Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ...ΡΕΣΤΑ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Δεν πρέπει να χάσουμε δεύτερη ευκαιρία ανάδειξης κοιτασμάτων της ελληνικής ΑΟΖ


Από το 2010 αμέσως μόλις η τιμή του Πετρελαίου άρχιζε να ανακάμπτει πάνω από το επίπεδο των $80/βαρέλι, είχαμε επανειλημμένα δημόσια συστήσει στην Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες το συντομότερο δυνατόν για την ανάδειξη και τον εντοπισμό των πιθανών ελληνικών κοιτασμάτων της ελληνικής ΑΟΖ. 

Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου επέστρεψαν στο επίπεδο των τιμών του 2009, δηλαδή $40 δολαρίων το βαρέλι και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αυτό το γεγονός για πόσο διάστημα θα κρατήσει. 
Μέχρι και σήμερα η ελληνική γραφειοκρατία παραχώρησης ερευνητικών δικαιωμάτων εντοπισμού κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ελληνική ΑΟΖ δεν έλαβε ποτέ υπ' όψη τον παράγοντα "Χρόνο", το λεγόμενο timing, στην λήψη των σχετικών αποφάσεων έναρξης της διαδικασίας προσέλκυσης επενδύσεων ανάδειξης του ορυκτού μας πλούτου.

Απoτέλεσμα αυτής της έλλειψης υψηλής στρατηγικής ήταν...

15 Αυγούστου 1977: η μέρα που μας είπαν "γεια" οι εξωγήινοι;

Αποτέλεσμα εικόνας για 15 Αυγούστου 1977: η μέρα που μας είπαν "γεια" οι εξωγήινοι;
Στις 15 Αυγούστου 1977, στο Delaware του Ohio, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ohio State, ανίχνευσαν ένα ράδιο-σήμα 72 δευτερολέπτων που προερχόταν από κάπου κοντά στον αστερισμό του Τοξότη. Λόγω της θέσης του σήματος, της συχνότητας και της μοναδικής υπογραφής του, ονομάστηκε σήμα "Wow!", και από την ημέρα της ανακάλυψής του, οι φήμες ότι ήταν ένα μήνυμα από κάποιας μορφής εξωγήινη ζωή οργιάζουν.

Στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, το Πανεπιστήμιο Ohio State λειτουργούσε ένα σχετικά μεγάλο ραδιοτηλεσκόπιο, γνωστό ως το Μεγάλο Αυτί. Χτισμένο σε μία περιοχή 1,5 φορές μεγαλύτερη από ένα γήπεδο αμερικάνικου ποδοσφαίρου, το Μεγάλο Αυτί είχε δύο γιγάντιες κεραίες σαν κέρατα, που λάμβαναν ραδιοκύματα από το εξώτερο διάστημα.

Με τον απλό σχεδιασμό του, το Μεγάλο Αυτί μπορούσε να ...

Έγγραφο-βόμβα: Μπλόκο από το ΙΚΑ στην έκδοση νέων συντάξεων από 1/1/2015!

Έγγραφο-βόμβα: Μπλόκο από το ΙΚΑ στην έκδοση νέων συντάξεων από 1/1/2015!
Πρωτοφανή απόφαση με την οποία αναστέλλει από 1/1/2015 την έκδοση νέων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, πήρε το ΙΚΑ εκδίδοντας σχετική οδηγία στις 12 Αυγούστου, δηλαδή λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νέου συνταξιοδοτικού μνημονιακού νόμου 4336/15, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Διοίκησης του Ιδρύματος που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Κατά το ρεπορτάζ, η έκδοση συντάξεων μόνο για περιπτώσεις γήρατος και μόνο προσωρινών, θα επιτρέπεται σε όσους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος και εφόσον οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι δηλώνουν υπ' ευθύνη τους ότι έχουν τουλάχιστον τις 4.500 ημέρες ασφάλισης, οπότε και θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης.

Σε όλες τις άλλες κατηγορίες και κυρίως σε όσους είναι κάτω των 67 ετών το ΙΚΑ δεν θα δίδει ούτε κανονική ούτε προσωρινή σύνταξη!

Όπως αναφέρει το...

Αποκρατικοποιήσεις στην Ενέργεια: Πώληση του 17% της ΔΕΗ το 2016 - Αποφάσεις για το 35% των ΕΛΠΕ ως το Νοέμβριο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Οριστικοποίηση του μοντέλου πώλησης του ποσοστού που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ στα ΕΛΠΕ μέχρι το Νοέμβριο και «πιθανή πώληση» του 17% της ΔΕΗ εντός του 2016, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το παράρτημα του νέου προγράμματος για τις εκκρεμότητες και τα χρονοδιαγράμματα πώλησης ή αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου (Asset Development Plan).

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ έχει εγκρίνει από τις 30 Ιουλίου το εν λόγω σχέδιο και σύμφωνα με το νέο πρόγραμμο η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει όλο το σχέδιο αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που είχε στην κατοχή του το ΤΑΙΠΕΔ στα τέλη του 2014 και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να προχωρήσουν οι τρέχοντες και οι νέοι διαγωνισμοί και να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές σε όσους έχουν κατοχυρωθεί προτιμητέοι επενδυτές.

Το κείμενο περιλαμβάνει το σχέδιο και..

Μέλος του ΔΣ των ΕΛΠΕ ο νέος Γ.Γ. Βιομηχανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Ο Χημικός Μηχανικός Στρατής Ζαφείρης θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας βιομηχανίας του ΥΠΑΠΕΝ, μετά την παραίτηση του Γιάννη Τόλιου από τη θέση αυτή.

Ο νέος Γ.Γ. συμμετέχει επίσης ως μη εκτελεστικό μέλος στο Δ.Σ. του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., αναλαμβάνοντας καθήκοντα στην πρόσφατη ανασυγκρότηση του οργάνου. Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε έργα υποδομής του δημόσιου τομέα, καθώς απασχολήθηκε στη Γ.Γ. Δημοσίων Έργων από το 1985.

Κατά τη διάρκεια της ....