Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Η αντεπίθεση του OPEC+

Από το naftikachronika.gr
Η παραγωγή πετρελαίου των χωρών του OPEC+ μειώθηκε κατά 1,9 εκατ. βαρέλια/ημερησίως τον Ιούλιο, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2018, υπερκαλύπτοντας το σχετικό στόχο της μείωσης της παραγωγής μαύρου χρυσού κατά 159%, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Η συμφωνία των χωρών του OPEC+ προέβλεπε..

Κλιματική Αλλαγή: Πως ένα φυσικό φαινόμενο μετατράπηκε σε απάτη


Από το slpress.gr
Η Κλιματική Αλλαγή είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο που εμφανίστηκε εδώ και εκατομμύρια χρόνια και μελετήθηκε από τους γεωλόγους του Τεταρτογενούς (Quaternary geologists). Αυτή η κατηγορία των γεω-επιστημόνων μελετούν το παλαιό-κλίμα και την παλαιό-εδαφολογία. Από τα τέλη του 17ου αιώνα μελέτησαν τις παλινδρομικές κινήσεις των παγετώνων που γινόντουσαν κάθε περίπου 120.000 χρόνια, αρχής γενομένης από τα μέσα του Τεταρτογενούς, ήτοι, περίπου, πριν 1.000.000 χρόνια. Την αιτία δεν την γνώριζαν.

Το 1942 οι Γερμανοί συνέλαβαν και φυλάκισαν..

ΗΠΑ: Προσφορές 159,4 εκατ. δολ. στην δημοπρασία υπεράκτιων αδειών πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Από το worldenergynews.gr
Προσφορές 159,4 εκατομμύρια δολ. υποβλήθηκαν στην μεγάλη δημοπρασία αδειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στην αμερικανική πλευρά του Κόλπου του Μεξικού την Τετάρτη 21/8/2019 σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Σε συνδυασμό με την δημοπρασία Μαρτίου, η οποία συγκέντρωσε 244,3 εκατομμύρια δολάρια σε προσφορές, το σύνολο ήταν το υψηλότερο..

Η συμβολή του Lloyd’s Register για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων σε υπεράκτιες εγκαταστάσεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Με οδηγό την πείρα από τη Μεγάλη Βρετανία, το Lloyd’s Register έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης σε Υπεράκτιες Εγκαταστάσεις Υδρογονανθράκων.

Το Lloyd’s Register διαθέτει μεγάλη τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στην ασφάλεια εγκαταστάσεων έρευνας και εξόρυξης..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΕΕΠ


                                                    
                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όταν στις 4/4/19 έληξε με επιτυχία η πρώτη μεγάλη μάχη μας ενάντια στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ, στο κλείσιμο της ανακοίνωσης μας στις 8/4/19 τονίζαμε “ …Σας καλούμε όλους να βρίσκεστε σε εγρήγορση διότι οι εξελίξεις τρέχουν και σύντομα θα χρειαστεί και πάλι να δώσουμε Ενωμένοι τον Αγώνα. ” 

 Πέρασαν πέντε μήνες και μία νέα κυβέρνηση, φιλελεύθερης αντίληψης αυτή την φορά, σχεδίαζε από εχθές να ιδιωτικοποιήσει μια ιδιωτικοποιημένη Εταιρεία !!! και να απεμπολήσει τον δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα των ΕΛΠΕ.  

 Μία Εταιρεία που το ισχύον καταστατικό της θα έπρεπε να αποτελεί τον οδηγό – μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και να...

ΠΣΕΕΠ : ΠΑΝΟ ΔΕΘ


Μικρή μείωση στις πετρελαϊκές επενδύσεις στη Νορβηγία – Στα 20,3 δισ. δολ. το 2019

Από το worldenergynews.gr
Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που εργάζονται στη Νορβηγία έχουν μειώσει ελαφρώς τις προβλέψεις για τις επενδύσεις τους από το Μάιο, σύμφωνα με έρευνα της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (SSB) την Πέμπτη 22/8/2019.

Ενώ οι 2019 επενδύσεις προβλεπόταν ότι θα σημειώσουν τετραετή αύξηση, είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί εάν η βιομηχανία θα σημειώσει..