Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Δημοσιεύεται το Σάββατο στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ η πρόσκληση για έρευνα για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο

Από το energypress.gr
Μια ακόμη εκκρεμότητα κλείνει αύριο για την υπόθεση "υδρογονάνθρακες", καθώς δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ανακοίνωση της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών για τους δύο διεθνείς διαγωνισμούς που προκήρυξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων τριών περιοχών στην Κρήτη και το Ιόνιο Πέλαγος.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο, με τη δημοσίευση ξεκινά..

Τα γεωλογικά γνωρίσματα που καθιστούν πετρελαιοπιθανή περιοχή το Βόρειο Ιόνιο

Από το energypress.gr
Τα ιδιαίτερα γεωλογικά χαρακτηριστικά του Βόρειου Ιονίου, που καθιστούν την περιοχή εξαιρετικά αναδεικνύονται σε παρουσίαση που επεξεργάστηκαν οι Β. Κοσμίδου, Γ. Μακροδημήτρας και Ν. Παπαθεοδώρου, στελέχη της ΕΔΕΥ.

Σεισμικές και άλλες έρευνες, καθώς και προσομοιώσεις που στηρίζονται ..

Η "Μικρή ΔΕΗ" των Σύριζα/Ανελ και το "ξεπούλημα με το πιστόλι στον κρόταφο".

Από το greeklignite.blogspot.gr
Σε ανάρτηση τον περασμένο Οκτώβρη, για το "μπάχαλο" του ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας, επί των ημερών Σύριζα/ΑΝΕΛ, είχα πει πως σύντομα θα μιλήσω για το πώς ο Ελληνικός λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός, καλείται ν' ανταγωνιστεί στην αγορά ηλεκτρισμού της ΝΑ Ευρώπης επί -δήθεν- ίσοις όροις με το λιγνίτη των Σκοπίων, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Βοσνίας, τον αδρά υποστηριζόμενο λιγνίτη και τον εισαγόμενο σε συνεχώς αυξανόμενες ποσότητες λιθάνθρακα της Τουρκίας, ίσως αύριο και το λιγνίτη του..

Έρευνα: Μέχρι και 800 εκατ. άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους λόγω ρομπότ ως το 2030

Από το naftemporiki.gr
Μέχρι και 800 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα χάσουν τις δουλειές τους ως το 2030 και θα αντικατασταθούν από ρομπότ/ εφαρμογές αυτοματισμού, σύμφωνα με έρευνα του McKinsey Global Institute.

Η μελέτη ασχολήθηκε με 46 χώρες και 800 επαγγέλματα, και, βάσει των συμπερασμάτων της, η «επέλαση των ρομπότ» θα επηρεάσει μέχρι και το 1/5 του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Όσον αφορά σε ..

No comment...


Solomon: Δεύτερο καλύτερο διυλιστήριο παγκοσμίως ο Ασπρόπυργος των ΕΛΠΕ ανάμεσα σε 310 μονάδες

Από το energypress.gr
Την δεύτερη θέση ανάμεσα στις καλύτερες μονάδες διεθνώς στην κατηγορία της καταλυτικής πυρόλυσης, δηλαδή τύπου FCC, καταλαμβάνει το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, σύμφωνα με αξιολόγηση από τον οίκο Solomon Associates.

Ανάμεσα σε 310 μονάδες FCC οι οποίες αξιολογήθηκαν από τον ξένο οίκο, ο Ασπρόπυργος καταλαμβάνει ..