Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Περιοχή Δυτικά Κρήτης και Περιφέρεια Πελοποννήσου

Από το lygeros.org
Μπορεί η ονομασία του νέου θαλάσσιου οικοπέδου στην ελληνική ΑΟΖ να μην παραπέμπει άμεσα στην Πελοπόννησο, επειδή λέγεται Περιοχή Δυτικά Κρήτης αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους και ειδικά στους κατοίκους της, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δικαιούται το 5% των απολαβών του ελληνικού δημοσίου για το συμβόλαιο που θα κάνει με την κοινοπραξία. 

Όντως το μεγαλύτερο μέρος αυτού του νέου θαλάσσιου οικοπέδου βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας της Πελοποννήσου δίχως να μετρήσουμε το κομματικό που πάει στην αρμοδιότητα Αττικής λόγω Κυθήρων. Αυτό σημαίνει..

Προφύλαξη από τους κινδύνους χρήσης του υγραερίου

Από το energy.reporter.com.cy
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αφορμή πρόσφατα επικίνδυνα και σοβαρά ατυχήματα, υπενθυμίζει τους εργαζόμενους και το ευρύ κοινό ότι διαρροή ακόμη και μικρής ποσότητας υγραερίου σε κλειστούς χώρους, όπως εσωτερικά δωμάτια, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. 

Για απλές εγκαταστάσεις ..

Απρόσκοπτα τα σχέδια της Κύπρου για τους υδρογονάνθρακες - Τρυπάνι το 2018 από ExxonMobil - Στον "αέρα" οι τουρκικές βλέψεις

Από το worldenergynews.gr
Με σταθερό βηματισμό και στρατηγική συνεχίζει τα ενεργειακά πλάνα της η Κύπρος, καθώς όλα εξελίσσονται βάσει του προβλεπόμενου σχεδίου, και -παρά τις απειλές της Τουρκίας- το 2018 θα θέσει τα θεμέλια για την έναρξη των γεωτρήσεων και από την Exxonmobil στο Οικόπεδο 10.
Ερωτηθείς σχετικώς ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης για το αν έχει ξεκινήσει η ExxonMobil τους σχεδιασμούς της και αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της γεώτρησης που θα κάνει, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι «έχουν ξεκινήσει τους προγραμματισμούς τους». 
«Αυτό που μπορώ να πω είνα..