Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Οι Πλούσιες Χώρες του Κόσμου Δαπανούν 100 Δισ. Δολ. Ετησίως στα Ορυκτά Καύσιμα

Από το energia.gr
Οι μεγαλύτερες βιομηχανικές δημοκρατίες στον κόσμο δαπανούν τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για να υποστηρίξουν την κατανάλωση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα, παρά τις δεσμεύσεις τους να σταματήσουν τις επιχορηγήσεις στα ορυκτά καύσιμα ως το 2025, αποκαλύπτει σήμερα έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της συνόδου κορυφής της G7 στον Καναδά

Η Βρετανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ -

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Από το gsee.gr
Η ΑΔΗΛΩΤΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΣ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ/ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ  ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΤΙΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σε σχέση με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την αλλαγή του πλαισίου στο πρόστιμο της αδήλωτης εργασίας, για την εργοδοτική ευθύνη στις..

Αναστολή επενδύσεων στο Ιράν ελέω αμερικανικών κυρώσεων

Από το naftikachronika.gr
Την αναστολή των επενδυτικών σχεδίων της σε διυλιστήρια στο Ιράν ανακοίνωσε κορεατική εταιρεία λόγω του απροσδόκητα αυξημένου κόστους εξαιτίας της επιβολής κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ στην χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η κορεατική κατασκευαστική εταιρεία Daelim Industrial Co. συνήψε τον Μάρτιο του 2017 συμφωνία με την ιρανική πετρελαϊκή εταιρεία Esfahan Oil Refining Company για την κατασκευή έργων επέκτασης και βελτίωσης σε διυλιστήριο στο..

Έριξε άγκυρα ο «Πορθητής» - Τα σενάρια γεώτρησης (ΧΑΡΤΕΣ)

Από το sigmalive.com
Στο Λιμάνι της Αττάλειας, στα νότια παράλια της Τουρκίας και βορειοδυτικά της Κύπρου, έριξε άγκυρα σήμερα το πρωί το τουρκικό γεωτρύπανο με το όνομα «Πορθητής».
Η αποστολή του γεωτρύπανου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εξυπηρετεί ασφαλώς και προεκλογικές σκοπιμότητες, με στόχο την ενίσχυση προφανώς της υποψηφιότητας Ερντογάν. Εντούτοις, όπως εκτιμούν..

Κλείδωσε η γαλλο-ιταλική συμμαχία Total - ENI στην Κυπριακή ΑΟΖ

Από το energypress.gr
Σε στρατηγική αναβάθμιση της παρουσίας της στην κυπριακή ΑΟΖ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εξελίξεις των επόμενων μηνών γύρω από τις έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα του νησιού, προχωρά η Γαλλία. Ταυτόχρονα ενδυναμώνεται στα κυπριακά νερά και η παρουσία των Ιταλών, των οποίων οι έρευνες έχουν παγώσει από το περασμένο Φεβρουάριο.

Σε μια κίνηση που στόχο έχει..

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα περιστατικά βίας που ολοένα και αυξάνονται τα τελευταία χρόνια και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Με προπηλακισμούς, ύβρεις και βιαιοπραγίες, μέλη του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να επιβάλουν τις αντιδημοκρατικές πρακτικές τους, στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Με συμπεριφορές που δε συνάδουν..

Σήμερα η εξέταση της προσφυγής της ΓΣΕΕ για τα εργασιακά στη ΔΟΕ

Από το capital.gr
Σήμερα, 4 Ιουνίου, θα εξετασθεί στη Γενεύη η προσφυγή της ΓΣΕΕ στην τριμερή διάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), που αφορά την "αποδόμηση" των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών κεκτημένων, με μέτρα που αποτελούν δεσμευτικούς όρους των "αλλεπάλληλων" μνημονίων.

Στην προσφυγή της, που έχει κατατεθεί ήδη από το 2010, η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι τα μέτρα της περιόδου των μνημονίων, έπληξαν..

Θα πιάσει το 2019 η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ - Οι καθοριστικές εκκρεμότητες για Shell και ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Μπορεί με τις τροπολογίες που πέρασαν από την αρμόδια επιτροπή της βουλής την περασμένη εβδομάδα να εισήχθη η ρύθμιση για τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό μεταξύ ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, η οποία επιλύει μια από τις εκκρεμότητες (σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των έργων δικτύου διανομής) ωστόσο υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί μέχρι να υλοποιηθεί το πλάνο της αποκρατικοποίησης που έχει..