Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Η Μισθωτή Απασχόληση στην Ελλάδα 2004-2016

Η στρατηγική ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος φέρνει ξανά με νέους όρους στο προσκήνιο το ζήτημα των κοινωνικών συμμαχιών. Η τακτική των κοινωνικών συμμαχιών, για να είναι αποτελεσματική για τα συνδικάτα, οφείλει να λαμβάνει υπόψη της μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της ταξικής σύνθεσης του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού. 

Ιδιαίτερη έμφαση είναι αναγκαίο να δοθεί στη μισθωτή εργασία, λόγω του γεγονότος ότι συμπεριλαμβάνει στο εσωτερικό της πολλές..

Δημοσίευση στο Nature "έπνιξε στους ωκεανούς" το εντελώς αναξιόπιστο πλέον IPCC του ΟΗΕ.


Από το greeklignite.blogspot.com
Πρόσφατη δημοσίευση στο Nature συνεργαζόμενων ερευνητών από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Κίνας-Γαλλίας και Εργαστήρια Ωκεανογραφικής, Γεωφυσικής και Ατμοσφαιρικής έρευνας των ΗΠΑ & Γερμανίας εκθέτει ανεπανόρθωτα το εντελώς αναξιόπιστο πλέον IPCC του ΟΗΕ: χρησιμοποιώντας μετρήσεις ατμοσφαιρικού O2 και CO2 οι ερευνητές υπολόγισαν πως απ' το 1991 μέχρι το 2016 οι ωκεανοί απορρόφησαν κάθε χρόνο..

Καθυστερεί το νέο διυλιστήριο των 6 δισ. δολ. της Τουρκίας - Το 2019 σε λειτουργία το STAR

Από το worldenergynews.gr
Η εμπορική λειτουργία του νέου διυλιστηρίου πετρελαίου της Τουρκίας ύψους 6,3 δισ. δολαρίων πρόκειται να  καθυστερήσει έως  τις αρχές του επόμενου έτους και η μονάδα δεν αναμένεται να φθάσει στο μέγιστο δυναμικό της  μέχρι τα μέσα του 2019, καθώς οι δοκιμές αποκάλυψαν λάθη σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Το διυλιστήριο STAR των 200.000 βαρελιών ανά ημέρα, που κατασκευάστηκε από την κρατική εταιρεία πετρελαίου SOCAR του Αζερμπαϊτζάν, πρόκειται να επηρεάσει..

Κυβέρνηση: Ξεχάστε diesel και βενζίνη! Θα κινήστε με… Batmobile!

Από το movenews.gr 
Όσο πλησιάζει ο καιρός των εκλογών τόσες περισσότερες ανακρίβειες θα ξεστομίζουν οι πολιτικοί μας με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του εκλογικού τους προφίλ και την επανεκλογή τους.

Έτσι με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στο κυριακάτικο Έθνος τις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Σταθάκη που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το diesel είναι κάτι από το οποίο απομακρυνόμαστε, όπως είναι το πετρέλαιο και η βενζίνη. Εμείς, ως Πολιτεία, θα δώσουμε έμφαση στα θέματα των αυτοκινήτων και των ..

O Trump καλεί Σαουδάραβες και ΟΠΕΚ να μην μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου - Σε αναμονή οι Ρώσοι

Από το worldenergynews.gr
Αρνητικός ο πρόεδρος Trump για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Kάλεσμα στο καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να μην περικόψει την παραγωγή αργού το επόμενο διάστημα απηύθυνε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Ενέργειας..

Toν έλεγχο των δικαιωμάτων στις έρευνες υδρογονανθράκων θέλει να διασφαλίσει ο Σταθάκης - Τι σημαίνει για τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης επιδιώκει να είναι σαφές στη συμφωνία μετόχων ότι το δημόσιο θα έχει τον έλεγχο της εταιρίας, στην οποία θα μεταβιβάσουν τα ΕΛΠΕ τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Στις αρχές Ιανουαρίου θα κληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές οι υποψήφιοι για την εξαγορά του 50,1% των ΕΛΠΕ, Glencore και Vitol.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι..

Τέλος του χρόνου ή αρχές του 2019 οι δεσμευτικές προσφορές για τα ΕΛΠΕ

Από το altsantiri.gr
Για λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ή αμέσως μετά τα Θεοφάνια φαίνεται πως προορίζεται η υποβολή των προσφορών για την απόκτηση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Τόσο η ελβετική Glencore όσο και η ολλανδική Vitol έχουν περισσότερο χρόνο για τη δημιουργία κοινοπραξιών. Και οι δύο καλούνται, πάντως, να βάλουν..