Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Έρχονται οι πρώτοι έλεγχοι για τη χρήση «πράσινων» καυσίμων

Από το naftemporiki.gr
Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο μη εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τα καύσιμα μειωμένου θείου από το 2020 οι διεθνείς οργανισμοί επιθεωρήσεων πλοίων, όπως είναι το Paris Memorandum of Understanding (Paris MoU). 

Ο διεθνής οργανισμός Paris MoU ανακοίνωσε χθες ότι από τον επόμενο χρόνο θα εντείνει τις προσπάθειές του στο πλαίσιο των ελέγχων των πλοίων ώστε να..

Σύμφωνο με τη διεθνή νομιμότητα το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Από το energypress.gr 
Σύμφωνο με τη διεθνή νομιμότητα, με τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε την Τρίτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, κληθείς από δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο να σχολιάσει αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας.

Οπως υπέδειξε, αυτό «επιβεβαιώνεται και από..

Νέες ενδείξεις ότι ο δορυφόρος Ευρώπη του Δία εκτοξεύει στο διάστημα πίδακες νερού

Από το capital.gr
Μπορεί το διαστημικό σκάφος Galileo να είναι νεκρό εδώ και 15 χρόνια, όμως έχει ακόμη να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες. Μόλις τώρα οι επιστήμονες, αναλύοντας στοιχεία από το 1997, συνειδητοποίησαν ότι το σκάφος είχε πιθανότατα καταγράψει στο δορυφόρο Ευρώπη του Δία ένα τεράστιο πίδακα νερού που είχε εκτοξευθεί στο διάστημα.

Αυτό ενισχύει την πεποίθηση ότι κάτω..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 15/05/2018 πραγµατοποιήθηκε Τακτικό ∆.Σ. του Σωµατείου µας. Ένα από τα πρώτα θέµατα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν η εισήγηση του Προεδρείου για το Πρόγραµµα ∆ράσης του ΠΣΕΕΠ για την επόµενη τριετία.
Κυρίαρχο ζήτηµα της δράσης του Σωµατείου είναι οι ενέργειες ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Εµµένουµε στη..

Τα ΗΑΕ επενδύουν 45 δισ. δολάρια για μονάδες διύλισης πετρελαίου

Από το energypress.gr
Η Εθνική Εταιρεία πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε την Κυριακή επένδυση ύψους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων (38 δισεκατομμυρίων ευρώ) για να μετατρέψει υφιστάμενη εγκατάσταση σε μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ολοκληρωμένες μονάδες διύλισης πετρελαίου και πετροχημικών.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, το έργο στοχεύει στην αύξηση της δυναμικότητας διύλισης πετρελαίου της ADNOC κατά 65%, σε 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως..

Πλήρη Φαρμακεία Απέκτησαν Πάνω Από 200 Σύλλογοι Της ΕΠΣΜ Με Χορηγία Του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια»

Από το analitis.gr
Πλήρη φαρμακεία για την κάλυψη των αναγκών τους απέκτησαν πάνω από 200 σύλλογοι-μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), με χορηγία του ομίλου “ Ελληνικά Πετρέλαια”, μετά από εκδήλωση που έγινε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα γενναιόδωρη χαρακτήρισε τη χορηγία των ΕΛΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου και πρόσθεσε ότι..

ΕΛΠΕ: Στις 6 Ιουνίου 2018 η ετήσια Τακτική Γ.Σ. για διάθεση κερδών και διανομή μερίσματος

Από το worldenergynews.gr
Τη διάθεση κερδών χρήσεως 2017 και τη διανομή μερίσματος θα κληθούν, μεταξύ άλλων, να εγκρίνουν οι μέτοχοι της Ελληνικά Πετρέλαια κατά την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (15/5/2018) η εταιρεία. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται οι μέτοχοι της Ελληνικά Πετρέλαια να μετάσχουν..

ΕΛΠΕ: Δεν θα υπάρξει καμία συναλλαγή με το Ιράν αν δεν είναι πλήρως κατοχυρωμένη στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτικής

Από το energypress.gr
Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία συναλλαγή με το Ιράν αν δεν είναι πλήρως κατοχυρωμένη στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτικής παρείχαν χθες ανώτατα στελέχη των ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας για την έγκριση πώλησης του ΔΕΣΦΑ, με αφορμή την αποχώρηση της αμερικανικής κυβέρνησης από την διεθνή συμφωνία του 2015 και την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων.

Εκτός από τις εισαγωγές αργού από το Ιράν, που αντιστοιχούν..