Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Η Ουκρανία εξετάζει τη μετατροπή του Τσερνόμπιλ σε τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ουκρανία εξετάζει τη μετατροπή του Τσερνόμπιλ σε τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο
Από το naftemporiki.gr
Το Τσερνόμπιλ ενδέχεται σύντομα να ξεκινήσει να παράγει και πάλι ενέργεια, αυτή τη φορά ως ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο.

Τριάντα χρόνια μετά το ατύχημα του πυρηνικού σταθμού, η Ουκρανία αναζητά επενδυτές για τη δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ενός γιγαβάτ. Το πάρκο θα βρίσκεται μέσα στη ζώνη αποκλεισμού, που εκτείνεται σε επιφάνεια 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου τα επίπεδα ακτινοβολίας παραμένουν πολύ υψηλά για τη γεωργία ή τη δασοκομία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το έργο αναμένεται να ..

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, η οποία – ακολουθώντας προφανώς άνωθεν «εντολές»- προχώρησε στην προσαγωγή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος Ε. Θεοχάρη, κατά την ώρα που έπραττε το συνδικαλιστικό του καθήκον.

Ο συνάδελφος συνελήφθη ενώ περιφρουρούσε την απεργία των εργαζομένων στα φωσφορικά λιπάσματα.Είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι των εργαζομένων επειδή αντιδρούν στην επιχειρηματική ανηθικότητα, για τη συντήρηση της οποίας φέρει ευθύνη και η κυβέρνηση.

Η Συνομοσπονδία διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν μπορούν να κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων αλλά αντιθέτως τον ενισχύουν, όπως ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. 

Shell & MOH Aviation Fuels: Ο Πρώτος Προμηθευτής Αεροπορικού Καυσίμου για τη Σκύρο

Αποτέλεσμα εικόνας για Shell & MOH Aviation Fuels
Από το energia.gr
Η Shell & ΜΟΗ Aviation Fuels, κοινοπραξία της Shell και της Motor Oil Hellas στον κλάδο των αεροπορικών καυσίμων, ανακοινώνει την έναρξη της δραστηριότητάς της στο αεροδρόμιο της Σκύρου. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του επενδυτικού και αναπτυξιακού πλάνου της εταιρίας για την ελληνική αγορά, ενώ έχει τύχει της θερμής υποδοχής και της στήριξης των τοπικών φορέων και της Περιφέρειας.

Με τη δημιουργία της καινούργιας εγκατάστασης, η Shell & MOH Aviation Fuels αποτελεί τον πρώτο προμηθευτή αεροπορικού καυσίμου στη Σκύρο, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετεί τις ανάγκες των αεροπορικών εταιριών για καύσιμα σε συνεχή βάση.

Μέχρι σήμερα,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ 2Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

.
Από το poenergias.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε στις 27/07/2016 η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία του ΣΕΒ για την σύναψη νέας ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ.

Αναμέναμε να κατατεθεί από την πλευρά του ΣΕΒ, όπως είχε συμφωνηθεί στην πρώτη συνάντηση, κάποιο πλαίσιο πάνω στην πρόταση που κατέθεσε η ΠΟΕ ή έστω κάποιες πρώτες παρατηρήσεις ή αλλαγές προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική συζήτηση.
Δυστυχώς ..

ΕΛΠΕ: Οι επιλεγέντες υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energypress.gr
Τα αποτελέσματα των υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο εξωτερικό, του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, ανακοίνωσε ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια.

Όπως αναφέρουν τα ΕΛΠΕ, με βάση την από 11/01/16 προκήρυξη για τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε χώρες του εξωτερικού, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επελέγησαν ως υπότροφοι οι υποψήφιοι με τους παρακάτω αριθμούς πρωτοκόλλου:

Οι σύγχρονοι κοτσαμπάσηδες

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες
Από το pandiera.gr
Αφού έπαιξαν πρώτα το παιχνίδι της κότας που ντύνεται λιοντάρι, αφού εξάντλησαν όλο το μελό ρεπερτόριο του ‘τραβάτε με κι ας κλαίω’, αφού ασέλγησαν πάνω στην απελπισία των ανθρώπων που τους επέτρεψε να λεονταρίζουν δωρεάν, τώρα γειώθηκαν οι τιποτένιοι στην πραγματική τους φύση. 

Είναι οι σύγχρονοι κοτσαμπάσηδες. Δεν προσκυνούν βέβαια τον Σουλτάνο αλλά τον Σόιμπλε. Δεν λογοδοτούν στην Υψηλή Πύλη αλλά στην τρόικα. Μικρές λεπτομέρειες που δεν ακυρώνουν την αποκαλυπτική ιστορική αναλογία.

Είναι οι ίδιοι για τους οποίους η μακαρίτισσα η Μαλβίνα Κάραλη είχε πει κάποτε: αυτοί δεν είναι κόμμα, είναι δέκα κώλοι που ζητάνε καρέκλα. Απομυζούν αποστεωμένα κουφάρια με το καλαμάκι. 

Έχοντας περιηγηθεί ασκόπως στην..

Βενεζουέλα-Ρωσία: Υπέγραψαν ενεργειακές συμφωνίες

Αποτέλεσμα εικόνας για Βενεζουέλα-Ρωσία: Υπέγραψαν ενεργειακές συμφωνίες
Από το capital.gr
Η Βενεζουέλα και η Ρωσία υπέγραψαν σήμερα μία σειρά συμφωνιών συνεργασίας στην ενέργεια μεταξύ των κρατικών εταιριών τους, PDVSA και Rosneft.

Οι συμφωνίες υπογράφτηκαν στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, παρουσία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, του υπουργού Πετρελαίων της Βενεζουέλας, Ευλόγιο ντελ Πίνο, αλλά και του προέδρου της Rosneft, Ιγκόρ Σεχίν.

Οι συμφωνίες προβλέπουν..

Την τέταρτη ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το energypress.gr
Την τέταρτη ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη, σε ολόκληρη την Ε.Ε., πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, όπου υπολογίζεται η μέση τιμή υγρών καυσίμων σε 28 κράτη.

Τα στοιχεία αφορούν το β’ εξάμηνο του 2015 και αναφέρονται σε μετρήσεις που έγιναν τόσο σε επίπεδο τιμών λιανικής πώλησης, όσο και σε επίπεδο τιμών προ φόρων.


Ειδικότερα, στο β' μισό του 2015, ο Έλληνας καταναλωτής πλήρωσε για ..

Γιατί ενδιαφέρονται οι Κινέζοι για... Σκαραμαγκά και Ελευσίνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί ενδιαφέρονται οι Κινέζοι για... Σκαραμαγκά και Ελευσίνα
Από το pronews.gr
Διερευνητικές κρούσεις για το ενδεχόμενο ελληνο-κινεζικών συνεργασιών στον τομέα των ναυπηγεία, με επίκεντρο την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη σε Πέραμα και Ελευσίνα, πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, στον απόηχο του πρωθυπουργικού ταξιδιού στο Πεκίνο στις αρχές Ιουλίου

Στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco, κυβερνητικά στελέχη είχαν αποκαλύψει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση ενός τριετούς business plan με στόχο την προσέλκυση μεγάλων κινεζικών επενδύσεων, πέραν των 300 εκατ.ευρώ που ο κινεζικός όμιλος ΄χει προαναγγείλει πως θα υλοποιήσει στον Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη υπάρξει επαφές και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κινεζικούς ομίλους για την ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα σε Σκαραμαγκά και Ελευσίνα. Όπως εξηγούν..