Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Γ. Αρβανιτίδης: Ανοιχτά παραμένουν πέντε κρίσιμα ενεργειακά ζητήματα

Από το worldenergynews.gr
Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το κατεπείγον Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τοποθετήθηκε σήμερα 17/12/2018 ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αρμόδιος υπεύθυνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια συρραφή διαφορετικών ρυθμίσεων, ενεργειακών, περιβαλλοντικών, πολεοδομικών κ.α. θεμάτων των οποίων καθυστερούσε η νομοθέτηση τους, με τα προβλήματα και τις προθεσμίες να συσσωρεύονται επικίνδυνα έως το τέλος του 2018.

 Την ίδια στιγμή υπάρχουν σε εκκρεμότητα πολλά ακόμη ζητήματα ανοιχτά όπως:

Παράνομα χρυσωρυχεία καταστρέφουν το τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Από το naftemporiki.gr
Η αύξηση της παράνομης εξόρυξης χρυσού στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα με αρνητικές επιδράσεις στο πολύτιμο οικοσύστημα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Η έκθεση, που κυκλοφόρησε από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Σχέδιο Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Γεωγραφικής Αναφοράς Αμαζονίου» (RAISG) την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνει τη ζημιά που έχει προκαλέσει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

       Μετά τα τελευταία συνεχή σταµατήµατα στις ΒΕΘ, µας προβληµατίζει ιδιαίτερα ο τρόπος που η τοπική ∆/νση των ΒΕΘ, αλλά και γενικότερα η ∆ιοίκηση των ΕΛΠΕ, αντιλαµβάνεται τα θέµατα λειτουργίας και ασφάλειας των εγκαταστάσεων.
       Είναι παραπάνω από προφανές ότι υπάρχει έλλειµα γνώσης και εµπειρίας για το πως πρέπει να αντιµετωπίζονται συνολικά τα προβλήµατα...

ΗΠΑ-Ελλάδα «δίνουν τα χέρια» με φόντο μια Ευρώπη που «τρέμει»

Από το insider.gr
Είναι τυχαία η χρονική στιγμή που εκδίδεται κοινό ανακοινωθέν για στρατηγικό διάλογο με βασικό άξονα την Ενέργεια; Είναι τυχαίο που η Ελλάδα «την γλίτωσε» όχι μόνο από τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν αλλά και από τα «βέλη» του Αμερικανού προέδρου;

 «Η Ελλάδα έχει υπάρξει μια κρίσιμη σύμμαχος των ΗΠΑ. Τώρα περισσότερο από ποτέ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ότι η Ελλάδα αναδύεται ξανά ως ηγέτιδα δύναμη της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο». Αυτή η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στο τέλος της εβδομάδας που μας..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ << ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ >>


Δικαιώματα της Qatar Petroleum για έρευνες πετρελαίου σε πεδία του Μεξικού

Από το worldenergynews.gr
Συμφωνία με την Eni συνήψε η Qatar Petroleum για την απόκτηση ποσοστού συμμετοχής 35% σε τρία παράκτια πεδία στο Μεξικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Κυριακή (16/12).

Ειδικότερα, η συμφωνία περιλαμβάνει τα πεδία Amoca, Mizton και Tecoalli που βρίσκονται στο Campeche Bay του Μεξικού.

Η συμφωνία υπόκειται σε συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις από..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ - ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

 

ΕΛΠΕ: Η αγορά βλέπει τον πήχη της αποκρατικοποίησης πάνω από τα 2 δις ευρώ - Η έκθεση - ορόσημο της HSBC

Από το energypress.gr
Δεν είναι μόνο η ισχυρή κερδοφορία και τα αλλεπάλληλα ρεκόρ που καταγράφει ο όμιλος των ΕΛΠΕ τα τελευταία χρόνια, που ανεβάζουν σημαντικά τον πήχη της αποκρατικοποίησης. Ακόμη και οι διεθνείς αναλυτές, με τις τελευταίες εκθέσεις τους συνηγορούν στο ότι οι προοπτικές του διυλιστηριακού ομίλου για την επόμενη διετία τουλάχιστον, είναι εξαιρετικές και ως εκ τούτου αναβαθμίζουν  τις τιμές στόχους και τις συστάσεις τους για τη μετοχή των ΕΛΠΕ.

Χαρακτηριστική των τάσεων της αγοράς είναι..