Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ S02E05: ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

Είναι 104μ ψηλό, ζυγίζει περίπου 5000 τόνους, έχει και πρωτόγνωρη "υπερθέρμανση". Τι είναι;


Όπως έχουμε πει πολλές φορές, παρά τα πολλά αιολικά και Φ/Β, που βάζει η Γερμανία για να διοχετεύει επιδοτούμενο απ' τους καταναλωτές ρεύμα στα δίκτυα των γειτονικών χωρών, η ίδια η Γερμανία εξακολουθεί να ηλεκτροδοτείται απ' τα δοκιμασμένης αξιοπιστίας λιγνιτικά, πυρηνικά και λιθανθρακικά της εργοστάσια, τη στιγμή που τα εργοστάσια φυσικού αερίου οδηγούνται στα αζήτητα, ακόμα κι αν είναι υπερσύγχρονα. Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε δει πως παρά τις χιλιάδες ανεμογεννήτριες που είναι παραταγμένες στις ακτές και στα αβαθή νερά της Βόρειας Θάλασσας, η Σουηδική Vattenfall έχτισε στο Αμβούργο το υπερσύγχρονο λιθανθρακικό εργοστάσιο του Moorburg, ισχύος 1640MW, ικανό να καλύψει το 90% των αναγκών του 3ου μεγαλύτερου λιμανιού της Ευρώπης.

Εκτός από το Moorburg άλλα επτά ανθρακικά εργοστάσια κατασκευάζονται στη Γερμανία και μπαίνουν σταδιακά σε λειτουργία στην τριετία 2013-15: Lünen 750MW στο Ντόρτμουντ, RDK Karlsruhe 8 (912 MWel + 220 MWth) στην Καρλσρούη, Duisburg-Walsum 10 750MW στο Ντούισμπουργκ, Wilhelmshaven 800MW στη Βρέμη, Datteln 4 1100MW στο Ρουρ, Westfalen 1600MW (Μονάδες D και E) στο Χαμ/Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Mannheim 9 911MW στο Μάνχαϊμ. 

Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα του τίτλου της σημερινής ανάρτησης είναι πως αυτό που είναι  104μ ψηλό, ζυγίζει περίπου 5000 τόνους κι έχει και πρωτόγνωρη "υπερθέρμανση" δεν είναι άλλο απ' ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

ΠΣΕΕΠ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/2/16 το τακτικό Δ.Σ του ΠΣΕΕΠ όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :Διοικητικός & Οικονομικός Απολογισμός ΠΣΕΕΠ & ΤΑΑΤ

Ποιες είναι οι υπερεξουσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο των κρατών- μελών


Εξαιρετικά ενισχυμένος είναι ο ρόλος που επιφυλάσσει για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο νέος κανονισμός για την ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο σε περίπτωση κρίσης. Ο κανονισμός, τον οποίο εισηγείται η Επιτροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο ζητώντας άμεση έγκριση προκειμένου να θωρακιστεί η Ευρώπη έναντι κρίσεων στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο, ανάλογων με αυτές που εκδηλώθηκαν το 2006 και το 2009, προβλέπει ότι η ίδια Επιτροπή θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στο γενικό συντονισμό της ασφάλειας εφοδιασμού. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο του κανονισμού η Επιτροπή θα διασφαλίζει ότι ο κανονισμός εφαρμόζεται σωστά και δεν λαμβάνονται μέτρα από τα κράτη μέλη που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του εφοδιασμού άλλου κράτους μέλους, περιφέρειας, ή του συνόλου της ΕΕ.

Ειδικότερα, η Επιτροπή

“Αριστεροί” ικανοί για όλα!


Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλος

Οι άνθρωποι έχουν απασφαλίσει. Για τους κυβερνώντες μιλάμε. Ο ένας δηλώνει ότι οι συμβασιούχοι κινητοποιούνται για να κάνουν σόου στις τηλεοράσεις και όχι γιατί είναι 5 και 7 μήνες απλήρωτοι.

    Ο άλλος ισχυρίζεται ότι οι αγρότες που διαδηλώνουν είναι «επιχειρηματίες με πολλά κέρδη» και τους εμφανίζει σαν ρατσιστές νεοτσιφλικάδες.

    Ο τρίτος λέει ότι «οι αγρότες δεν ξέρουν τι θέλουν». Και ο επόμενος ότι «ο Τσίπρας δεν υποσχέθηκε τίποτα» και συνεπώς κακώς ο κόσμος διαμαρτύρεται…

    Όμως, δεν ήταν ο Τσίπρας που κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι θα έριχνε τις συντάξεις στα 360 ευρώ, αλλά σήμερα τις συντάξεις τις κατακρεουργεί ο ίδιος;

    Αυτός δεν ήταν που κατηγορούσε τους προηγούμενους ότι θα εξαΰλωναν τις επικουρικές και τα εφάπαξ, αλλά σήμερα τα εξαϋλώνει ο ίδιος;

    Αυτός δεν ήταν που...

Βγαίνει το πωλητήριο από τη Λάρκο, τρέχει το «τελεσίγραφο» για τις κρατικές ενισχύσεις


Θα αμφισβητήσουμε νομικά το ότι οι κρατικές εγγυήσεις που δόθηκαν παλαιότερα στη Λάρκο αποτελούν παράνομες κρατικές ενισχύσεις, δεν θα κινήσουμε διαδικασίες πώλησης της εταιρείας αλλά αντίθετα η διοίκησή της θα παρουσιάσει επιχειρηματικό σχέδιο που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητά της και θα δρομολογηθεί ο βέλτιστος διακανονισμός με τη ΔΕΗ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Αυτές είναι οι κατευθύνσεις με τις οποίες η κυβέρνηση πορεύεται στο θέμα της Λάρκο και του συμπλέγματος προβλημάτων που συνδέονται με την ιστορική μεταλλευτική βιομηχανία, όπως προκύπτει από τις διαθέσιμες πληροφορίες μετά τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή του Υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και της διοίκησης της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή τρέχει..

Το βαπόρι από τη Περσία

Αποτέλεσμα εικόνας για δεξαμενοπλοιο
Δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε παραγγελία του πρώτου αργού από το Ιράν τα ΕΛΠΕ. Αυτό μαθαίνω. Σίγουρα πάντως θα το κάνουν τις επόμενες ημέρες. Όπως επίσης, τις επόμενες ημέρες θα πληρώσουν στη NIOC και τη πρώτη δόση ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς, για το βαπόρι από τη Περσία...

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Lukoil: Σε Διαπραγματεύσεις με το Ιράν για την Παράδοση Αργού στα Διυλιστήριά της σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιταλία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Lukoil, η μεγαλύτερη ιδιωτική ρωσική πετρελαϊκή βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές του Ιράν για την προμήθεια ιρανικού αερίου στα διυλιστήριά της στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ιταλία.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους o Βλαντιμίρ Νεκράσωφ, σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Kommersant, ανέφερε ότι, στο πλαίσιο μιας «πετρελαϊκής ανταλλαγής», τα διυλιστήρια της Lukoil θα παραλαμβάνουν ποσότητες πετρελαίου από το Ιράν και θα αποστέλλουν στη μεσανατολική χώρα προϊόντα διύλισης.

Αν οι διαπραγματεύσεις έχουν επιτυχή κατάληξη, η ανταλλαγή θα μπορούσε να αρχίσει ήδη από το τρέχον έτος.

Η αύξηση του...