Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση της εργατικής νομοθεσίας ενόψει της κακοκαιρίας από το Υπ. Εργασίας

Από το pronews.gr
Το υπουργείο Εργασίας ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων ενημερώνει σχετικά με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία επισημαίνοντας τα ακόλουθα:

-Οι χώροι εργασίας σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου πρέπει να έχουν θερμοκρασία ανάλογη με τη φύση της εργασίας και τη σωματική προσπάθεια που απαιτείται για την εκτέλεση της, λαμβανομένων πάντα υπόψη και των κλιματολογικών συνθηκών των εποχών του έτους.

-Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές πρέπει να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να προστατεύονται από τις ατμοσφαιρικές επιδράσεις και να μην κινδυνεύουν να γλιστρήσουν ή να πέσουν

- Να χορηγείται..

Πρόγραμμα απασχόλησης σπουδαστών στα Ελληνικά Πετρέλαια

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το energyworld.gr
Οι ικανότητες και οι φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων είναι πηγή δύναμης για κάθε κοινωνία. Στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δίνουμε προτεραιότητα στη στήριξη της νέας γενιάς, παρέχοντας ευκαιρίες σε σπουδαστές που θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις και εργασιακή εμπειρία σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, προσφέροντας θέσεις απασχόλησης σε σπουδαστές, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Οι θέσεις και οι ειδικότητες απασχόλησης, καθορίζονται ετησίως, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αναγκών των Οργανωτικών Μονάδων του Ομίλου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού και καλύπτονται μέσω της σχετικής Διαδικασίας Προγράμματος Απασχόλησης Σπουδαστών Α.Τ.Ε.Ι.

Οι ειδικότητες απασχόλησης για το 2017 είναι:

ΑΥΞΗΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ασφαλιστικο προγραμμα

Η νέα αυτή ρύθμιση ισχύει από την 1/1/2017 και οι εργαζόμενοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, στην επέτειο του συμβολαίου, τον Ιανουάριο κάθε έτους, να μεταβάλλουν ελεύθερα το ποσοστό των ατομικών εισφορών τους, με ανώτατο όριο το 15% των μηνιαίων μικτών τακτικών αποδοχών τους και δυνατότητα διαβάθμισης ανά μισή εκατοστιαία μονάδα (για παράδειγμα σε 6,5% ή 7,0% και όχι 6,3% ή 6,2%).

Αιτήσεις για αλλαγή ποσοστού θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017


Motor Oil: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Lukoil Cyprus

Αποτέλεσμα εικόνας για μοτορ οιλ
Από το energypress.gr
Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της 9ης Νοεμβρίου 2016, η Motor Oil ενημερώνει ότι η απόκτηση από την 100% θυγατρική της CORAL Α.Ε. του συνόλου των μετοχών της Lukoil Cyprus Limited, κυριότητος της Lukoil Europe Holdings B.V. (έδρα Amsterdam, Ολλανδία), που ήταν ο πωλητής, ολοκληρώθηκε στις 3 Ιανουαρίου 2017.

Σημειώνεται ότι η Lukoil Cyprus Limited λειτουργεί δίκτυο λιανικής εμπορίας υγρών καυσίμων στην Κύπρο το οποίο αριθμεί 31 πρατήρια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελκε ελπε
Συναδέλφισσα, συνάδελφε

          Αναφορικά με τα θέματα που έχουν προκύψει στη Συντήρηση βάρδιας θέλουμε να  ξεκαθαρίσουμε,  πως  δεν  θα  επιτρέψουμε παρερμηνείες, παλινωδίες  και  άσκηση  καθεστωτικών πρακτικών από όπου και αν προέρχονται.
          Βάσει της Δήλωσης -Συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ ΠΣΕΕΠ – Εταιρείας,  η  Συντήρηση  στη βάρδια  πρέπει  να αποτελείται από 5  Μηχανικούς, 5 Τεχνίτες Οργάνων και 10 Ηλεκτρολόγους σε ΒΕΑ & ΒΕΕ.
          Σε  περίπτωση δε,

ΕΠΑ Αττικής: Ανεξαρτησία στη θέρμανση με φυσικό αέριο χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης σε Πολυκατοικίες

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το worldenergynews.gr
Πρόγραμμα άτοκης χρηματοδότησης του κόστους εσωτερικής εγκατάστασης για όλες τις κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις, ανεξαρτήτως ισχύος ενεργοποίησε η ΕΠΑ Αττικής

Η αποκοπή από την κεντρική θέρμανση και η εγκατάσταση αυτόνομων συστημάτων θέρμανσης φυσικού αερίου γίνεται πιο εύκολα και πιο άμεσα για τις περιπτώσεις πολυκατοικιών που μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να ακολουθήσουν χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΑ Αττικής,  βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου (Ν. 4447/2016), η τοποθέτηση αυτόνομης μονάδας θέρμανσης σε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με την έναρξη του νέου έτους και την αρχή της υλοποίησης της Συμφωνίας μεταξύ Διοίκησης και Σωματείου για την στελέχωση της Συντήρησης βάρδιας, άρχισαν τα όργανα. Η Διοίκηση αντιλαμβανόμενη με τον δικό της τρόπο την ολιστική ασφάλεια, προχώρησε στην κάλυψη της θέσης του δεύτερου Μηχανικού βάρδιας με εργολαβικούς συναδέλφους και τους Ηλεκτρολόγους βάρδιας με υπερωριακή απασχόληση. 

Καλούμε για άλλη μία φορά..

ΕΛΠΕ: Στόχος το top 20 των διεθνών διυλιστηρίων

Από το newmoney.gr
Την ένταξη των ΕΛΠΕ στην κορυφαία διεθνή ομάδα των διυλιστηρίων -στο 25% που δεν διατρέχει κινδύνους επιβίωσης σε μια αγορά πολύ δύσκολη για τον κλάδο λόγω της δραματικής μείωσης των τιμών πετρελαίου που οδήγησε σε κλείσιμο περισσότερα από 20 ευρωπαϊκά διυλιστήρια- προωθεί ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, όπως επισήμανε σε ομιλία του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του, καθηγητής Στάθης Τσοτσορός, κεντρικός ομιλητής του 13ου «Αριστοτέλη», του συνεδρίου μάνατζμεντ της ΕΕΔΕ με θέμα «Greek Possible: Το Μάνατζμεντ της Ανάπτυξης και της Επιτυχίας των Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Παγκόσμια Οικονομία».

Ο κ. Τσοτσορός τόνισε ότι σε ένα δύσκολο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και με το πρόσθετο υψηλό χρηματοοικονομικό κόστος από τις μεγάλες επενδύσεις των 3 δισ. ευρώ τα προηγούμενα χρόνια, τα ΕΛΠΕ θα εμφανίσουν το...

Οι Σουηδοί «παγώνουν» το εξάωρο

Από το insider.gr
Άσχημα νέα για τους Σουηδούς που ανυπομονούσαν για την εφαρμογή της εξάωρης εργασίας – και για όλους τους υπόλοιπους που έλπιζαν να τη δουν κάποτε και στις δικές τους χώρες: το κόστος της είναι μεγαλύτερο από τα πλεονεκτήματα…

Αυτό αποδεικνύουν τα πρώτα αποτελέσματα από ένα διετές πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ, πόλη της αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo. Για να μειώσει τις 8 ώρες εργασίας των 68 νοσηλευτριών του οίκου ευγηρίας Svartedalen, ο δήμος χρειάστηκε να προσλάβει 17 άτομα επιπλέον, με κόστος 12 εκατ. κορώνες (1,26 εκατ. ευρώ).

Στο πείραμα έγινε ..

Ο μονόδρομος της "καλής χρονιάς"..

    
Από το mandatoforos.blogspot.gr
Το δολοφονικό 2017, αυτό για το οποίο λίγες μέρες πριν ευχόμασαν "καλή χρονιά", είναι εδώ.
     Τρομακτικό και δυσοίωνο, απελπιστικό και θανατηφόρο.
     Έφερε ήδη μαζί του αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους, αυξήσεις στις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων,
     ..και ταυτόχρονη
μείωση εισοδημάτων.

     Μειώσεις κατά 300 εκατομμύρια τουλάχιστον στα μειωμένα έως καταστροφής κονδύλια της Υγείας (και της Παιδείας), και αύξηση των κρατικών υποχρεώσεων έναντι των τοκογλύφων,
     ..με τον "κόφτη" πιά ενεργοποιημένο από 1/1,
     ..αυτό το δωσιλογικό αίσχος που σύμπασα η αληταρία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (πλην τιμητικών εξαιρέσεων) ψήφισαν ενάμισυ χρόνο πριν,
     ..και που από μόνο του, χωρίς τις υπόλοιπες μνημονιακές κακουργίες, θα ήταν ικανό να ενεργοποιήσει άλλους "κόφτες", τις λαιμητόμους.

     Από 'δω κι εμπρός οι ήδη ρημαγμένες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν για κάθε 10 ευρώ που βγάζουν τα 6 σε διάφορους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, και με τα υπόλοιπα 4 θα πρέπει να πληρωθούν μισθοί, έξοδα λειτουργίας, προμήθειες υλικών ή εμπορευμάτων, καθώς και η επιβίωση των ίδιων των επιχειρηματιών και επαγγελματιών και των οικογένειών τους.

     Αυτό δεν εμποδίζει βέβαια ..

Η επόμενη μέρα για τον διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ – οι υποψήφιοι «μνηστήρες»

Αποτέλεσμα εικόνας για δεσφα
Από το energyworld.gr 
Τον νέο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) σχεδιάζει η κυβέρνηση μετά το οριστικό «ναυάγιο» με τη Socar, προκειμένου να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία το συντομότερο δυνατό και, σε κάθε περίπτωση, εντός του 2017.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», βασική εκκρεμότητα για την εκκίνηση του νέου διαγωνισμού είναι η καταγγελία της σύμβασης που υπεγράφη το 2013 μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Socar για τη μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ, συναινετικά και χωρίς κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής που είχαν καταθέσει οι Αζέροι. Με την ολοκλήρωση της τυπικής αυτής διαδικασίας, τις αμέσως επόμενες ημέρες και οπωσδήποτε μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβούλου σχετικά με την επικαιροποιημένη αποτίμηση της εταιρείας. Κατόπιν αυτού, θα δημοσιοποιηθεί η νέα προκήρυξη για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Στο διάστημα που θα..