Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Έρευνες Υδρογονανθράκων: Παίρνουν Σειρά και Αλλες Περιοχές Νοτίως της Κρήτης

Από το energia.gr
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθούν προς διαβούλευση οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την διεξαγωγή ερευνών και σε άλλες περιοχές νοτίως της Κρήτης, αποδεικνύοντας το μεγάλο ερευνητικό ενδιαφέρον. Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από την ελληνική διαχειριστική εταιρεία υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) βρίσκεται υπό εξέλιξη..

Β. Βαλέντης: Το κλείσιμο του διυλιστηρίου της Φιλαδέλφειας θα ευνοήσει τα τάνκερ MR

Από το mononews.gr
Το κλείσιμο του τεράστιου, προβληματικού διυλιστηρίου πετρελαίου Philadelphia Energy Solutions μετά την πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας, θα ευνοήσει τα δεξαμενόπλοια, υποστηρίζει ο εφοπλιστής Βαλέντιος Βαλέντης, ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής Pyxis Tankers.

Μέσω του λογαριασμού twitter της εταιρείας επισημαίνει: «Ο CEO της Pyxis Tankers δηλώνει ότι το κλείσιμο του διυλιστηρίου Philadelphia Energy Solutions θα επηρεάσει θετικά τον κλάδο δεξαμενόπλοιων προϊόντων MR, ειδικά στον κόλπο του Ατλαντικού».

Το διυλιστήριο, το οποίο απλώνεται..

Πασοκ - ΝΔ - Σύριζα στέλνουν από κοινού το λογαριασμό: έρχονται αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος!


Από το greeklignite.blogspot.com
Ήταν 15 Ιανουαρίου 2014 και το ιστολόγιο έκανε τα πρώτα του βήματα όταν ανέβασα την ανάρτηση Το 2020 θα έχουμε ΑΠΕ, αλλά, το βράδυ, ΔΕΝ θα έχουμε ρεύμα: το λέει και ο ΑΔΜΗΕ! Η ανάρτηση παρουσίαζε αποσπάσματα απ' την κλασσική πλέον Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020 του ΑΔΜΗΕ. Στη σελίδα 50, όπου είναι τα Συμπεράσματα, περιέγραφε την επίπτωση της απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων το 2020, διαδοχικά των δυο μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου ή επιπλέον και των δύο μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς ή επιπλέον και των τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς. Αν αποσυρθεί ο ΑΗΣ Αμυνταίου, το σύστημα εξακολουθεί να είναι ασφαλές, με την προϋπόθεση πως νωρίτερα θα έχει γίνει η νέα μονάδα της Πτολεμαΐδας. Αν ωστόσο..

Navtex Κύπρου για παρεμπόδιση του Γιαβούζ (χάρτης)

Από το philenews.com
Η Κυπριακή Δημοκρατία, με Navtex που εξέδωσε, δέσμευσε μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, εντός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 10 Ιουλίου. 

Το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύτηκε..

Η Vitol κατασκευάζει νέες δεξαμενές αργού πετρελαίου στη Μαλαισία


Από το worldenergynews.gr
Η Vitol κατασκευάζει δεξαμενές αποθήκευσης αργού πετρελαίου στο Tanjung Bin της νότιας Μαλαισιανής πολιτείας του Johor, για την τροφοδοσία πρώτης ύλης του νέου διυλιστηρίου της στον ίδιο χώρο, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας την Πέμπτη 27/6/2019.

Ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος έμπορος πετρελαίου στον κόσμο κατασκευάζει νέο διυλιστήριο 30.000 βαρελιών ανά ημέρα (bpd) δίπλα..

Μανιάτης: Η ζωή και η ιστορία σας τιμωρεί για τους Υδρογονάνθρακες, υποκριτή κ. Τσίπρα

Από το energypress.gr
O υπ. Βουλευτής Αργολίδας, καθ. Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την υπογραφή σύμβασης μίσθωσης για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας κι εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Δυτικά Κρήτης», έκανε την ακόλουθη δήλωση: