Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Greenpeace: Το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων μεγαλώνει

Από το worldenergynews.gr
Δεκατρείς πρωτοβουλίες και συλλογικότητες πολιτών1 από όλη την Ελλάδα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων συναντήθηκαν στο πλοίο σύμβολο της Greenpeace στο λιμάνι της Κέρκυρας για να μοιραστούν την εμπειρία τους και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για κοινή δράση, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Greenpeace. 

Με το βλέμμα στραμμένο τους επόμενους μήνες στη μαζική κινητοποίηση πολιτών, συλλογικοτήτων, φορέων, μαθητών και εργατικών συνδικάτων σε..

Δεξαμενές πετρελαιοειδών στο Μαρί

Από το philenews.com
Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η προσπάθεια του Κοινοτικού Συμβουλίου του Μαρί να μπλοκάρει, με δικαστικό διάταγμα, την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία των δεξαμενών πετρελαιοειδών στα όρια της κοινότητας. Το Κοινοτικό Συμβούλιο καταχώρισε προσφυγή προσβάλλοντας την απόφαση με την οποία δόθηκε άδεια οικοδομής για τη δημιουργία συγκροτήματος δεξαμενισμού πετρελαιοειδών της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ, στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού.

Παράλληλα με την προσφυγή, το Κοινοτικό Συμβούλιο ζήτησε..

Τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο υπ. Βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης

Από το energypress.gr
Τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαής, Γιώργος Αρβανιτίδης, όπου και επισήμανε, μεταξύ άλλων, τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές του συγκεκριμένου διυλιστηρίου για όλα τα Βαλκάνια αλλά και την τεράστια σημασία που..

ΑΟΖ: Ανίχνευσαν τις επόμενες γεωτρήσεις

Από το philenews.com
Ολοκληρώθηκαν οι εξειδικευμένες τεχνικές, γεωφυσικές και περιβαλλοντικές έρευνες με τις οποίες συμπληρώθηκε ουσιαστικά η συλλογή των απαραίτητων στοιχείων για τη λεπτομερή μορφολογία και κατάσταση του βυθού στα σημεία των επόμενων γεωτρήσεων που θα γίνουν στα τεμάχια 6, 7 και 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Οι τελευταίες έρευνες, που ξεκίνησαν..

Έτοιμο φάκελο στη νέα κυβέρνηση για την Κρήτη θα δώσει η ΕΔΕΥ - Σε εξέλιξη η ΣΜΠΕ για τις νέες θαλάσσιες περιοχές

Από το energypress.gr
Για την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιουνίου έχουν ενημερωθεί οι εταιρείες της κοινοπραξίας, ότι θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής της σύμβασης για την πρώτη από τις δύο παραχωρήσεις της Κρήτης. Εκτός εάν καθαρογραφεί μέχρι αύριο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η εγκριτική και για τη δεύτερη σύμβαση, για το οικόπεδο νοτιοδυτικά της Κρήτης κοντά στη Γαύδο, τότε στην τελετή θα πέσουν οι υπογραφές..