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση διάρκειας 1.1.2016-30.4.2018, Πρόγραμμα Δράσης 2016, Οικονομικό Απολογισμό 2015 και Οικονομικό Προϋπολογισμό 2016. Επίσης διεξήχθησαν εκλογές για επιλογή Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης και για εκλογή Εφορευτικών Επιτροπών για τις εκλογές της 24 Μαΐου 2016.

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι

Τα «έσπασαν» Shell και Saudi Aramco – Διαλύουν τη Motiva Enterprises


Διαλύουν μια συνεργασία, που μετρά σχεδόν 2 δεκαετίες, οι Royal Dutch Shell και Saudi Aramco.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο πετρελαϊκές αποφάσισαν να διαλύσουν τη Motiva Enterprises LLC, μοιράζοντας τα κοινώς αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία, με τη Shell να παραδίδει τον έλεγχο του μεγαλύτερου αμερικάνικου διυλιστηρίου στη Σαουδική Αραβία.

Η είδηση, σύμφωνα με το Reuters, δεν αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, δεδομένου ότι στελέχη των δύο πετρελαϊκών συχνά τόνιζαν ότι τα συμφέροντά τους πλέον αποκλίνουν.

Ένα πρώιμο σημάδι της επερχόμενης διάλυσης της συνεργασίας εκδηλώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν η Motiva ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει δικό της τμήμα εμπορίας προϊόντων πετρελαίου ξεχωριστά από τη Shell.

Ας σημειωθεί ότι, το «διαζύγιο» έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της Σ. Αραβίας εξετάζει την πώληση μετοχών της Saudi Aramco.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Κάτω από το όριο της φτώχιας ζει ένα στα δύο νοικοκυριά


Κάτ.ω από το όριο της φτώχιας ζει πλέον σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά (48%) σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην έκθεσή του για το 2016 το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, δε, το 20,9% των νοικοκυριών αδυνατεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, ποσόστο που αυξάνεται στο 43,4% για τους ανέργους.

Όπως παρατηρούν η ομάδα εργασίας που συνέταξε την έκθεση υπό τον επιστημονικό διευθυντή του καθηγητή Γ. Αργείτη, «η υπογραφή και η εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου συνεπάγεται τη συνέχιση της πολιτικής της δημοσιονομικής λιτότητας, συνεπώς η προοπτική δημιουργίας βιώσιμων πρωτογενών πλεονασμάτων και εξόδου από την κρίση είναι αρνητική».

Όσον αφορά τους μισθούς το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ καταγράφει ότι:

«Ουδέν σχόλιο» από το υπουργείο Ενέργειας για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Energean Oil & Gas


Δεν σχολιάζει το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος την απόφαση της Energean Oil & Gas να καταθέσει στο δικαστήριο, αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης ανάδειξης των «επιλεγέντων αιτούντων» στο διαγωνισμό για τα τρία χερσαία οικόπεδα της Δυτικής Ελλάδας. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά παράγοντες του υπουργείου, η υπόθεση θα κριθεί στο δικαστήριο, αν και υπενθύμιζαν τόσο το προβάδισμα των ΕΛ-ΠΕ στο διαγωνισμό, όσο και το γεγονός ότι ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, είχε ενθαρρύνει τη συνεργασία των δυο εταιριών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Energean Oil & Gas με την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργείου υποστηρίζοντας ότι δεν..

Πανελλαδική συνδιάσκεψη Τμήματος ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ στις 19 Μαρτίου


Πανελλαδική συνδιάσκεψη του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου 

Το πρόγραμμα:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ: «Εφεύρεση της CIA η υπερθέρμανση του πλανήτη»

21274-908e9ed6_945_556
Ο Σνόουντεν, ο οποίος ζει στη Ρωσία μετά από την διαρροή εγγράφων σχετικά με τα προγράμματα επιτήρησης της NSA, προχώρησε σε αποκαλυπτικούς ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη Moscow Tribune.

Συγκεκριμένα ο Σνόουντεν, είπε ότι η CIA ενορχήστρωσε για πρώτη φορά την εξάπλωση της «υπερθέρμανσης του πλανήτη» στη δεκαετία του 1950, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της επιστημονικής κοινότητας, από άλλα πιο σοβαρά προβλήματα και για να ενισχύσει τον έλεγχό της πάνω σε ερευνητικούς οργανισμούς.

«Έχω έγγραφα που..

ΕΛΠΕ: Επαναφέρει το Ιράν την πρόταση εξαγοράς μετοχών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Σε 755 εκατομμύρια δολάρια ή περίπου 680 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζουν οι Ιρανοί τις υποχρεώσεις των ΕΛ.ΠΕ. προς την κρατική εταιρεία πετρελαίου της χώρας τους για παραλαβές αργού που δεν πρόλαβαν να πληρωθούν λόγω του embargo. Επίσης, εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την υλοποίηση της συμφωνίας για νέες παραλαβές αργού, αναμένοντας τον βαθμό ανταπόκρισης των ΕΛ.ΠΕ. στις υποχρεώσεις τους.

Τα παραπάνω, δημοσιεύονται σε νεώτερο ρεπορτάζ του Ιρανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και στελεχών της NIOC, χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αφορμή, πέραν του ότι το πρώτο φορτίο ιρανικού αργού θα φτάσει στην Ελλάδα μέχρι το τέλος Μαρτίου, και θα αποτελείται από ένα εκατομμύριο βαρέλια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Ιρανικό Πρακτορείο, και τα οποία αποδίδει στον ιρανό υπουργό πετρελαίου Bijan Zanganeh, οι οφειλές των ΕΛ.ΠΕ. ανέρχονται σε 755 εκατομμύρια δολάρια (περ. 686 εκατομμύρια ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία).

Από την πλευρά των ΕΛ.ΠΕ. πάντως, πηγές της εταιρείας με τις οποίες επικοινώνησε το Euro2day.gr, ανέβαζαν το..

Δυσαρέσκεια ΗΠΑ για την παρενόχληση υπαλλήλων της Noble Energy από Τούρκους στην κυπριακή ΑΟΖ


Ένα email-"βόμβα" έδωσε στη δημοσιότητα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο οποίο ερωτάται από Αμερικανό δημοσιογράφο για την αμερικανική δυσαρέσκεια για τις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ και ιδίως στην παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό Αμερικανών υπαλλήλων της Noble Energy.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Έθνος», το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ρωτήθηκε αν θεωρεί τις τουρκικές ενέργειες παράνομες, κάτι το οποίο έκρυψε όταν ρωτήθηκε επανειλημμένα. Η πραγματικότητα ήταν ότι η αμερικανική κυβέρνηση ήταν ενοχλημένη αλλά επέλεξαν να μην καταδικάσουν δημόσια την Τουρκία.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα περιλαμβάνεται στο..

Συνάντηση πετρελαιοπαραγωγών στην Ντόχα ακόμη και αν αρνηθεί το Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Οι παραγωγοί πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων μελών του ΟΠΕΚ από τον Κόλπο, τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής συνομιλιών τον επόμενο μήνα σχετικά με μια συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής, ακόμα και αν το Ιράν αρνηθεί να συμμετάσχει σε αυτές, δήλωσαν πηγές του ΟΠΕΚ, την ώρα που εντείνεται η πολιτική πίεση προκειμένου να αυξηθούν οι τιμές.

Παραγωγοί εντός και εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) θα συναντηθούν στη Ντόχα στις 17 Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Σαλέχ Αλ-Σάντα, ύστερα από..