Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Στάση αναμονής τηρεί η Λευκωσία για τη γεώτρηση της ExxonMobil

Από το worldenergynews.gr
Στάση αναμονής τηρεί η Λευκωσία για τα αποτελέσματα της ExxonMobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, δήλωσε: «Γίνονται γεωτρήσεις και τα παρακολουθούμε όλα. Μόλις υπάρξουν ειδήσεις, δηλαδή, όταν ολοκληρωθούν οι διερευνητικές εργασίες της εταιρείας που είναι αδειοδοτημένη για το οικόπεδο 10, θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για τη δεύτερη..

Το έργο του EU-OSHA συμβαδίζει με το νομοθετικό έργο της ΕΕ

Από το osha.europa.eu
Στην 25η επέτειο της ίδρυσής του, ο EU-OSHA αναλογίζεται τη σημασία της οδηγίας-πλαισίου του 1989 για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία και είναι έτοιμος να παράσχει τη στήριξή του στην πιο πρόσφατη πρωτοβουλία για περισσότερο ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας στην Ευρώπη: τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων.

Γιορτάστε μαζί μας την 30ή επέτειο..

Χημικές μύτες: Το αντίδοτο για την αναγνώριση των επικίνδυνων ρύπων για το περιβάλλον

Από το worldenergynews.gr
Η απαλλαγή από τους ρύπους δεν είναι εύκολη υπόθεση. 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση βλάπτει σοβαρά την υγεία του ανθρώπου και το περιβάλλον.

Σημαντικό ποσοστό του ευρωπαικού πληθυσμού κατοικεί σε περιοχές, ιδιαίτερα σε πόλεις, όπου παρουσιάζονται υπερβάσεις στα πρότυπα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ

Από το pseep.gr
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Μετά από ενάμιση μήνα, οι οξυδερκείς επικεφαλής του συνασπισμού που δημιούργησε η ανάγκη για συνδικαλιστική επιβίωση (ΕΝΙΑΙΑ, ΕΛΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ),βλέποντας ότι υπάρχει και μια πιθανότητα να αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης αποφάσισαν να στηρίξουν (sic!) την προσπάθειά μας αλλά με προϋποθέσεις. Μετά την εκλογική σφαλιάρα ψάχνουν να βρουν ρόλους με τη προσφιλή τακτική τους "ναι μεν αλλά", βάζουν όρους και τώρα που..

Βιοκαύσιμα: η Επιτροπή βάζει στη «μαύρη λίστα» το φοινικέλαιο αλλά σώζει τη σόγια

Από το energypress.gr
Σε μια πολυαναμενόμενη απόφαση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα το φοινικέλαιο ως καλλιέργεια υψηλών εκπομπών σε βιοκαύσιμα, προβλέποντας ωστόσο ορισμένες αμφιλεγόμενες απαλλαγές για τους μικροαλλαγές και απαλάσσοντας τη σόγια από τις διατάξεις της κατ ‘εξουσιοδότηση πράξης.

Η πράξη της Επιτροπής που ορίζει τα κριτήρια βιωσιμότητας για τα βιοκαύσιμα με βάση τις καλλιέργειες κυκλοφόρησε..