Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Προ των πυλών αυξήσεις στα καύσιμα

Από το newmoney.gr
Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθεί να βάλει το 2018 ο Έλληνας οδηγός τη νέα χρονιά. Η αγορά περιμένει περαιτέρω άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου που σε συνδυασμό με την τεράστια φορολογική επιβάρυνση στη χώρα μας αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ακρίβειας που θα επηρεάσει το κόστος των μετακινήσεων αλλά και των βασικών αγαθών.

Ήδη οι τιμές είναι αρκετά υψηλές με τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να έχει φθάσει το 1,536 ευρώ.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2017 τα στοιχεία που δίνει..

Χρονιά εξελίξεων το 2018 για το φυσικό αέριο στην Ελλάδα

Από το insider.gr
Έτος εξελίξεων αναμένεται ότι θα είναι το 2018 για τα βασικά έργα φυσικού αερίου στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα και για την υλοποίησή τους συνεργάζονται διεθνείς και εγχώριοι όμιλοι.

Πολλά από τα έργα συμπεριλαμβάνονται στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος (Projects of Common Interest - PCIs) και έχουν λάβει χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς ή παγκόσμιους χρηματοδοτικούς φορείς όπως είναι η  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), η  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Παγκόσμια Τράπεζα κλπ.

Η Ελλάδα αποτελεί..

Φοβού τις μηχανές και δώρα φέρουσας

Από το naftemporiki.gr
To 2017 ήταν η χρονιά κατά την οποία το Alpha Zero της Google έμαθε μέσα σε τέσσερις ώρες να παίζει καλύτερα από τον καθένα στον πλανήτη σκάκι και σόγκι, το «σκάκι των Σαμουράι». Ήταν ένα επίτευγμα ενδεικτικό της προόδου που σημειώνεται στο μέτωπο της τεχνολογίας, αν και χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο στην κοινωνία. Το 2018 ίσως να είναι η χρονιά που οι νέες τεχνολογίες, η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτοματοποίηση θα κάνουν την παρουσία τους πιο αισθητή από ποτέ. 

Τα ρομπότ είναι εδώ και κάποιοι υπόσχονται ότι..