Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

IEA: Τα Ευρωπαϊκά Διυλιστήρια Δεν Εκμεταλλεύονται τα Υψηλότερα Περιθώρια Κέρδους





 Η κερδοφορία των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων υδρογονανθράκων είναι πλέον η υψηλότερη που έχει καταγραφεί ποτέ, με εξαίρεση την περίοδο αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλά ακόμη και με την κερδοφορία, σχεδόν σε ιστορικό υψηλό, η αξιοποίηση της..

Δωρεά δύο φορητών αυλών αυτόματης ρυθμιζόμενης περιστροφικής κίνησης από την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΠΠΠ Α.Ε.» στο Πυροσβεστικό Σώμα

 




Ως διαχρονικός αρωγός του Πυροσβεστικού Σώματος η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΠΠΠ Α.Ε. / Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου», δώρισε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας δύο (2) φορητούς αυλούς αυτόματης ρυθμιζόμενης περιστροφικής κίνησης.

Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε..

Η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη: Έκθεση





 Η μέση παραγωγή σχιστόλιθου των ΗΠΑ ανά πηγάδι μπορεί να έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, αλλά αυτές οι τρελές ημέρες ανάπτυξης είναι πλέον πίσω μας, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που..

Heat at Work: Guidance for Workplaces — τώρα διαθέσιμο σε περισσότερες γλώσσες της ΕΕ






 Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το εργασιακό περιβάλλον και την ασφάλεια των εργαζομένων. Η άνοδος της θερμοκρασίας ενέχει κίνδυνο θερμικής καταπόνησης, επηρεάζοντας τους εργαζόμενους σε..

Η παραγωγή ντίζελ ανανεώσιμης ενέργειας ξεκίνησε ξανά στο διυλιστήριο της Neste στη Σιγκαπούρη μετά τη διακοπή λειτουργίας





 Η παραγωγή ανανεώσιμου ντίζελ στην επέκταση του διυλιστηρίου της Neste στη Σιγκαπούρη ξεκίνησε ξανά στις αρχές Αυγούστου σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας. Η γραμμή παραγωγής στο διευρυμένο τμήμα..

Πως το Επενδυτικό Ταμείο της Νορβηγίας γράφει ρεκόρ κερδών το 2023

 




Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο παγκοσμίως, κέρδισε 1,5 τρισεκατομμύρια κορώνες (131 δισ. ευρώ) το πρώτο εξάμηνο του 2023, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, που είναι υπεύθυνη για τη..

Πετρέλαιο: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

 




Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, διευρύνοντας τις απώλειες 1% από την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι ανησυχίες για την ταλαιπωρημένη οικονομία της Κίνας αντιστάθμισαν τα μειωμένα αποθέματα των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του..

HelleniQ Renewables: Με 3 σταθμούς εισέρχεται στον τομέα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

 




Δυναμική είσοδο στον τομέα Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας επιχειρεί η HelleniQ Renewables, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως Ελληνικά Πετρέλαια, καθώς, στον πρώτο διαγωνισμό που διενεργήθηκε στη χώρα μας, για τη χορήγηση Επενδυτικής και Λειτουργικής..

ΥΠΕΞ: Χαιρετίζουμε την επιτυχή ολοκλήρωση της μεταφοράς πετρελαίου από το υπερδεξαμενόπλοιο FSO Safer

 




Η Ελλάδα ήταν μεταξύ των χωρών που στήριξαν οικονομικά την επιχείρηση αυτή, η οποία απέτρεψε μια περιβαλλοντική και ανθρωπιστική καταστροφή, επισημαίνεται.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει τον ΟΗΕ για τις..