Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω αύξησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ

Πτώση για το πετρέλαιο λόγω αύξησης της παραγωγής του ΟΠΕΚ
Πτώση καταγράφουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αύξηση της παραγωγής στη Μέση Ανατολή αντισταθμίζεται με μία μείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ αλλά και λόγω της πρόσφατης αποδυνάμωσης του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, το πετρέλαιο τύπου Brent διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στα 46,93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό τύπου WTI κινείται στα 45,63 δολάρια το βαρέλι.

Η παραγωγή αργού από τον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEK) ανήλθε τον Απρίλιο στα 32.640.000 βαρέλια την ημέρα, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει σημειωθεί στην πρόσφατη ιστορία.

Η Ρωσία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας εκτός ΟΠΕΚ, αύξησε επίσης..

3 δισ. ευρώ για συμμετοχή στις αποκρατικοποιήσεις με αντάλλαγμα τον «South Stream» φέρνει μαζί του ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στις 28 Μαΐου

Αποτέλεσμα εικόνας για 3 δισ. ευρώ για συμμετοχή στις αποκρατικοποιήσεις με αντάλλαγμα τον «South Stream» φέρνει μαζί του ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στις 28 Μαΐου
Τρία δισεκατομμύρια ευρώ για συμμετοχή στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με αντάλλαγμα την αναβίωση του South Stream φέρνει στην ατζέντα του ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν στην επίσκεψή του που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα στις 28 Μαΐου.   

H αναγέννηση του South Stream αφορά την προώθηση ενός νέου αγωγού για τη μεταφορά ρωσικού αερίου, μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδας, στην Ιταλία, που συμπεριλαμβάνει την αξιοποίηση του σχεδίου χερσαίας και υποθαλάσσιας διασύνδεσης Ελλάδας - Ιταλίας (ΙGI), να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του..  

Οι ρωσικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στις αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ, στον βαθμό, βέβαια, που αυτές θα..

Αυτός ο κ. Αίολος δεν είναι καθόλου "συνεργάσιμος". Μηπως να τον αλλάζαμε;


Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να έχουν ένα θεό για το κάθε τι. Για να μην ξεχάσουν κάποιο θεό και τον προσβάλλουν, είχαν κι ένα βωμό "τω αγνώστω θεώ". Αλλά για τους ανέμους, που ήταν πάντα άστατοι κι απρόβλεπτοι, δεν είχαν ξεχωριστό θεό, απλά θεωρούσαν τον Αίολο σαν το διορισμένο απ' τον Δία "ταμία" τους.

Κάπου-κάπου ο Αίολος μάζευε όλους τους ανέμους στον ασκό του κι επικρατούσε πλήρης άπνοια παντού. Άπνοια που επηρέαζε καθοριστικά τη βασισμένη στα πανιά ναυσιπλοΐα των αρχαίων, όπως πολύ γλαφυρά περιγράφει ο Όμηρος στην Ιλιάδα, όταν η πλήρης άπνοια καθήλωνε για πολλές ημέρες το στόλο των Αχαιών και δεν επέτρεπε τον απόπλου για την Τροία.

Η σύγχρονη παράνοια με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών φαίνεται πως δεν έχει πάρει αρκετά σοβαρά την Ιλιάδα και τη σοφία των αρχαίων Ελλήνων και καταλήγει με άχρηστες "επενδύσεις", "επενδύσεις" που γίνονται μόνο για να εισπράττουν επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, όχι για να έχουν παραγωγικό αποτέλεσμα. Τα δυο πιο πάνω διαγράμματα τα δίνει το Energy Information Administration των ΗΠΑ, με το ..

Δείτε τι ανακάλυψαν στον βυθό της Κούβας και θα μείνετε άφωνοι!

dite-anakalipsan-vitho-kouvas-minete-afoni
Τέσσερις πυραμίδες γιγαντιαίων διαστάσεων παρόμοιες με αυτές της Γκίζας στην Αίγυπτο, ένας περίπτερος ναός με τρία επίπεδα, κτίσματα με… ύψος 40 μέτρων και μήκος ως και 400 (!), πολλές Σφίγγες και χιλιάδες άλλα ευρήματα «κοιμούνται» στην Μεσοατλαντική Τάφρο, στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Σαν Αντόνιο στη δυτική ακτή της Κούβας!
Υπολείμματα από πέντε ..