Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

25η Νοέμβρη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ αγωνίζεται σταθερά για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας και την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου και στηρίζει τον κοινωνικό αγώνα κατά της έμφυλης βίας και της συγκάλυψης αυτών των εγκλημάτων.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να στραφούν προς τα συνδικάτα ώστε να ενδυναμώσουν την δυνατότητα παρέμβασής τους τόσο για την προστασία των θυμάτων, όσο και για τη σύμπραξή τους στην πρόληψη των πράξεων βίας.

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει την κύρωση με το Ν. 4531/2018 και ενσωμάτωση στο..

Αναστροφή μεσοπρόθεσμης τάσης, πέφτει η τιμή του πετρελαίου, έρχονται νέοι φόροι;


Από το greeklignite.blogspot.com
Το ιστολόγιο παρακολουθεί από ετών τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου και έγκαιρα είχε επισημάνει τόσο την πολύ σημαντική καθοδική κίνηση του 2014 όσο και την αντίστροφη ανοδική κίνηση του 2017. Χρησιμοποιώντας πάντα την τιμή του πετρελαίου brent για συμβόλαιο ενός μήνα, η περυσινή πρόβλεψη ήταν πως μέσα στο 2018 η τιμή θα γινόταν..

ΕΕ: Δέκα χώρες απαιτούν στόχο μηδενικών εκπομπών στη νέα κοινοτική στρατηγική για το κλίμα

Από το naftemporiki.gr 
Οι υπουργοί από δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χαράξει μια «αξιόπιστη και λεπτομερή» πορεία προς το μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών ως το 2050, πριν την έναρξη της κεντρικής στρατηγικής κλιματικής αλλαγής που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Οι Υπουργοί Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας υπέγραψαν..

Ο εχθρός λαός, η λειτουργία των θεσμών και η εμπιστοσύνη στη λειτουργία της δημοκρατίας


Από το greeklignite.blogspot.com
Σάλος έχει ξεσπάσει για την καθαρίστρια που τόλμησε να ισχυριστεί πως τελείωσε τη ΣΤ' Δημοτικού, ενώ στην πραγματικότητα είχε τελειώσει "μόνο" την Ε' Δημοτικού. Η εντελώς γκαβή Δικαιοσύνη το θεώρησε έγκλημα καθοσιώσεως, που απειλούσε τα θεμέλια της κοινωνίας. Πρωτοδίκως 15 χρόνια, στο Εφετείο "μόνο" 10 χρόνια και την έστειλαν στο κελί που είχε νωρίτερα αφήσει άδειο ο Τσοχατζόπουλος και στενοχωριόταν μόνο του. Το σκίτσο του Δερμεντζόγλου, απ' το tvxs, τα λέει όλα, τι άλλο να πει κανείς;

Η καθαρίστρια "ζημίωσε αφάνταστα" το Δημόσιο, καθώς τόλμησε να θέλει να πληρώνεται για να επιζήσει καθαρίζοντας παιδικούς σταθμούς. Τόλμησε να θέλει ..

«Κρυφές» περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου σχεδιάζουν Σαουδική Αραβία - ΟΠΕΚ

Από το worldenergynews.gr 
Η Σαουδική Αραβία και ο ΟΠΕΚ είναι κοντά στην επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης που θα ικανοποιεί τις ΗΠΑ με πολιτικές που δεν θα οδηγούν σε αύξηση της τιμής του αργού και ταυτόχρονα να ρυθμίζουν την παραγωγή με στόχο την εξισορρόπηση της παγκόσμιας αγοράς αναφέρει η Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την WSJ, η «παράνομη» λύση που επιδιώκει..