Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

John Cooper, Γενικός Διευθυντής της FuelsEurope: Ομιλητής στο Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe του ΙΕΝΕ (Θεσσαλονίκη, 30 και 31 Μαρτίου)

Από το energia.gr
Ο John Cooper, ο Γενικός Διευθυντής της FuelsEurope, της Ένωσης που εκπροσωπεί τις εταιρείες διύλισης στους θεσμούς της ΕΕ, θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ομιλητές στο συνέδριο "Oil Refining, Storage and Retail” in SE Europe που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στις 30 και 31 Μαρτίου 2017 στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο, που έχει στόχο να αναλύσει σε βάθος τον τομέα της διύλισης στην ΝΑ Ευρώπη και Αν. Μεσόγειο, διερευνώντας την αλληλεπίδρασή του με την δυναμική της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου, αναμένεται να ..

Νορβηγία: Επιτυχής δοκιμή τεχνολογίας δέσμευσης εκπομπών άνθρακα από αποτεφρωτήρα απορριμμάτων

Από το naftemporiki.gr
Το πρώτο πείραμα σύλληψης και αποθήκευσης εκπομπών από έναν αποτεφρωτήρα απορριμμάτων στο Όσλο στέφθηκε με επιτυχία πρόσφατα, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία, που συνήθως συναντάται σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και εργοστάσια, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τέτοιες εγκαταστάσεις.

«Είχαμε πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα», δήλωσε ο Όσκαρ Γκραφ, επικεφαλής της τεχνολογίας δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα για την εταιρεία Aker Solutions, η οποία διεξήγαγε τη δοκιμή για ένα χρόνο σε έναν αποτεφρωτήρα αποβλήτων στο Όσλο.

Ο αποτεφρωτήρας, ο οποίος παράγει ενέργεια για ..

Bloomberg: Σημαντική αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών πετρελαίου αναμένεται φέτος

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Σημαντική αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών πετρελαίου φέτος αναμένουν αναλυτές με τους οποίους επικοινώνησε το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές πέρυσι κατά τους πρώτους 11 μήνες ανήλθαν σε 527.000 βαρέλια ανά ημέρα, ενώ φέτος προβλέπεται να αγγίξουν τα 800.000 βαρέλια ανά ημέρα.

Πρόκειται για μια ποσότητα που αντιστοιχεί στην ..

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ !...

Διάσπαση του δικτύου διύλισης και πώληση συμμετοχών σχεδιάζει η Petrobras

Από το worldenergynews.gr
Η Petroleo Brasileiro SA παραμένει αναποφάσιστη για την πώληση ορισμένων διυλιστηρίων, ένδειξη ότι η  κρατικά ελεγχόμενη πετρελαϊκή εταιρεία της Βραζιλίας μπορεί να κλίνει προς τη σύναψη εταιρικών σχέσεων με την προσφορά συμμετοχής σε μερικά από αυτά  δήλωσε πηγή προσκείμενη στην εταιρεία την Πέμπτη 2/1/2017.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Boston Consulting Group Inc., που αναλύει πιθανά σενάρια για τις εργασίες διύλισης της εταιρείας κατά τα τελευταία δύο χρόνια, πρόσφατα πρότεινε πολλές εναλλακτικές λύσεις για τη μονάδα.

Μια από τις επιλογές είναι ..

Βλέπει νέες ανακαλύψεις φυσικού αερίου η Αίγυπτος

Από το sigmalive.com
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Αίγυπτος θα αρχίσει να εξάγει φυσικό αέριο το 2019, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας φυσικού αερίου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Ελ Μασρί σε δημοσιογράφους στο Κάιρο. Πρόσθεσε ότι η χώρα θα εισάγει 43-45 φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους από το Ομάν, τη ρωσική Rosneft PJSC, και τη γαλλική Engie Α.Ε., που θα πληρωθούν μέσα σε έξι μήνες.

Η πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου εξαρτάται από..