Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Τι κρύβουν οι δηλώσεις για συνεκμετάλλευση - Το δώρο της Αθήνας και η "Γαλάζια Πατρίδα"

Από το slpress.gr
Ο όρος "συνεκμετάλλευση" έχει ένα ιδιαίτερο σημειολογικό φορτίο στην ιστορία των ελληνοτουρκικών και ο Θάνος Ντόκος, ως έμπειρος και διαβασμένος αναλυτής, το γνωρίζει. Ως εκ τούτου, η σχετική δήλωσή του [«ιδέες περί συνεκμετάλλευσης μπορούν να συζητηθούν υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης (υφαλοκρηπίδας), μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο»] δεν έγινε παρεμπιπτόντως.

Όπως ο ίδιος ομολόγησε, τα όσα είπε για τα ελληνοτουρκικά --με την ιδιότητα πλέον του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας-- ήταν απάντηση..

Μείωση στις νορβηγικές εξαγωγές πετρελαϊκών παραγώγων

Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με στοιχεία της επίσημης νορβηγικής στατιστικής υπηρεσίας, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαϊκών παραγώγων της χώρας μειώθηκαν στα 715 εκατ. λίτρα τον Οκτώβριο. Η μείωση είναι της τάξεως του 5,7% σε σύγκριση με τα περσινά αποτελέσματα του ίδιου μήνα.

Τα στοιχεία που επεξεργάστηκε..

Νέο ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο – Έφθασε στα 12,46 εκατ. βαρέλια την ημέρα

Από το worldenergynews.gr
Νέο ρεκόρ 12,46 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα (bpd)  σημείωσε η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο αυξημένη κατά  66.000 bpd  ,από 12,397 εκατομμύρια bpd τον Αύγουστο, σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση  της ΕΙΑ την Παρασκευή 29/11/2019.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν..

Υπό συντήρηση η χημική μονάδα της ExxonMobil Corp στη Σιγκαπούρη

Από το worldenergynews.gr
Η ExxonMobil Corp ανακοίνωσε την Πέμπτη 28/11/2019 ότι η χημική βιομηχανία της Σιγκαπούρης βρίσκεται υπό συντήρηση και ότι η καύση αναμένεται να συνεχιστεί.

"Επιβεβαιώνουμε ότι η καύση είναι βρίσκεται σε εξέλιξη στη χημική μονάδα της ExxonMobil  στη Σιγκαπούρη λόγω..