Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ή, αν προτιμάς, ζήσε το μύθο στη Ρουμανία

http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink?t=internet-fix&pachet=digi_net_fiberlink_1000
Μόνο μελαγχολία μπορεί να μας προκαλούν, εδώ στην Ελλάδα, τα τελευταία νέα από το Ρουμάνικο ίντερνετ: την ώρα που ο ΟΤΕ διαφημίζει ως "ασύλληπτη" την ταχύτητα των 50Μbps και πουλάει πακέτα στα 30Μbps, προφανώς για να μη ζαλιστούμε απ' την πολλή ταχύτητα, στη Ρουμανία είχαν "αργή" ταχύτητα στα 50Μbps (κατέβασμα/ανέβασμα) με 29 λέι/μήνα και "γρήγορη" στα 100Μbps με 39 λέι/μήνα (με ισοτιμία στα περίπου 4,37λέι/ευρώ, οι τιμές είναι αντίστοιχα στα περίπου 6,6 & 8,9 ευρώ/μήνα). 
Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να κλάψουμε πραγματικά:
στη Ρουμανία πουλούν πλέον ταχύτητες 500Μbps στα 49 λέι/μήνα και 1000Μbps στα 59λέι/μήνα (11,2 & 13,5 ευρώ/μήνα αντίστοιχα). Και βέβαια μπορείτε να αγοράσετε μόνο ίντερνετ, χωρίς σταθερή τηλεφωνία.

 ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Παραμένει η ηγετική θέση της Ρωσίας σε Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο


Και το 2013, παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία, η Ρωσία διατήρησε την ηγετική της θέση στον τομέα της ενέργειας. Στη συνολική παραγωγή υδρογονανθράκων παραμένει σε πρωτοπόρα θέση, μπροστά από τη Σαουδική Αραβία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 2013, η ρωσική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέκτησε ένα νέο ρεκόρ - το Νοέμβριο το επίπεδο ημερήσιας παραγωγής του μαύρου χρυσού άγγισε τα 10.610.000 βαρέλια. Πρόκειται για τον πιο σημαντικό όγκο από την εποχή της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης.

Η σημαντικότερη εξαγωγική συναλλαγή ήταν το συμβόλαιο της Rosneft και της κινεζικής CNPC για την προμήθεια επιπλέον ποσοτήτων ύψους 365 εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου αξίας 270 δις δολαρίων. Υπεγράφη εξάλλου ένα μνημόνιο με τη Sinopec για 100 εκατομμύρια τόνους αξίας 85 δις δολαρίων.

Υπάρχει πρόοδος και προς την κατεύθυνση του φυσικού αερίου - η εξαγωγή της γαλάζιας ενέργειας αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 τοις εκατό. Οι αποστολές σε χώρες του εξωτερικού -με βάση τα στοιχεία Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013 - αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 20 τοις εκατό. Σχολιάζει ο χρηματοοικονομικός αναλυτής Μαξίμ Σέιν:

Με βάση τον ετήσιο απολογισμό, η Gazprom εξήγαγε στην Ευρώπη περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι αναμενόταν. Έτσι, όλη η συζήτηση, περί απώλειας θέσεων στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου από την Gazprom, δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Για τη βιομηχανία φυσικού αερίου, το 2013 ήταν ένα ορόσημο με το δικό του τρόπο. Τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για την απελευθέρωση των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου, η οποία ανοίγει το δρόμο για τις ξένες αγορές σε εταιρείες όπως η Rosneft και Novatek. Και οι δύο σχεδιάζουν να κατασκευάσουν δικούς τους σταθμούς υγροποιημένου φυσικού αερίου. Τα πρώτα συμβόλαια υφίστανται ήδη: η Novatek έχει συμφωνήσει να προμηθεύσει τους Κινέζους εταίρους της, στο πλαίσιο του μεγάλης κλίμακας έργου Yamal SP G. Υπάρχει επίσης η πρώτη συμφωνία αποστολής ρωσικού υγροποιημένου αερίου στους Ευρωπαίους καταναλωτές - σημαντικές ποσότητες παρήγγειλε η Ισπανία.

Αναπτύσσονται και τα έργα μεταφοράς πετρελαίου - σχολιάζει ο αναλυτής Μιχαήλ Κριλόφ:

Κατά την αντίληψή μου, αξιομνημόνευτη είναι η συνέχιση της κατασκευής των αγωγών, που θα παίξουν τον κύριο ρόλο στη μεταφορά του πετρελαίου. Επίσης, η τελειοποίηση του υφιστάμενου συστήματος προμήθειας πετρελαίου και η βελτίωση της αποθήκευσης της πρώτης ύλης και του ποιοτικού ελέγχου.

Μια ακόμα σημαντική συμφωνία της χρονιάς, αφορά τη σύμβαση συνεργασίας της Rosneft με την αζερική κρατική εταιρεία SOCAR. Οι ειδικοί σημειώνουν, ότι ενδεχομένως ανοίγει στη ρωσική εταιρεία το δρόμο για την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ: Έκπτωση 70% στο ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη.


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά στην έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια, που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προβλέπεται ότι σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.

Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με άλλη Κοινή Υπουργική Απόφαση που ήδη ισχύει, για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.), που κατοικούν στην περιοχή εφαρμογής των μέτρων και για διπλάσιο αριθμό ημερών, η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του Κ.Ο.Τ. είναι μηδενική.

Εξάλλου, ήδη παρέχεται αντίστοιχη έκπτωση 70% στις προνοιακές δομές των Δήμων, των Περιφερειών, της Εκκλησίας και της Κοινωνίας των Πολιτών.
  ΦΕΚ ΓΙΑ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: έσβησαν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσοκομεία και τώρα ζητούν 25άρι από τους ασφαλισμένους!

ΕΟΠΥΥ ΦΕΚ
Έσβησαν σε μια νύχτα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ στα δημόσια ιδρύματα και τώρα ζητούν …25άρι. Ενώ έχουν ισοπεδώσει κάθε έννοια αστικής οικονομίας, κραυγάζουν για “λαϊκισμό”! (κλικ στην εικόνα)

Αναρωτιέται κάνεις γιατί πρέπει από την 1-1-2014 να πληρώνουμε 25€ για να εισαχθούμε στα Δημόσια Νοσοκομεία ; Ή μάλλον δεν πρέπει να αναρωτιέσαι γιατί οι νεοτσαουσέσκου θα σε πουν “λαϊκιστή” και ότι άλλο γκαιμπελίστικο τους υπαγορεύσουν, μόνο και μόνο για να κρύψουν τα εγκλήματα τους.

Με υπογραφή 5 υπουργών αποφάσισαν την διαγραφή χρεών (!!) από τον χρεωκοπημένο ΕΟΠΥΥ και των επίσης χρεωκοπημένων ασφαλιστικών ταμείων από όλα τα δημόσια νοσοκομεία που είχαν εισαχθεί μέχρι τις 31-12-2011 οι ασφαλισμένοι ασθενείς! Έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο ιστορικά; Βεβαίως. Από τον Μουσολίνι, τον Λένιν, τον Χίτλερ και πιθανοτατα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας!

Αυτή είναι η δωρεάν Υγεία που μας προσφέρει το νεοφασιστικό κράτος του μνημονίου, και θέλει πάση θυσία να κλείσει τα δημόσια νοσοκομεία καταστρέφοντας οικονομικά για να τα πουλήσουν σε ιδιώτες σε εξευτελιστικές τιμές

Την ίδια στιγμή, κάποιος κύριος Γιώργος Ελευθερίου, “Vascular Surgeon, Ph.D., University of Athens, Αssociate Director at Metropolitan Hospital”, Πρόεδρος Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ στο τουίτερ χαρακτηρίζει “λαϊκιστές” όσους έχουν ακόμα την στοιχειώδη λογική να αντιδρούν σε αυτές τις μεθοδεύσεις τύπου Γιαρουζέλσκι. Αλήθεια κύριε Ελευθερίου, θα διαγράφατε ποτέ χρέη προς το Metropolitan όπου είστε Associate Director όπως κάνατε στα δημόσια νοσοκομεία;

…ή θα επαναφέρετε τα γκουλαγκ και το Άουσβιτς για τους “αντιφρονούντες”; Εκτός εάν προτιμήσετε τα… μοδάτα σκυλιά του ομοϊδεάτη σας Κιμ.

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Απόφαση - σταθμός του ΣτΕ: Φρένο στις μειώσεις των εφάπαξ


Δικαστικό φρένο σε νέες μειώσεις των εφάπαξ, όταν πρόκειται για το Ταμεία που δεν έχουν καμία επιχορήγηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή από άλλους κοινωνικούς πόρους παρά στηρίζονται μόνο στις εισφορές των εργαζομένων, βάζει απόφαση-σταθμός της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το ΣτΕ γνωμοδοτώντας επί του νέου Προεδρικού Διατάγματος για τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ που χορηγεί το Ταμείο Αρωγής του Λιμενικού Σώματος έκρινε ότι το βοήθημα που παίρνουν οι αξιωματικοί του Λιμενικού, της Ακτοφυλακής καθώς και το πολιτικό προσωπικό του Λιμενικού Σώματος θα πρέπει να είναι ευθέως αναλογικό με τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι του και σε καμία περίπτωση μικρότερο από το ποσό που αναλογεί στις εισφορές που έχουν πληρώσει με βάση τις αποδοχές τους.
Επιπλέον, η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο και για τη μείωση των εισφορών που επιβάλλεται στις πρόσθετες απολαβές των ασφαλισμένων για τη λήψη του εφάπαξ στην περίπτωση που οι εν λόγω πρόσθετες αποδοχές τους έχουν μειωθεί.
Σύμφωνα με τον "Τύπο της Κυριακής", η απόφαση αυτή του ΣτΕ δημιουργεί νέα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται να εφαρμοστεί από το υπουργείο Εργασίας ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ που θα χορηγούν το Δημόσιο και άλλα 20 ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, τα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ με καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα, το ύψος του βοηθήματος θα πρέπει να υπολογίζεται με βάση το συνολικό χρόνο ασφάλισης των εργαζομένων, οι οποίες πρέπει να είναι ανάλογες προς τις εισφορές που καταβλήθηκαν.
Η γνωμοδότηση αυτή τη Συμβουλίου φρενάρει ή δημιουργεί νέες συνταγματικές προϋποθέσεις για να μπει φρένο σε νέες μειώσεις τέτοιες που να περικόπτουν το εφάπαξ κάτω από τα επίπεδα των εισφορών που αναλογούν στις αποδοχές που έχουν πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι.
Τα Ταμεία που επηρεάζει η απόφαση του ΣτΕ είναι:
-ΔΕΗ
-ΟΤΕ
-ΕΛΤΑ
-τραπεζοϋπαλλήλων
-στρατιωτικών
-11 φορέων πρόνοιας ιδιωτικών υπαλλήλων
-ξενοδοχοϋπαλλήλων
-εμποροϋπαλλήλων
-εργαζόμενων στα λιμάνια
Για το Δημόσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, 4 από τα 6 ταμεία που έχουν ενσωματωθεί στο ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων) έχουν καθαρά ανταποδοτικές παροχές χωρίς κρατική επιχορήγηση ή κοινωνικό όριο. Τα ταμεία αυτά είναι: των δημοσίων υπαλλήλων των κληρικών, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία κ.α.) και του προσωπικού του Ταμείου Νομικών.
Εξαιρούνται, αντίθετα, το Ταμείο Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και το ταμείο πρόνοιας των υπαλλήλων στα Επιμελητήρια, γιατί για τους εν λόγω φορείς υπάρχει εργοδοτική εισφορά που προέρχεται όμως από κρατικούς φορείς.
Πηγή: Τύπος της Κυριακής 

ΠΗΓΗ:news247.gr

Και δεύτερο πλοίο παγιδεύτηκε στους πάγους της Ανταρκτικής

Και δεύτερο πλοίο παγιδεύτηκε στους πάγους της Ανταρκτικής
Πρόκειται για το κινέζικο παγοθραυστικό που είχε μεταβεί στην περιοχή με αποστολή τη διάσωση των επιβατών του ρωσικού πλοίου το οποίο είχε παγιδευτεί στη λευκή κόλαση της Ανταρκτικής για περισσότερο από μία εβδομάδα.
Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο από επίσημη αυστραλιανή πηγή, το κινεζικό πλοίο αποκλείστηκε και αυτό από τους πάγους. Το παγοθραυστικό Xue Long – ο Δράκος του χιονιού – ήταν αυτό που κατάφερε με την αποστολή ελικοπτέρου να συμμετάσχει επιτυχώς στη διάσωση των επιβατών του ρωσικού ερευνητικού σκάφους Ακαντέμικ Σοκάλσκι που ήταν μπλοκαρισμένο ανάμεσα σε παχύ στρώμα πάγου από τις 24 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα όμως με την αυστραλιανή ναυτική αρχή η οποία έκανε την σχετική ανακοίνωση το κινεζικό παγοθραυστικό αφού ολοκλήρωσε την αποστολή διάσωσης δεν κατάφερε παρά τους επίμονους χειρισμούς του πληρώματος να ξεφύγει από τους πάγους και θεωρείται παγιδευμένο στην Ανταρτική. Το παγοθραυστικό σύμφωνα με τους Αυστραλούς δεν έχει υποστεί καμία ζημία, και δεν έχει ζητήσει βοήθεια.
«Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για το πλήρωμα του Xue Long», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ναυτικής αρχής της Αυστραλίας όπου προστίθεται ότι το σκάφος διαθέτει επάρκεια τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για αρκετές εβδομάδες.
  
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Ζητάω δουλειά. Ότι νάναι!

katazitite
… κάηκα με τις δικές σου επιλογές, ευτυχώς μόνο σαν επιστήμονας.

katazititeΆνοιξα το mail μου πάλι. Καμιά απάντηση στα τόσα βιογραφικά που έστειλα, ούτε καν εθελοντισμό. Άδειο το βλέμμα μου, σκέψη καμιά. Βαρέθηκα να βλέπω και κείνο το κλισέ. Ξέρεις πόση ώρα μου πήρε να το φτιάξω; Το ζωγράφιζα όλη μέρα. Γράψε, σβήσε, γράψε, σβήσε. Εύκολο είναι να κάνεις την προσωπογραφία σου και μάλιστα όσο πιο πολύ μπορείς οικεία σ’ αυτόν που θα τη διαβάσει; Σεμνή, περιεκτική, μεστή και… να πείθει.

«Νέος 25 ετών με εκπληρωμένες τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις  Μηχανικός απόφοιτος  Πολυτεχνίου με ειδικότητα Μηχανολόγος ζητεί ανάλογο εργασία μέσα στην Ελλάδα. Άριστη γνώση Αγγλικής, Ιταλικής γλώσσας. Πολύ καλή γνώση Auto CAD και Solid Works.»

Το κοιτάζω και άλλοτε μου φαντάζει σαν να βγήκε από τα χέρια του Γκόγια και άλλοτε σαν στρατιωτικό έγγραφο με τα άκρως απαραίτητα. Μόνο το «εμπιστευτικόν» ή κάτι τέτοιο του λείπει. Όπως και νάχει δείχνει νάναι θέσφατο! Ά ναι, παίζει κι αυτή η λέξη τελευταία. Είναι της μόδας για να δείξεις πόσο ανεβασμένο άτομο είσαι. Την άκουσα που την πιπίλιζαν κάτι νεόκοποι βουλευτές με master στις πολιτικές επιστήμες του Harvard και το επαναλαμβάνουν τώρα σε κάτι τηλεοπτικά παράθυρα και “μεστοί”, εννοώ πολιτικά. Το θέμα είναι να πουλάς στον κόσμο για να σε ξαναψηφίζει.

Τι σημασία έχει; Σήμερα είσαι ΝΔ αύριο ΠΑΣΟΚ, και αν τύχει μεθαύριο ΣΥΡΙΖΑ. Το τι πιστεύεις τώρα, έχει σημασία και όχι το χτες. Κι αυτοί που σε ψηφίζουν αλλού βλέπουν. Τι; Έχεις την εντύπωση πως πιστεύουν αυτά που με τόσο κόπο έγραψες την προηγούμενη το βράδυ; Χειροκροτούν γιατί το ξαδερφάκι του έχει με τον περίγυρο τον δικό σου “κονέ” και τους μόρσεψε με την υπόσχεση πως αν σε ψηφίσουν θάχουν κι αυτοί “άκρες”.  Άκουγα στο γυαλί προχτές, κοτζάμ υπουργό, να του λέει ένας νεαρός από τα ορεινά έδρανα με θράσος “μα αφού ήσουνα ΛΑΟΣ” και κείνος απαντούσε έντονα “είμαι Νέα Δημοκρατία, έχεις πρόβλημα;”

Εγώ; Τι πρόβλημα, Θεός φυλάξει. Μια δουλειά ζητάω, μια δουλειά. Δεν είναι που κάθομαι και τσακίζω την σύνταξη του γέρου αλλά  τον έχω και από πάνω να μου πετάει κάτι περί απόσβεσης των χρημάτων που ξόδιασε για να σπουδάσω. Πατέρα ξύπνα απ’ τον λήθαργο. Τα πολιτικά τους ποσοστά είναι μεγάλα γιατί τους τα δίνει η ηλικία σου και συ τους βρίζεις σε μένα. Ξόδεψες να σπουδάσω, και μη μου πεις πως με σπούδασες γιατί θα νιώσω άχρηστος, δεν λέω αλλά έκανες λογαριασμούς χωρίς τον ξενοδόχο. Κι ο ξενοδόχος λέει πως η βιομηχανία μας είναι ο Τουρισμός. Εσύ που τάξερες γιατί δεν μ’ έστειλες να σπουδάσω γκαρσόν, γκρουμ, ρεσεψιονίστ, ατζέντης, μάνατζερ, πεντικιουρίστα, κοϊφιουρίστα ή ακόμη και καλά μασέρ! Καλά δεν παίζεται με τίποτα. Αν καταλάβαινε ο Κολοκοτρώνης ή ο Μακρυγιάννης λέξη από τα καινούρια Ελληνικά. Την τύφλα τους. Φαντάσου λέει να τα δουν και γραμμένα με κείνα τα εμετικά greeklish. Πάω στοίχημα θα μετάνιωναν την ώρα που ξεκίνησαν την επανάσταση.

Λοιπόν, τέρμα η φλυαρία. Προσγείωση και επανεκκίνηση. Το μαγαζί δεν έχει ανάγκη από ειδικότητες σαν την δική μου. Άσε που κι αν ακόμη πιάσεις δουλειά(μην κάνεις όνειρα για περισσότερα από 500 ευρώ, και πολλά είναι) από λεφτά θα… έχεις λαμβάνειν! Λέμε, το μαγαζί δεν με χρειάζεται σαν εργαζόμενο μ’ αυτή την ειδικότητα. Και άρα οι διέξοδοι δύο. Εξωτερικό με κάθε κόστος που συνεπάγεται ή αλλαγή καριέρας. Τι επιλέγουμε; Μωρέ παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είν’ και μπαλωμένο! Αλλάζουμε το βιογραφικό. Τάκα τουκ τα πλήκτρα πάνω στο lap-top και νάτο

 «Νέος 26 ετών εμφανίσιμος με προσωπική γοητεία και εκπληρωμένες τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις με άριστη γνώση Αγγλικής, Ιταλικής γλώσσας και άλλων συναφών και πολύ καλή γνώση υπολογιστή ζητεί οποιαδήποτε εργασία.»

Πατέρα, ξέρω πως έκανες όνειρα μεγάλα για μένα μόλις εκείνη η κοντόξανθη με τα γυαλάκια και την άσπρη μπλούζα σούδειξε χαμογελώντας εμένα να κλαίω μέσα στα αίματα από την γέννα μου σε μια πάνα. Σήκωσες συγκινημένος το κεφάλι, χαμογέλασες περίεργα και ονειρεύτηκες. “Θα τον κάνω επιστήμονα να γίνει άνθρωπος”, έτσι δεν είπες;

Και έγινα, με την δική σου βοήθεια πρώτα άνθρωπος και μετά επιστήμονας.

Και κάηκα με τις δικές σου επιλογές, ευτυχώς μόνο σαν επιστήμονας.

Και κάηκε όλη η γενιά μου με τις δικές σας επιλογές.

Καλή η πρόθεση αλλά να είχε και λίγο από περίσκεψη. Την πάθατε σαν τις μωρές Παρθένες, εσείς…

Εγώ όμως, εγώ πού έφταιξα και καίγομαι καθημερινά άνεργος χωρίς όνειρα κι ελπίδα;

ΥΓ. Αλλά σας υποσχόμαστε, εμείς η καμένη γενιά, πως σε δέκα με δέκα πέντε χρόνια σαρανταπεντάρηδες και πενηντάρηδες πια, θα πάρουμε την εκδίκησή μας. Θα προχωρήσουμε στην επανίδρυση αυτού του κράτους,  στην πράξη όμως και όχι στα λόγια. Να μη θυμίζει τίποτε από την δική σας μιζέρια. 

 ΠΗΓΗ:aienaristeyein.com/

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ OMOΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΠΑ Ελεύθερη συνεργασία NSA-εταιρειών τηλεπικοινωνιών


To ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ανανέωσε χθες, Παρασκευή, την άδεια των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να συλλέγουν τα δεδομένα των τηλεφωνικών επικοινωνιών εκατομμυρίων Αμερικανών.

«Το δικαστήριο επιτρέπει στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να συλλέγουν μεταδεδομένα από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Τζέιμς Κλάπερ, διευθυντή των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για την απόφαση του δικαστηρίου, όμως αμερικανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι η άδεια των υπηρεσιών πληροφοριών ανανεώθηκε για διάστημα τριών μηνών και ότι αφορά το σύνολο του προγράμματος συλλογής μεταδεδομένων.

Στο παρελθόν έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις για μεμονωμένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών, όμως ο αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι η τρέχουσα απόφαση του δικαστηρίου αφορά όλες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών από τις οποίες συγκεντρώνονταν μεταδεδομένα βάσει προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων.

Δύο ομοσπονδιακοί δικαστές εξέδωσαν πρόσφατα αντικρουόμενες αποφάσεις για τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα του προγράμματος αυτού.

Χθες το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή Ρίτσαρντ Λίον, με έδρα την Ουάσινγκτον, ο οποίος τον Δεκέμβριο είχε κρίνει ότι το «σχεδόν οργουελικό» πρόγραμμα αυτό είναι πιθανόν «αντισυνταγματικό».

Αντίθετα ο ομοσπονδιακός δικαστής Ουίλιαμ Πόλι, με έδρα το Μανχάταν, αποφάνθηκε τον ίδιο μήνα ότι το πρόγραμμα αυτό είναι σύννομο και απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει εναντίον του η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU). Το εάν και κατά πόσον το πρόγραμμα αυτό πρέπει να συνεχιστεί επαφίεται στα μέλη του Κογκρέσου και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που θα πρέπει να πάρουν τη σχετική απόφαση, πρόσθεσε.

Το γραφείο του Κλάπερ ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι «ανοιχτές σε τροποποιήσεις» όσον αφορά το πρόγραμμα συλλογής μεταδεδομένων, ώστε να υπάρξει «περισσότερη προστασία της ιδιωτικότητας και των πολιτικών ελευθεριών, ενώ παράλληλα να διατηρηθούν τα λειτουργικά οφέλη του».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Χρυσές δουλειές...

ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ !...


Το 2014 είναι ένας χρόνος που έρχεται συνοδευόμενος από τις πιο αντιφατικές και αμφιλεγόμενες εκτιμήσεις, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Από τη μια η κυβερνητική αισιοδοξία, με την τριπλέτα των προβλέψεων, για το τέλος της ύφεσης, την έξοδο στις αγορές και την "τακτοποίηση" του χρέους και από την άλλη η κατηγορηματικότητα της αντιπολίτευσης, για οικονομικό αδιέξοδο, για κατάρρευση της κυβέρνησής και για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Το ίδιο, αν και σε διαφορετική ένταση, αμφιλεγόμενη, παρουσιάζεται η νέα χρονιά, και στις εκτιμήσεις των ευρωπαίων, τόσο σ΄ ό,τι αφορούν τις εξελίξεις, γενικότερα, στην Ένωση, όσο και σ΄ εκείνες που αναφέρονται στην Ελλάδα.

Το σίγουρο είναι, πως στον καταρτισμό των σχεδιασμών, καθώς και στη διατύπωση, όλων των απόψεων κι όλων των εκτιμήσεων, σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός, πως μέσα στο 2014 επίκεινται οι Ευρωεκλογές και όλοι συμπεριφέρονται και εκφράζονται με την προσοχή τους στραμμένη στα εκατομμύρια των ευρωπαίων ψηφοφόρων, που θα πάνε στις κάλπες τον ερχόμενο Μάϊο.

Ως συνήθως, και με βάση τη δοκιμασμένη μέθοδο της μέσης οδού και της σύνθεσης, η αλήθεια φαίνεται να βρίσκεται κι εδώ, κάπου στη μέση...


Η παραδοσιακή κυβερνητική ωραιοποίηση των πραγμάτων, συνοδεύεται, αυτή τη φορά και από την προσωρινή, (όσο και συμφωνημένη με τ΄ αφεντικά...) τακτική της αντίστασης κατά της τρόϊκας, κάτι που θα τραβήξει μέχρι την ευρωπαϊκή εκλογική αναμέτρηση.

Από την άλλη η διεκδικούσα κυβερνητική εντολή και ρόλο αντιπολίτευση, επενδύει τα "πάντα" της στην πεντάμηνη, σχεδόν, προεκλογική περίοδο, γνωρίζοντας και αναμένοντας, το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαϊου, να επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καταγράφοντας τη λαϊκή οργή και την αγανάκτηση με συντριπτικό τρόπο και ποσοστά.

Εκείνο, πάντως που διαφαίνεται να ισχύει για όλους, και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη, είναι πως μέσα στο 2014 θα κριθούν πολλά, (αν όχι όλα...), για όλους, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους, δανειστές και δανειζόμενους, αφεντικά και υποτακτικούς !...  
  
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr