Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

BP: Οι απολύσεις εργαζομένων μας δεν συνιστούν μέρος της απάντησης στον κορωνοϊό

Από το energypress.gr
Δεν θα προβεί σε περιορισμό των θέσεων εργασίας μέσα στο επόμενο τρίμηνο η πετρελαϊκή εταιρεία BP, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Bernard Looney, παρά το γεγονός ότι ο όμιλος εξετάζει κάθε πρόσφορο τρόπο να μειώσει τις δαπάνες του, μετά και το κράχ των τιμών του πετρελαίου.

Σε ανάρτησή του στο Linkedin την Παρασκευή, ο Looney έγραψε ότι ..

Ο Napo φτάνει σε νέα ύψη

Από το osha.europa.eu
Η τελευταία παραγωγή της κοινοπραξίας Napo εστιάζει στην εργασία σε ύψος.

Με αρκετό από το γνωστό της χιούμορ, η ταινία Ο Napo εργάζεται... από ψηλά  αναφέρεται στα μεγάλα ζητήματα της εκτίμησης κινδύνου και της εκπαίδευσης για την πρόληψη των πτώσεων και την εξεύρεση εναλλακτικών..

Τη Συμμετοχή της σε Αγωγό Σχεδιάζει Να Πουλήσει η Aramco

Από το energia.gr
Η Saudi Aramco, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, μελετά την πώληση μεριδίου της μονάδας αγωγών της για την άντληση χρημάτων εν μέσω κάμψης των τιμών αργού, σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς. Η Aramco ενδέχεται να χρειαστεί να συγκεντρώσει μετρητά αυτό το έτος καθώς αντιμετωπίζει μια ιστορική πτώση στις τιμές του πετρελαίου και έναν κατάλογο υποχρεώσεων που πρέπει να πληρωθούν.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε..

Επιτάχυνση των δραστηριοτήτων ανάπτυξης φυσικού αερίου της Sinopec μέσα στο έτος

Από το worldenergynews.gr
Την επιτάχυνση της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων φυσικού αερίου, επιδιώκει η Sinopec το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Platts.

Σημειώνεται πως για το 2019 μοχλός των εσόδων της εταιρείας ήταν ο τομέας φυσικού αερίου.  ι υψηλότερες πωλήσεις και οι τιμές των επόμενων σταδίων, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισαγωγών LNG με χαμηλό κόστος..

Γιατί στην Ελλάδα είναι ακόμη πιο ακριβή η βενζίνη από την Γερμανία!

Από το cna.gr
Τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποκαρδιωτικά για την τιμή της βενζίνης στη χώρα μας, η οποία παρά την επέλαση του κορωνοϊού που έχει οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου σε ιστορικά χαμηλά, παραμένει μια από τις ακριβότερες στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την Ε.Ε. (τελευταία στοιχεία της Δευτέρα 23/03/2020), η μέση τιμή βενζίνης 95 οκτανίων στην Ελλάδα είναι 1,440 ευρώ/λίτρο, καθιστώντας..

800 εκατ. δολάρια το "αποτύπωμα" από την κατακρήμνιση του brent και τον κορωνοϊό για την Shell

Από το energypress.gr
Μείωση μέχρι και 800 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να καταγραφεί στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020 για την Shell, σύμφωνα με σχετικές εκτιμήσεις του πετρελαϊκού ομίλου. Καθοριστική σημασία για μια τέτοια εξέλιξη κρίνεται πως έχει η πτώση των τιμών πετρελαίου, γεγονός που έχει επιβραδύνει σημαντικά τις δραστηριότητες του Ομίλου.

Σε νέα ενημέρωση ενόψει της ανακοίνωσης..

Καλώς ήρθατε σε μια πραγματικά ελεύθερη αγορά πετρελαίου

Από το capital.gr
Στο σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, μια ανάπαυλα στον πόλεμο γύρω από τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου δεν θα έκανε ιδιαίτερη διαφορά, σε έναν κλάδο που ήδη καταρρέει κάτω από το βάρος μιας καταστροφικής μείωσης της ζήτησης. Με τις τιμές να κινούνται σε χαμηλό 18 ετών τη Δευτέρα, είναι πολύ αργά για να χρησιμοποιήσει κανείς διπλωματία και περίτεχνες διαπραγματεύσεις για να μοιράσει το βάρος των περικοπών στην παραγωγή, οι οποίες πλέον είναι αναπόφευκτες.

Η ελευθερία άντλησης "μαύρου χρυσού" την οποία "εξαπέλυσαν" η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία μέσω της διαμάχης τους έχει μεγάλη..

Η ΕΚΟ δωρίζει 15 αναπνευστήρες στο Υπουργείο Υγείας Κύπρου

Από το philenews.com
H EKO Κύπρου, λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα των στιγμών που βιώνει η χώρα μας, προχώρησε στην παραγγελία 15 φορητών αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας,  προκειμένου να ενισχυθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των δημόσιων νοσηλευτηρίων, στη μάχη κατά του κορωνοϊόυ SARS-CoV-2.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των ιατρών και των νοσηλευτών του τόπου μας κατά τρόπο έμπρακτο και, ύστερα από συνεννόηση..